Starta eget kurs

Denna veckan har jag fullt upp!
Igår jobbade jag, brukar vara ledig måndagar. Hundarna var hos mina föräldrar. Idag har jag varit på starta eget kurs i Malmö hela dagen. Är helt slut i huvudet! MASSOR att tänka på... Puhh! Hundig ska företags registreras vår/sommar -08 och jag vill ha så mkt kött på benen som möjligt innan dess.
Imorgon jobbar jag i butiken, torsdagar=kurser, fredag och helgen jobbar jag i butiken. Inte en dag ledig. Hundarna får vara hos mina föräldrar mkt denna veckan! På torsdag tänkte jag spåra med dom på dagen. Börjar med lätt godisspår med Karina sen ska dom få spåra grisöra i skogen tänkte jag. =) Det är trist att inte ha så mkt tid med hundarna denna veckan! =( Men så är det, och det är bara början. Högsäsong i butiken nu i december! Sen blir januari lugnare. Det blir My Dog vilket jag verkligen ser framemot och så ska vi köra 70 mil enkel resa för att para Tindra, hoppas hoppas nu att det blir valpar! Längar såå! Ni som inte gjort det, kika gärna in på Tindras egna blogg, www.staffentindras.blogg.se
Ska lägga ut på hundig.se också nu inför valparna så dom som är intresserade av en av Tindras valpar kan lägga visa sitt intresse och boka valp redan nu.

Ängla finns i tankarna och jag saknar henne jättemycket! Sover dåligt och har gjort det ganska länge nu. Så för tillfället är jag rätt rejält trött.
Sen hjälper det inte med vintern! Är alltid lika trött vintertid... Nån som har nåt bra tips? Förutom vitaminer för det går jag redan på. =) 

image31
Tindra 9 veckor gammal. Denna bilden är tagen samma dag som jag var och hämtade hem henne. Valplycka!!! =) Hon tar lite mer plats i knät nu men det är fortfarade hennes favorit plats!

En ledig söndag...

image29

Jag har haft kursstarter i torsdags. Mycket trevliga ekipage precis som vanligt. =) Rolig blanding av hundraser i dessa grupperna!

Igår kväll körde vi hem hundarna till mina föräldrar. Jag och Stefan körde in till Malmö och käkade gott och gick på bio! Mysigt!!

Idag har det varit riktigt ruskigt väder!!! Hundarna ville inte alls ut imorse, inte jag heller! Så det blev snabb kisserunda bara och sen har hundarna myst på soffan. Karina under sitt täcke så klart! Trodde att Tindra var den mest frusna hunden nånsin men Karina är ännu värre! Hon kryper direkt in under ett täcke om hon har möjligheten.
Tindra fick mat i sin nya foderboll och Karina på köksgolvet. Karina har varit lite tråkig med maten dessa veckorna men nu äter hon ingen. När hon inte har ätit så har vi bara plockat undan skålen och så har hon inte fått förens på kvällen igen. INGET TRAMS med maten här inte! Det är oftast det värsta man kan göra med en hund som matvägrar, börja leka och fjäska för hunden för att få den att äta... INGET sånt i detta hemmet. =) Men nu äter hon glatt igen!

Vi lämnade hundarna ensama ett par timmar och körde in till Nova lund och shoppade lite. Jag har köpt mina fösta julklappar, helt otroligt!!! Känner mig så duktig! =) Nu jobbar jag en helt vecka på raken och sen i december är jag inte ledig en enda helg. Högsäsong i butiken= massor med jobb som valigt i december, men det är roligt att jobba jul!

Helgen den 7-9 december ska jag upp till kolmården på valputvecklingskurs för uppfödare och instruktörer. Vi ska ha föreläsning av Yrsa, hundpsykolog och Ingrid Tapper, etolog. Jättespännande!!! Vi ska dessutom in till vargarna!!! Det var 6 år sedan nu sen jag var inne hos dom när jag läste till djurvårdare. Superhäftig upplevelse!image30
Karina myser i soffan under sitt täcke!

Det går jättebra med Karina! Vi har lämnat henne ensamen flera timmar nu då och så och det fungerar bra! Karinas dåliga sida är att hon skäller mkt! Men det har inte varit så farligt. Ingen annan här hemma bryr sig när hon skäller till, Tindra skäller aldrig så hon har nog förstått att det är onödigt. Hon blir dessutom tyst när man säger till henne. När hon skäller går jag mellan det hon skäller på och gå emot henne så hon väljer att backa. Då slutar hon och vi berömmer henne. När hon är ensamen har hon haft antiskall halsband och det går bra. Man lukar om det har utlöst eller inte och oftast har det inte det. Men när vi har provat det på henne när vi är hemma så har hon inte brytt sig så mkt när den har utlöst. Hon fnyser till bara. Så jag vet inte om den har nån större funktion... Men det känns tryggare när man bor i lägenhet nu i början.
Det är första gången jag har en hund som skäller, bara nyttig erfarenhet så jag har många bra tips att ge till mina ekipage i kurs. =)

Som ni ser på bilden så är hon är en riktig mysfia vår Karina! Älskar att mysa! =)

Både Karina och Tindra är nu anmälda till My Dog i januari! Spännande! Så får vi se hur det går att ställa Karina, har aldrig ställt en sån liten hund... =) Hon är ett cert ifrån att bli svensk och dansk champion så vi ska kämpa!!! Det blir Tindras sista utställning innan valparna.

