Bäbisbilder!

Jag har haft sååå mkt att göra...
Så det blev först i dag som jag har tid att lägga in bilder.
Valparna är idag 11 dagar gamla och alla mår toppen bra!
Det börjar hända saker med dom nu! Framförallt så börjar dom se ut som hundar! :-)

Igår hände nåt underbart, när jag kom hem från jobb så satte jag mig hos valparna och tittade till dom. Jag lyfte upp tik 1 och då slår hon upp sina små ögon och tittar på mig!!! :-) 10 dagar gamla så börjar dom nu öppna ögonen. Tik 6 hade också öppnat dom igår och de andra är på G.
"....Hej hej lilla valp!! " sa jag med en tår i ögat...:-)

Dom har även fått sin första kloklippning. Så små klor har jag aldrig klippt tidigare.


Här kommer lite bilder på valparna 5 dagar gamla:
image211
Tik 6

image212
Tik 1, skön stil va?


image213
Tik 6

image214
Tik 6

image215
Tik 6 myser med mamma


image216
Tindra lämnar valplådan längre o längre stunder


Valparna 1 vecka:
image217
Här bor vi


image218
Tik 3 och hane 2

image219
hane 2

image220
Matdax, det börjar bli trångt under Tindra... hane 4 och tik 6 äter

image221

I Onsdags började jag och Saga på positiv lydnadskurs. Whiee jag lyckades hitta en kurs till oss som passade i det tajta scehemat. :-) Det r superkul att gå på kurs igen!

I torsdags hade jag kursstart i RallyLydnad. Äntligen!! Jag har längtat i månader. :-) det är så kul med Rally och jag kör bara det på våren och sommaren.
MEN jag hade ett bekymmer.. Min Rallyhund är ju Tindra och hon kan inte följa med... HUMM!!?
MEN Saga då? Kan jag ta med henne? Det kanske bara är bra att ta med en hund som inte kan Rally och visa med? Så ser ekipagen hur dom ska göra...!!?

Jepp så fick det bli. Saga har varit med mig på kurs vid 2 tillfällen och bara passivitetstränat och haft tråkigt. Jag har aldrig visat nåt med henne. Så hur skulle det gå... Spännande!

På dagen innan kursen började så gjorde jag Rallybanan som ekipagen skulle träna på hemma i trädgården ovh körde igenom det med Saga. Det gick superbra här hemma men hur ska det gå på kursen ikväll..
Saga var jätte duktig!! :-) Hon gjorde inte bort mamma.... Hon skötte sig bra och det gick bra att visa med henne. Hon var även duktig på att sitta passiv när jag inte visade med henne. Så hon får följa med som biträdande Rallyhund nu. 

Vi löstränar just nu, jag och Saga. Hon är väldigt duktig på att komma när man kallar på henne, hon kommer direkt. Och hon håller sig nära MEN hon är väldigt dålig på att ta ögonkontakt när hon e lös. Och det vill jag ha! Det är mitt mentala koppel -ögonkontakten. Jag kallar mkt sällan in hundarna när vi är ute och går. Jag vill ha hundar som håller sig vid mig och själv väljer att komma om vi får möte UTAN att jag ska behöva kalla.
Så nu tränar jag med lina efter henne och bytar riktning, stannar upp, sätter mig, och springer i kapp med henne -när hon tar kontakt. Lite allt möjligt för att föbättra kontakten. Jag begär kontakt innan hon får vara lös, innan vi fortsätter gå om jag stannar, innan hon får hälsa på någon osv. Tycker nog att det blivit bättre, men det är fortfarande långt ifrån bra. Men jag är väldigt petig. :-)


Balder vår lilla clown växer o växer. Han är duktig med att kissa ute nu. Han håller sig och visar vid dörren när han vill ut. Peppar peppar så var det ett tag sedan han kissade inne nu... (sist jag sa det så kissade han inne på kvällen...)

Idag ska jag passa på och njuta av vädret nu på fm sen ska vi iväg och skriva paper på att vi sålt lägenheten. from idag slipper vi betala hyra och lån på ett ställe vi inte bor på.... Skönt!

