Nu får det vara nog med sjuka hundar!

I måndags morse när jag går upp 7 för att köra och lämna Ängla på djursjukhuset för undersökning märker jag att Tindra inte vill gå på sitt bakben. När jag tittar närmre ser jag hur det finns en böld med ett litet sår på trampdynan... Det är inte sant!! Hon har precis blivit bättre med förkylningen och hostan. Så in till veterinären bar det med båda hundarna. Vi avvaktade med en akut tid till Tindra, men på em så svullnar hennes tå upp och hon vill fortfarande inte gå på benet. Så när vi ska hämta Ängla lämnar vi in Tindra akut. Dom hittade inget utan tror att hon trampat på nåt och att det blivit infekterat. Och hon går ju redan på antibiotika, så hon fick smärtstillande och en tratt. Så nu får det verkligen vara nog! Mer otur kan vi inte ha nu? =( Stackars töserna!

Igår hade vi en toppen dag på fortsättningskursen. Vädret var fint och kursdeltagarna var superduktiga! Jag är så stolt över er! Vi provade på lätt personsök. Alla mattar och hussar kom ut med kvistar och löv i håret och ömma kroppar efter att ha varit inne i de tätta buskagen. Men roligt hade vi! =) Hundarna älskade det!

Mot mer tur... Vi höres!

Lugna gatan hemma...

Så här passiv med hund har jag inte varit sen Tindra var valp! =)
Hundarna är på bättringsvägen, Tindra har slutat att harkla och hosta. På torsdag kan vi köra på som vanligt igen. Men lugnt iom att dom har varit passiva en vecka då. Jag och Ängla ska på lydnadsträning imorgon. Det är ju inte fysiskt krävande och Ängla har varit pigg hela tiden. Det är tredje gången för oss, hoppas hon gör matte lika stolt denna gången! Jag får nypa mig själv och tänka tillbaka på när hon kom till Sverige, tösen har gjort stora framsteg!!! Jag glömmer också ofta bort att hon faktiskt inte är så gammal. Hon är ju större än Tindra därför tänker jag nog inte på det alltid. =)

Jag har jobbat i affären helgen och idag har jag suttit framför datorn och planerat kursstarterna till våren. Dom kommer ut på hemsidan inom några dagar. Efterfrågan är stor och jag har många som satt upp sig som reserver till kurerna v 47. Så har dom en chans att redan nu säkra en plats i kurserna i januari. Det har fungerat mycket bra nere i lokalen på pelledamsvägen med belysning osv. Vi har det bra där tycker jag! Denna veckan är fjärde gången för alla kurserna, helt otroligt så fort tiden går! Och såna framsteg kursdeltagarna gör! Jätte roligt att följa utvecklingen av ekipagen från vecka till vecka. Ägarna gör ett super jobb hemma i veckorna med sina hundar det märks! =)

Ha det!

W.p träning och sen förkylning...

image8

Stefan går med Ängla för första gången i sele med kätting efter sig. Fick låna ett fint rosa sele! Ett sådant ska Ängla oxå ha! =)

image6

I måndags var vi och tränade w.p med Ängla på riktigt för första gången. Ängla fick låna ett sele och dra en 8kg kätting för första gången. Det visade sig att Ängla är en naturbegåvning! Hon gick direkt med kättingen efter sig och var totalt fokuserad på att dra. Hon hoppade att par gånger i början men slutade snart. Och hon tyckte om det!! Blev verkligen super fokuserad! W.p är nog verkligen något för Ängla.

Igår var jag hos veterinären för att Ängla börjat snora och Tindra hostade hela onsdags natten så vi sov INGENTING! Stackarna!! Det visade sig vara förkylning. Så nu ska båda två vila och ska bara ut och kissa, ingen motion... Humm... Mkt tråkigt för både oss och hundarna som är vana vid minst 2-2,5 timmes motion om dagen och kommit igång och börjat träna ordentligt. Förhoppningsvis blir töserna snart bra igen. Tindra som var mest tagen av förkylningen är piggare idag och har inte haft feber sen igår på dagen. Jag satte täcke på båda två och gick en kisserunda nyss med dom. Var svårt att få dom att ta det lugnt när dom inte rört på sig på två dar!
Så det blir en lugn helg för oss. Får ge dom problem att lösa inne och aktiveringsleksaker så dom får utlopp för lite energi på det. Ängla som har damp får vi nog tvinga till lugn men jaja, så är det!


Trevlig helg!Mina hundar

image1
Tindra och Ängla i Järavallen
image2
Tindra och Ängla på saltsjöbads hundbad i somras
image5
Älskade Bimbo som finns i mina tankar jämt! Det är nu ett år sedan jag blev av med min Bimbo. Då var hon bara 4 måander. Sedans dess har hon varit spårlöst försvunnen. Jag älskar mina "muskelhundar" men är ju så svag för dvärg pinschern! Är nog bara en tidsfrågan innan det blir en liten Dp igen...

image3
Tindra och Ängla i saxtorp

Alla har ju en blogg...

ALLA har egen blogg. Jag vill också ha! Denna sidan är länkad från Hundig, min hundskola och jag hoppas på att ge andra hundägare inspiration och vardagstips genom att blotta mitt eget liv med mina hundar. Och för att andra hundägare ska tänka "ohh vad skönt! Det är inte bara jag..." Ni är inte ensama om era vardagsproblem och funderingar!

Idag har varit en ganska lugn och skön dag. Igår tränade vi kondis på weight pullingen. Vi gick 7km i Torup. Vi var 6 hundar. Tindra och Ängla gick med sina klövjeväskor, ganska tungt lastade. Dom var trötta på kvällen.
Så idag har vi gått en runda på ca 1,5 timme nere på stranden. Det får räcka.  Ängla har badat... Brrr!!! Ikväll ska vi nämligen träna weight pulling "på riktigt" med Ängla. Hon ska få låna ett sele och prova att dra. Så hon får inte vara trött tills dess. Imorgon ska vi börja på positiv lydnad jag och Ängla. Vår första kurs tillsammans. Ska bli roligt!!! Äntlgen komma igång ordentligt. Hon behöver verkligen det! Undrar om hundar kan ha ADHD eller damp? För jag tror på riktigt att Ängla har det...! Vi hoppas på att hitta något som hon blir bättre av. Tror verkligen på weight pulling. Det kommer att passa henne bra!!! Få kämpa riktigt. Tindra ska med och kanske prova selet hon också. Imorgon ska Tindra vara lektant på valpkursen som vanligt, så hon brukar vara trött på tisdagskvällarna.

Nu ska jag hämta tvätten...


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0