Imorn ska jag jobba i affären igen... Har inte jobbat en måndag på jättelänge... Tycker inte om att jobba måndagar....
=( ....

Ang trenden med klövjeväskor och så har vi cyklat idag!

Igår var det Karinas födelsedag! Grattis grattis! 4 år fyllde hon. Stefan var iväg och tränade wp och jag jobbade kväll. Sen när jag kom hem så blev det tuggben som födelsedagspresent!

Idag var jag och lånade en cykel av min pappa. Tänkte prova på att cykla med hundarna! Vi gick hem till mina föräldrar som uppvärming och sen gick vi en bit med cyklen för att se hur hundarna reagerade. Dom brydde sig inte alls. Pappa har cyklat med Tindra. Så nere vid saltsjöbad hoppade jag på. Hade Karina i koppel och Tindra spang lös. Det gick superbra!!! Inga problem. Karina travade fint vid sidan och Tindra hängde på bra och lyssnade bra trots att jag satt på cykel. Efter en stund fick Karina åka i cykelkorgen så jag och Tindra kunde ha lite mer fart! Tindra tyckte det var jättekul att det gick lite fortare än vanligt! =)
Jag provade sen att släppa Karina lös ihop med Tindra när jag cyklade, men hon bara fastnade på fläckar så det gav jag upp och kopplade henne igen... Hon hamnade efter HELA tiden.... =)

TIPS till er som vill cykla med er hund:
Liten/ medel stor hund ska vara över 1 år gärna 1,5 år
Stora hundar ska vara över 1,5 närmre 2
Hunden ska helt enkelt vara färdig växt!
SKILJER MELLAN RASER!!!
Vänj hunden vid cyklen innan ni sitter upp
Hunden ska ha bra kondis innan ni börjar cykla
Hunden ska falla i trav, max snabb trav. INTE SPRINGA/GALOPPERA!
Ta det lugnt i början, små runder utöka sen.
Värm upp hunden innan ni börjar cykla genom att gå en promenad i rask takt
Varva ner efter cyklingen, en promenad till är bra
Stretcha hunden efteråt!

Jag ska helt klart införskaffa en "tant" cykel och cykla mer mer hundarna!

ANG TRENDEN MED KLÖVJEVÄSKOR!
Det har blivit jätte populärt med klövjeväskor, på gott och ont!

ATT TÄNKA PÅ VID ANVÄNDNING AV VÄSKA:
Hunden ska vara färdig växt precis innan man använder väska, som med cykling
Ska du lägga i tyngder så gör det YTTERST FÖRSIKTIGT! Börja med jättelätt och fyll på lite i taget LÅNGAMT! Låt hunden gå länge, flera veckor med lätt tyngd innan du fyller på
DET ÄR ABSOLUT INGEN URSÄKT ATT ANVÄNDA VÄSKA MED TYNGD FÖR ATT SLIPPA GÅ LÅNGA RUNDOR MED HUNDEN!!!!
Stretcha hunden efteråt!
För många hundar är det rena medicinen att få ett "jobb" och få använda kroppen ordentligt. För bruksraserna och muskelhundarna är det ett jättebra hjälpmedel!

Använd sunt förnuft! Var rädd om din hund! Påfresta inte kroppen för mkt för fort!

Lycka till!!

Nu ska jag köra ner till hundiglokalen och förbereda inför kvällens kursstarter!