Hoppas det är lika fint väder hos dig som det är hos oss. Nu ska jag ut och njuta med hundarna i trädgården. längar tills vi kan släppa ut våra små valpar.... :-)

Valparna 5 dagar

Jag har lagt upp bilder på valparna på strålandestaffar sidan. Vi fotade dom en och en igår, då var dom 5 dagar gamla. Kika in där!!!

När jag ska städa till valparna på kvällen så passar jag på att göra det när Tindra är ute, Men hon e alltid snabbare klar än mig. :-) Jag lägger över valparna i en liten låda med en filt i. Den ställer jag i sängen. När Tindra sen kommer in visar jag var valparna är, direkt så hoppar hon upp i sängen och klämmer ner sig i lådan med valparna... :-) Igår lyckades jag få det på bild!


image206

image207


image208


image209

image210
Jätte synd att denna bilden blev så suddig, det är en ganska rolig bild på pojkarna! :-)

Tindra mår bra, hennes mjölkstockning har blivit mkt bättre o hennes temp är låg igen. Hon börjar nu komma ut från valplådan mer och mer. Imorse kom hon upp och låg brevid mig i sängen under täcket hela morgonen. Vi har saknat henne. :-)

Ikväll har jag kursstart i vardagslydnad. Valpkursen är inställd pga att många av valparna är sjuka. Så den kursstarten är nästa vecka.
Tiden går så fort!!! Jag har nu haft Hundig ett år. Jag har världens bästa jobb!! :-)


Saga och Balder

SAGA:
Igår var jag o Stefan vid saxtorpssjöarna och rastade Saga Hon badade! :-) Supermysigt men lite läskigt med djupt vatten. Tyvärr hade vi inte kameran med oss....

Idag har vi tränat på att "STÅ". saga är nu anmäld till Hässleholm INT ocn Hörby terrier utställning i Maj. SPÄNNANDE!!! Så nu tränar vi henne till att stå fint och stilla. :-) Det gick bra idag så jag tog fram kameran och tog några bilder. Äntligen fick jag några bra bilder på henne. hon är inte helt lätt att fota! Jag tog av tejpen från öronen och titta så fina dom är!!!:
image197

image198

image199

image200

Saga utvecklas i rasande takt nu, både psykiskt och fysiskt!! Det händer ju masor med en hund i könsmognaden. Men hon är den lugnaste tonåringen jag har haft!!!

Denna bilden är tagen för några dagar sen när vi mös i soffan. hon är en riktig knähund! :-)
image201BALDER:
Är nu 14 veckor och äntligen har han börjat förstå att det är bra att kissa ute!!! :-) Han har haft en förkärlek till att kissa i soffan, på mattan, på filtar som råkar ligga på golvet eller ett kläddesplagg som råkar ligga på golvet. Men nu har lillkillen börjat leta upp dörren när han e nödig.
Han har även lärt sig sitt nu och lyssnar bra när man kallar på honom.
Balder är verkligen familjens lilla clown. Vi skrattar ständigt åt hans små påhitt!!! :-) Han har så mkt "skit" för sig.

Vi fotade Balder lite igår:
image202

image203

I hundarnas rastgård är det ständigt ett hål upgrävt. Vi fyller igen det varje dag men lik förbannat så har någon varit där o grävt igen. saga har fått bannor för detta då hon har kommit in med grusiga tassar.
Men härrom dagen så hittade vi hennes medhjälpare:

image204
"Vaddå?!! Jag är oskyldig!!!"

Bilder på pupparna kommer imorgon! Tindra mår lite bättre och det verkar som om vi ska reda ut mjölkstocknungen själva genom massage.

Valparna 3 dagar

image180

Igår fyllde valparna tre dagar. Dom växer så det knakar! :-)
Tindra bär på mycket mjölk och hon har fått mjölkstockning längs fram. Vi masserar och hoppas att det ska går över av sig själv!!!

Igår hade vi Eva från Littlefrogs på besök. Hon var på kurs i Malmö så jag kidnappade henne och körde hit henne för att titta på valparna och titta på Tindras juver. Tack för att du kom Eva!! :-)

HÄR KOMMER BILDER PÅ VALPARNA, 3 DAGAR GAMLA:
image181
TIKARNA


image182
HANARNA

image183
HANARNA

image184
VÅRA LJUSA TIKAR BLIR BARA LJUSARE OCH LJUSARE!
DETTA ÄR TIK NR 6

image185
TIK NR 5 LIGGER GÄRNA PÅ RYGG OCH SOVER

image186
TIK NR 3

image188
MATDAX

image189


image190
TIK NR 5


image191
TIK NR 6 LIGGER ÄR MÄTT EFTER MATENimage192
TIK 3 OCH 6 MYSER


image193
TIK 1 MYSER MED MAMMA MED TUNGAN UTE :-)


image194
SÅ HÄR SMÅ ÄR DOM.


image195
TIK 1


image196
TIK 6Välkommen valpar!

I onsdags natt, 00:28 föddes vår första valp. Kl 05:49 föddes den sista. Vi fick fyra tikar och två hanar!! :-)
Allt gick otroligt bra! Tindra var helt fantastisk! Det gick väldigt lugnt o stilla. Alla valparna mår bra och Tindra mår bra. En underbar mamma!

Valparna är nu på sitt andra dygn och allt fungerar mkt bra. Vi njuter i fulla drag! :-)

Varsegod och njut!!!
image169


image170

image171

image172

image173

image174
Valp 1
Tik
Svart/brindel med vita tecken.
Hon är mörk svart/brun randig med lite lite vitt på bröstet

image175
Valp 2
Hane
Pied

image176
Valp 3
Tik
Svart/brindel med vita tecken
Ljus svart/brun randig med vitt runt halva nacken och vit på bröstet

image177

Valp 4
Hane
Pied

image178
Valp 5
Tik
Svart/brindel med vita tecken
Svart/brun mörk randig med en vit strimma på bröstet.

image179
Valp 6
Tik
Svart/brindel med vita tecken
Ljus svart/brun randig med ett vitt V i nacken och vit på bröstet och magen

Tikarna är otroligt söta och det är roligt att de är i olika brindel nyanser!
Vi blev jätteglada när första hanen kom ut med så mkt vitt!! :-) Tindras pappa är vit och hennes farmor är pied. Sen när det kom en till hane också pied var lyckan total!!

Tindra har väldigt bråttom ut att kissa och in till valparna fort fort direkt igen. :-)

Mina kursavslutningar ställdes in igår eftersom jag inte sovit något och ville vara hemma och hålla koll på att allt går bra med valparna och Tindra.
Imorgon kommer kursavslutningarna att vara istället.

Inatt har jag äntligen sovit igen. :-) Det behövdes!

Stort tack till Eva på Littlefrogs, vår grodmamma för att hon ställde upp och hade "jour" hela natten när Tindra valpade!!! Tack tack!

Tack till alla er som hjälp oss och stöttat innan och efter! Det är underbart att så många bryr sig! :-) Och så bra det blev... :-)


DAG 63

Okey, jag börjar med att föklara några saker innan jag börjar skriva:
Vi räknar dagarna från 1a parningen, men vi parade 3 dagar.
Ca 5-10 dagar innan tiken ska valpa stiger o sjunker temperaturen på tiken. Oftast sjunker den ner till 36 grader när det kommer att vara valpning inom 12 timmar.
Dagarna innan det är dax brukar tiken matvägra.

Förra helgen började vi ta tempen på Tindra 2 gånger om dagen. I söndags började hennes temp variera. Sen dess har den varierat mellan 37,5-38,3 grader
Vi fick reda på att Tindras mamma valpade natten mellan dygn 60-61. Så jag fixade med jobb så jag kunde vara ledig i fredags och även i helgen, då vi trodde att Tindra skulle valpa. TACK till mina snälla kollegor!! :-)

I torsdags ville Tindra inte äta ett av målen. (hon får mat 4 gånger om dagen så att maten ska få plats i magen) Detta brukar vara ett tecken på att nåt är på G!!! Vi blir helt till oss...
På em skulle jag ta en liten promenad med Tindra och Saga men fick ganska snart vända tillbaka. Tindra ville inte gå... hon hamnade efter hela tiden och drog sig tillbaka till huset.
OKEY...YES... också ett tecken på att nåt på på G. Jag tempar henne men inget onormalt resultat...NÄHÄ... :-(
På kvällen är hon rastlös och hittar ingen ro. På natten sparkar valparna nåt grymt i magen och Tindra finner ingen ro. Tempen är normal...

Inget skedde på natten. Men jag kan såklart inte sova...
På fredagen käkar hon igen och är som vanligt.