Bilder på vad som hänt de senaste dagarna

image22

Karina har varit hos oss i över en vecka nu och beslutet var självklart redan efter ett par dagar. Karina får stanna hos oss! Hon fick en plats direkt i våra hjärtan! Imorgon ska jag skriva paper med vår underbara uppfödare Carola!  Tack tack tack för att du finns!!! Du har varit ett otroligt stöd och jag litar på dig till 110% =) Bimbo kom också ifrån Carola.
Den 21 nu i november fyller Karina 4 år, det ska vi fira!
 På bilden ligger Tindra o Karina och tuggar ben tillsammans.
Välkommen mini!


image23

Dagarna efter att Ängla åkt till hundhimlen låg vi mest i soffan och tog det lugnt. Stefan och jag pratade mycket och mös massor med djuren.

image24

Karina och Hampus har blivit goda vänner! Nu ska bara Karina förstå att Hampus inte bryr sig om hennes ben som hon vaktar för honom... Han bryr sig inte ett dygg om hundben! =) han blir lika rädd varje gång Karina kör iväg honom från hennes ben...


image25

I Lördags var Stefan o töserna på wp träningimage26

Dom fick prova på saccovagn!! Sååå synd att jag inte kunde hänga med! Visst är Stefan och Karina söta!? =) Tess lockar Tindra att gå med vagnen.


image27

Det tog inte lång tid innan Tindra drog sacco vagnen helt själv och Tess kunde åka istället! *stolt matte*!!

image28

Våra tankar finns såklart hos vår älskade Ängla! Saknar dig gumman!!


Vår älskade ängel Ängla

Vår Ängla har åkt till hundhimlen. Djup sorg och saknad efter vår vita Ängel!! 
Ängla var sjuk. Och blev bara sjukare och sjukare på  mkt kort tid. Trots behandling fortsatte hon att bli sämre. Så vi tog beslutet att låta henne somna in innan hon blev ännu sjukare. Vi fick bara ha henne i 7 månader. Vi har förstått nu i efterhand att hon var sjuk redan när hon kom till Sverige.
Älskade hund! Du gav oss många underbara och glada dagar! Men allt för få.... 

Vi hoppas att du varit lycklig tiden hos oss! Att du fick ett värdigt sista halvår på ditt hundliv hos oss! Tror verkligen det! Du var glad in i det sista! Trots att du har haft det så svårt med din allergi! Du har verkligen kämpat min ängel!! Världens bästa Ängla! Med tårarna rinnandes ner för mina kinder skriver jag detta! Vi saknar dig! Den sista tiden var tuff för oss alla! Vi hoppas att du springer fritt utan att nysa och att du nu kan andas ordentligt igen, det förtjänar du verkligen!!! Du har haft ett riktigt tufft liv. Tindra saknar dig också!

image21
Denna bilden är tagen nere på poundet på Irland som vi räddade Ängla ifrån. Bilden fanns på hundar utan hems hemsida och det var denna bilden som stal vårt hjärta och vi tog beslutet att adoptera henne.

Du finns alltid i våra hjärtan Ängla!!! Vi älskar dig gumman!!

Hit och dit hela helgen!

image19Karina i sin fina jacka!

I Fredags kväll kom Karina till oss igen! Stefan hade då varit och köpt en jättefin Puppia jacka till Karina så att hon inte skulle frysa i helgen. =) I lördags hade jag kurs på förmiddagen och tog Ängla med mig, då passade Stefan och Karina på att lära känna varandra lite närmre. När jag kom hem bar det iväg in till Malmö först till Stefans syster, Karina tyckte att barnen var lite läskiga där hemma sen var det wp träning. Ängla gick med kedja och Tindra med klövjeväskan. Karina gick och bara tränade på att träffa snälla lugna stora hundar. Det gick bra! Hon brydde sig inte alls om skramlet med kättingarna heller. Karina va sååå trött på kvällen!

I söndags var vi på Malmö valp utställning och hejade på Valter, en fralla. Vi handlade såklart lite saker oxå... 3 fodertunnor, ett halsband, en jacka och ett par skor till mig. Tråkigt med saker ändå måste jag säga...
På em var det wp träning i Torup. 7km kondisträning. Karina var trätt efter halva sträckan ungefär... =) Vi går i rask takt! Så ännu en kväll som Karina var helt slut....!!! På kvällen firades fars dag. Så denna helgen har varit mkt farande hit och dit.

Igår provade jag att ha Karina lös. Tog Tindra med mig bara och släppte Karina med kopplet släpandes bakom henne så om hon skulle sticka så har jag en chans att få tag på henne. Det gick bra! Hon hängde på fint! Hon fastande på fläckar lite då och då men då sprang jag och Tindra iväg och då kom Karina. Idag har jag haft henne lös i skogen. Hon går efter Tindra, så kommer hon inte när jag kallar så kan man kalla på Tindra så kommer Karina också.