I lördags vill hon inte äta sista målet men tempen är normal. Ingen sömna för mig på natten nu heller... Man ligger och spänner sig.

Igår åt hon inte det sista målet och tempen visar 37,2 grader... Så låg har den inte varit innan... Nåt på G?? Hjärtat börjar banka. Nattlampan åker fram och tempen med in i sovrummet.
Inget händer på natten. Ännu en sömnlös natt för oss. :-)

Idag åt hon sin frukost, men den kom fort upp igen. Tempen ligger på 38 grader på morgonen. *Besviken*
Kl 14 vill hon inte heller äta. Hummm.... så många mål har hon inte missat. På dagen är hon med mig ute och krattar, hon jagar krattan som vanligt och verkar inte besvärad av nåt... Nu klockan 18,15 åt hon. Det återstår att se om det kommer upp igen eller inte. Tempen ligger på 37,7.

Åhh valparna! KOM IGEN NU! :-) Era små luringar!!!

image165
Tindra dag 62

image166
Tindra dag 62

image167
Dag 62

image168

Mitt knäveck är poppis att ligga i. Igår låg Saga ovanpå Tindra i knävecket.

När Tindra ligger ner på sidan ser man tydligt hur valparna rör sig i magen. :-) Men dom trivs bra där...Det börjar ta på krafterna att gå i väntans tider...

Vi slappnar inte av längre...
Hur är det med Tindra?
När tempade du henne sist?
Vad hade hon då?
Har hon ätit idag?

På nätterna vaknar jag så fort Tindra rör sig (och det är ofta nu!) och tittar till henne...
Hur mår du gumman? Är det dax? Näe, OK. Då sover vi en stund till.

Jösses hur ska vi orka!!? :-)

Allt är på plats. Det är bara valparna som saknas nu...

Det är inte lätt att bli mormor. ;-)

VI VILL SE VALPARNA!!!


image163


image164
Tindra dag 59

Kompisen Nellie, kusin Lotta och snyggingen Nico har varit på besök

Min kompis Fia var här med sin hund Nellie i lördags. Vi visste inte hur det skulle gå med Saga eftersom hon bara träffat hanar under tiden hos oss, och det är mot det egna könet som staffarna kan vara sura mot. Tindra känner Nellie och blev jätteglad när hon såg att Fia och Nellie kom.

Fia släppte ut Nellie ur bilen så höll jag Saga med rumpan mot Nellie så hon kunde lukta över henne. Sen gick vi en runda med alla hundarna tillsammans. I början fick inte Nellie och Saga hälsa. Efter en stund så släppte vi dom på längre koppel så dom kunde gå brevid varandra och nosa på varandra. Saga hälsade jättefint och slickade Nellie i mungiporna. Efter ca 30 min promenad gick dom brevid varandra och brydde sig inte speciellt mkt om varandra. Då gick vi tillbaka och släppte dom i trädgården. Saga var jätte duktig! Tyckte Nellie att hon var störig och sa till så lyssnade Saga direkt. Hon var väldigt lugn! Jag trodde att hon skulle vara betydligt mer uppspelt och på det. SKÖNT! Nu visste vi det, det går hur bra som helst med tikar också. Tack för en trevlig dag Fia och Nellie! :-)

image151
Nellie, Tindra, Saga och Balder

I söndags kom Stefans föräldrar med hundarnas kusin Lotta, en kungs pudel på 1 år. Eftersom det gick så bra med Nellie så tänkte vi att det säkert kommer att gå bra med Lotta också. Men eftersom det bara skiljer 4 månader på Lotta och Saga och dom är 2 tonåringar så trodde jag att vi skulle få vara lite på vår vakt, jag trodde att Saga skulle testa att dominera Lotta. Så vi höll först Saga så Lotta fick lukta saga i rumpan och sen höll vi Lotta så Saga fick lukta sen gick vi en runda. Vi märkte fort att det inte var några problem alls, dom ville bara leka. Så det blev en kort runda sen släppte vi dom i trädgården. Lotta och Saga blev bästisar direkt och lekte jättefint! Lotta tyckte dock att Balder var en rälig liten sak... :-)
Tack för hjälpen med torktumlaren och frukosten Pia och Fredrik! :-)

image152
Saga och Lotta

image153
Alla hundarna

image154
Lotta och Saga väntar fint

image155
Busa busa busa!!!

image156
Också vilar vi en stund...

Igår var jag hos veterinären, jag hade tid för Balders vaccination men tog även med Saga, hennes framtass har börjat se konstig ut och hon kliar på den. Jag misstänkte att hon hade svamp. Ängla hade jästsvamp på magen och det såg likadant ut. Balder vaccinerades först och sa inte ett pip när han fick sprutan. Han ville bara sova... :-) Sen undersöktes Saga och det togs prover bla för att utesluta Demodex, en vanlig sjukdom på staffar. Det visade sig vara svamp. Så nu fick vi ett kvitto på att hon e fri från demodex, det är skönt! Sagas framtassar ska schamponeras 2 gånger i veckan tills det försvinner. 10 min ska schampoot sitta... Och flaska kostade mig 420kr sjukt dyrt antisvamp schampoo! :-)

När vi kom hem från veterinären så kom Erika och amstaffen Nico 2 år. Vi gick en liten runda och sen släppte vi in dom i trädgården.

image158
Balder vill bli som Nico när han blir stor....

image159
Balder satt som en fästing på Nico... :-)

Nico fick snart syn på vår kanin manfred, så han fick gömmas på toa, sen spenderade Nico tiden med att leta efter Manfred. :-) Saga blev förtjust i Nico, men mest förtjust det var Balder. Var Nico än gick så var Balder efter. :-)

Det har varit jättebra träning för Saga och Balder dessa dagarna, med olika hundraser i olika åldrar på besök och så var vi ju hos veterinären.
Tindra har tyckte det var kul att ha kompisarna på besök, men har inte busat något. Hon har varit med och lunkat rundor eller suttit och tittat. Hon orkade dock vara polis när Saga och Nico lekte och hon tyckte att dom blev för stökiga. :-)

image160

Tindra har hittat sin valplåda och hon tycker om den! :-) Hon ligger gärna och sover i den eller käkar lite ben! I söndags kväll kunde vi för första gången känna valparna röra sig i magen!!! :-) Helt underbart!!!

Hittade lite bilder från i somras när jag var uppe hos Fia och Ängla och Tindra lekte med Nellies lillebror blandrasen Harry, han kommer också från Hundar utan hem precis som Ängla. Härliga sommarbilder! :

image161

image162

Saknar dej Ängla...!!!

Lite gott och blandat

Vi trivs!!! Hundarna trivs!!! :-)

Just nu fixas det med huset, allt ska hitta sin plats och vi har börjar röja upp i trädgården. Vi tränar rumsrenhet och sitt med Balder. Inkallningen går jätte bra med Saga, ska snart börja lösträna henne på allvar. Hon går i sele nu, vi har lagt bort Haltit. Hon går bra i koppel nu, klart att hon testar att dra och kommer av sig ibland, men oftast så går det jättebra!

Tindra mår bra, men kommer knappt upp i soffan längre. Hon suckar o stönar och vänder på sig mkt på nätterna, hittar nog ingen skön sovställning längre.

Hon har hittat valplådan i sovrummet och går gärna och lägger sig i den.
Här har ni bilder på den:

image139

image150

Tindra dag 53

image141

image142

Vackra Saga med sina tejpade öron. :-) Det har gett resultat att tejpa dom. ibland lossnar tejpen, eller rättare sagt, ibland biter Balder av tejpen, och då står öronen korrekt. :-) Men vi kommer att hålla dom tejpade ett bra tag till så dom verkligen ska hålla sig rätt.

image143

image144

Balder fyllde 11 veckor igår och väger nu hela 4 kg :-) Sötnos!

image149

I trädgården hänger nu vår boxerboll som hundarna får mat i då och då. Saga älskar boxerbollen precis lika mkt som Tindra. Men Tindra orkar inte slå på den nu.

image145

Varje morgon får hundarna mat i trädgården. Jag stör ut det och sen får dom gå och plocka. Balder lärde sig fort av tjejerna vad man ska göra.

image146

Härrom dagen kom Kikki och Theo på besök. Det var jättekul att se hur glad Tindra blev när dom kom! Saga och Balder var jättenyfikna på Theo som stod som förstenad när dom snusade över honom. :-)
Balder gjorde för att få lite uppmärksamhet men han ignorerades totalt av Theo. :-)
Efter en stund fick sig Saga ett liten busstund med Theo. Och fick lära sig att Theos bajpåse är HELIG! Han vaktade den och Saga fick inte gå i närheten. Hahahaha! Det såg så roligt ut!