Ikväll är det 2 kursavslutningar! Alltid kul men avslutningar men samtidigt lite sorgligt... Karina och Tindra ska följa med ner till lokalen. Ängla är med Stefan idag. Det är lättast att prova att ha Karina lös och träna kontakt när Ängla inte är med. Far man iväg och berömmer så har man Ängla i hela huvudet o då vill nog inte Karina komma. Tindra behöver man aldrig hålla koll på ute, hon hänger alltid med och bara finns. =)

image20
Karina och Tindra i skogen

Nu ska jag gå och packa ihop inför kvällens kurser.
Vi höres!Dvärgpinscher Karina på besök!

image12

Idag har vi Karina hos oss! Det gick jätte bra när hon träffade Tindra, dom skulle busa nästan direkt.  Ängla är däremot lite läskigare. =) Ängla är STOR mot Karina, snabb och burdus! Förstår att hon tycker det är lite läskigt. Ängla vill bara leka och förstår inte alls varför jag säger till henne att vara lugn hela tiden. Ängla behöver lära sig hur man leker fint med en dp, dom uppskattar inte att leka på Pitbull sätt. =)
Det första Karina inspekterade här hemma var ju sängen såklart!!!
Här kommer lite mer foton från vår mysiga dag än så länge;


image13

Hos oss bor ju även katten Hampus, konstig hårig sak tyckte Karina, men han var rolig och intressant! Karina är inte kattvan sen innan men det gick superbra!

image16

Vi tog en runda på stranden, det var toppen!

image17

Detta är taget precis innan vi gick ut på promenad. "Kan vi gå dååå!!?"

image18

Härligt kompis gäng! =) Tindra surar lite bara... Hon tycker det är sååå TRÅKIGT att sitta stilla när vi nyss kom ut...
=)

Just nu ligger Karina och sover i mitt knä, hon tyckte nog det var bäst att ligga här högt uppe så hon kan hålla koll på var Ängla är! =) Mysig tjej!


Mys i soffan och träning

image9
Mycket mys i soffan blev det igår kväll när jag kom hem! Även om det låter eländigt med Ängla så är vi otroligt lättade över att det finns hjälp! Ängla ser nästan ut som en albinohund på blden! =)

image10

Nu har även Tindra fått prova ett wp sele och dragit en 9 kg kedja. Det gick jättebra! När vi stannade för att pausa så tog det 2 minuter sen ställde sig Tindra upp och tittade på mej och tjöt "Hallå, kan vi fortsätta nu?!!" Hon tyckte oxå om det. Som Stefan sa, "tänk att ha så mycket muskler och äntligen få använda dom ordentligt".
Snart är det Änglas tur att dra idag. Det blev ingen lydnadsträning för oss, instruktören var sjuk. Det går nog nåt bland oss instruktörer nu. =) Så vi får träna lite wp idag istället.


image11

Så här sen Tindra ut i sin klövjeväska. O näe, hon har inte gått med både den och wp sele med kätting på samma dag!!! =) Vi går mycket på stranden när dom har väskorna på sig. Bra motion för både oss och hundarna.

Nu ska jag värma upp Ängla o så ska hon få ut och dra lite. Det är så skönt att alla är friska igen i familjen!!

Höres!

Älskade allergiska Ängla!

Kom nyss hem från ytterligare ett veterinärbesök. Vi fick Änglas provsvar i torsdags och dom visade att Ängla är allergisk. Inget roligt besked alls!!! Det är därför hon fnyser, nyser, harklar och har dålig hud. 
Idag har vi gjort en allergiutredning med pricktest och det visade sig att hon är allergisk mot gråbo -pollen, Timotej -pollen och dammkvalser. INGET kul alls!!! MEN det finns hjälp. Om ca 1 månad ska hon börja få vaccin mot sina allergier som vi ska ge henne i gång i månaden med spruta i nacken, det ska vi göra hemma själva. 3 av 4a hundar blir bra av vaccinet. Så förhoppningvis blir ju Ängla också bra! Det återstår att se, det tar ca 3-4 månader innan vi ser resultat av vaccinet. Hon får bara sova på filtar som vi lätt kan tvätta va 14e dag och då ska Ängla även badas. Annars kan vi leva ett normalt liv hemma också trots hennes allergi. Antagligen är det därför hon har sina "dampattacker" också, för att dämpa irritationen hon får av allergin. Hon vill hålla igång hela tiden för att slippa tänka på det som irriterar henne. ALLT har sin  naturliga förklaring.

Såå, tråkiga besked, riktigt jobbig helg innan vi var hos veterinären idag, men nu känns allt  bättre! Det finns hjälp för vår tjej! Vaccinet har inga biverkningar utan hjälper det så hjälper det!

Igår ställdes Tindra ut i Växjö, hon blev 1a i kv ovh 5a i kk. TUFF konkurrans var det!!! Så vi är mkt nöjda med det resultatet! Hennes kritik lägger jag upp i hennes egna blogg, staffentindra.blogg.se

Stygnen är tagna från Ängla och såren läkta, Tindra är helt frisk. SKÖNT!!! Så nu fortsätter vi som vanligt. Lydnadsträning för mig o Ängla imorn och wp till helgen. Och MASSOR med sköna promenader. Fullt ös igen. =)

Ha det!


RSS 2.0