Detta var tyvärr den enda bilden jag tog på hundarna:
image147

Balder kämpar om uppmärksamhet:

image148

Idag kommer min bästa kompis ner med sin hund "Nellie". Förhoppningsvis ska hon hjälpa till och fostra Saga, det är Nellie bra på, hård och bestämd. Det är nyttigt för Saga, det är oftast mot det egna könet staffarna kan vara aggressiva och det vill vi inte. Så det är bara bra för unga hundar att bli satt på plats av äldre erfarna hundar. Så dom lär sig respekterar andra. Jag tror dock inte att det kommer att bli några problem. Jag tror att Saga kommer att vika sig direkt för Nellie.
Ikväll ska vi grilla, om vädret håller. :-)

Älskade Tindra


Så här såg Tindra ut för 19 dagar sedan:

image133

Så här ser Tindra ut idag, dag 51:


image134


image135image136

image137

image138
Lite skillnad!!? :-)

Flyttyra och valplåda

Nu så är vi på plats i vårt hus!
I lördags flyttade vi!
TACK FÖR HJÄLPEN TILL STEFANS OCH MIN FAMILJ!!!

Igår var jag ledig och tillbringade min första dag i huset. Att vakna upp här är helt underbart! 

T I N D R A   D A G   5 0
Nu närmar det sig med stormsteg!! Tindras mage växer o växer. Trots att vi nu har trädgård som dom kan vara i hur mkt dom vill så ligger Tindra inne på soffan o sover o sover o myser... :-) Tindra har alltid snarkat mkt men nu är det extremt! Hon snarkar som en karl hela natten. :-)
Både jag och Tindra älskar värme och kvällarna tillbringas framför kaminen. Tindra ligger i mitt knä framför brasan och njuter!

Igår snickrades valplådan ihop och ställdes på plats i sovrummet. Valparna ska vara där tills som är 3-4 veckor, då flyttar dom ut i vardagsrummet.
Jag ska ta ett foto på den klara valplådan också, men här målas den:

image132
Babyrosa såklart! :-)


Tindra dag 49:
image131


I söndags blev tomten helt inhängnad och hundarna kan nu röra sig fritt i hela trädgården. På baksidan av huset har vi en inhängnad rastgård på ca 100kvm där vi släpper hundarna på morgonen och kvällen så dom kissar och bajsar där. Så slipper vi plocka i hela trädgården.

Många ggr om dagen så kallar jag på Saga och ger henne godis, tuggben eller så busar vi lite och sen får hon gå ut igen. Det gör jag för att hon ska lära sig att komma in när man kallar, men det ska inte bli negativt så att hon blir instängd varje gång man kallar. Vi märkte nämligen att Saga kommer när hon känner för det... och tycker att "ta fatt" är en rolig lek vilket inte uppskattas av husse och matte...

Vi har börjar träna på att gå fint koppel utan Haltit, hon har haltit på sig den första stunden på promenaden sen tar jag av det. Ibörjan testar hon gärna och dra men slutar fort när hon inser att det är samma regler utan Halti också. När Tindras valpar är födda ska vi börja träna lösträning mer.

Det är superskönt med Balder att vi nu bor i hus! Dessa dagarna har det hänt få olyckor inne. Igår klippte jag klorna på alla hundarna, det var första gången jag klippte Balder. Han tyckte inte om att sitta fast och kämpade emot, så det tog tid innan han isåg att det inte är lönt och jag kunde börja klippa klor. Så det ska vi träna mkt på! Annars är Balder en väldigt lätt o snäll valp. Han sover bra på nätterna nu, snarkar som tusan gör han! :-) Så han sover nedanför mig så jag kan knacka på buren.

På kvällarna att det lugnt, skönt och mysigt här hemma! Dom sover gott tillsammans, gärna i en hög.... :-)
image130


image128

Kolla! Jag har rest öronen!!!

image129

Visst ser det skönt ut? :-)

image127image126
Balder sitter gärna i trappan så han kan hålla koll på sina tjejer! Tindra i soffan inne och Saga i trädgården.

RSS 2.0