Friskvård och rehab med Tindra

Idag har jag och Tindra varit på Hälsa för hela hunden i Furulund hos Camilla som är hundfysioterapeut. Hon gick igenom hela Tindra för att se hur hon mår i kroppen nu när vi "bygger upp" henne igen. Tindra känns "knölig" i musklerna och dom rättade Camilla ut idag. Tindra har en stor muskel i nacken som berodde på att hon hade lite ont i sitt vänstra knä. Fantasktiskt va?!! Camilla var superduktig! Tindra blev fort trött och njöt av att bli av med knutorna. Sen fick hon gå på löpband i vatten. Lite vattengympa. :-) Tindra traskade direkt som om hon aldrig gjort nåt annat. Vi fick beröm för att hon var en så trevlig hund, och att det var bra att hon har fått gå i avel en gång. Kul att höra!!!
Så nu ska Tindra vila resten av dagen.
Vi ska nu åka dit ca en gång i veckan och fortsätta rätta ut hennes muskel och gå på löpbandet i vatten för att jobba upp hennes kropp skonsamt.
Jag rekommenderar henne varmt!! Ta hand om era älsklingars kroppar!! :-)
Ni hittar dom på www.kronch.se

Älskade kamphund!!!

Igår var jag hos veterinären med Tindra igen.
På em fick vi provsvaren, hon ligger på en normalnivå i värdena!!!! Underbart!!! :-)
Veterinären tyckte att hon såg väldigt bra ut ändå för att vara en "kortisonhund". Hon är nästan naken, jättelite muskler och en stor svullen buk. Det kommer att bli bättre o bättre ju mer vi kan sänka dosen. Huvudsaken är att hon mår bra! Och det gör hon! Hon är full av liv igen, flåsar inte längre och leker massor med pågarna hemma. :-)

Hon ska gå på samma dos kortison en vecka till den ska vi sänka ytterligare och om 2 veckor ska vi in och ta prover igen.
Hon skakar som ett asplöv när jag tar upp henne på bordet nu, hon vet vad som ska hända, men ändå så sitter hon blixtstilla och låter dom sticka henne. Så fort dom är klara blir hon överlycklig och förföljer personalen tills dom ger henne godis. :-) Dom är helt fantastiska på Helsingborgs djursjukhus!!! Dom tar så bra hand om oss.
För 8 veckor sedan trodde ingen hon skulle överleva. Men hon klarade det vår kämpe!! Sen trodde ingen att hon skulle återhämta sig så fort som hon gjort. Det är en sann underbar kamphund vi har!!!I söndags kom TRoya igen efter att ha varit hemma hos husse o matte under helgen, även Donna med matte Julia kom på besök! Det blev såklart fullt ös i trädgården. Och Tindra njöt i fulla drag över att få fostra så många valpar. Hon lät som ett monster samtidigt som svansen gick hela tiden på henne. :-)


Tindra o Donna


In actionIgår var jag och Tindra och spårade med Erika och Nico. Vi la viltspår för andra gången. När vi skulle gå spåret med Tindra sprang det en labrador i vårt spår.... Vi hörde en ägare som visslade med hunden reagerade inte, den sprang bort mot klöven och försvann.
Trots att det bara är andra gången Tindra spårar var hon laddad till tusen och visste vad som var på G. Hon var duktig, men lite för snabb. Hon yrade rundor i slutet innan hon fann stället där vi lagt klöven. När jag kom fram förstod vi varför. Klöven var borta! Labben hade snott den... Som tur var hade jag ett grisöra med mig som hon fick. Så kan det gå. I september ska vi förhoppningsvis gå en viltspårskurs och lära oss mer. Tindra tycker det är superkul!

Ingen som har en svart skinnsoffa till salu? Jag och Stefan vill gärna också ha en att ligga i....

 


BLONDIE

Nu har vi äntligen fått besked från England.
Och vi fick vår valp som vi ville ha. :-)
Redan från början har hon varit vår favorit och nu är hon vår!!!LUSHUS BLONDIE OF SWEDEN
"BLONDIE"

Hur underbar är hon inte?!! :-)

Lite stå-träning och fotografering till hemsidan

Idag tränades det lite Stå med valparna och så ville jag ha nya foton till hemsidan. Här har ni de bästa bilderna;


Väntan är sååå lång tills vi får välja vår Blondie...
Uppfödaren ska först välja vilka som ska behålla sen får vi välja vår. Åhhh vad det är jobbigt att vänta... Idag fyller dom 5v. På denna bilden är dom 4 veckor. Underbara va?!! :-)


Massor med bilder på hundarna, träning och lite nöjen :-)

I Lördags var vi på storegård tillsammans med Erika och Nico och Anna med  Zeke och tränade med hundarna. Dom har bla agility, aktiveringsbanor, rally, och flyball. Jag och Stefan hade alla 3 hundarna med oss.

Det blev nyttig träning i 3 timmar för alla hundarna. Framförallt Tindra var lycklig över att få jobba så mkt igen.

Här kommer lite bilder;Där fanns en agilitybana för valpar. Adonis var som född för detta. Han gick igenom och på allt på första försöket.
Här är han i däcket


Tunnlen


Och A-hindret


Balder fick också prova valpagilityn, men det krävdes lite mer övetalning med honom. Men när han väl förstod att inget ont skulle hända i tunnlen tyckte han med att det var kul


Jag och Tindra kör agility


Och provade på flyball. Det gick bra att skicka henne och att få henne och trampa, men Tindras boll intresse är inte stort så hon aldrig lekt med bollar...


Stefan och Tindra


Adonis och Stefan :-)


Nico väntade på Erika


Fina Zeke


Vi passade på och tog lite bilder till hemsidan på Adonis
Nu har vi underbara lilla Troya hemma på besök i 2 veckor tills hennes matte och husse flyttar hit  till Saxtorp.
FULL RULLE :-)


Adonis Troya och Balder


Matdax

Igår var jag på återbesök med Tindra.
Jag sov ingenting natten innan och var helt slut så orolig jag var under dagen.
På em fick vi det glädjade beskedet att Tindra är uppe på normala värden igen!!!!! Sååå skönt!!! Alltså var det ingen negativ trend neråt.
Vi ska nu fortsätta ge henne cellgift varje dag och hon ska fortsätta få 3 kortisontabletter men VARANNAN DAG istället för att minska biverkningarna. Om en vecka ska vi in igen och se hur hon svarat på det.


Här kommer en bild på Tindra med sin present som hon fick efter förra återbesöket;
I lördags kväll fick Manfred besök av två fina hundar;

Svea och Hayden med husse från Metalstaff.
Manfred gillade besöket och lät sig slickas i hela huvudet. :-)
På söndagen var vi i danmark på utställning med dom och Hayden blev Dansk Champion!!!! :-)
Grattis grattis Metalstaff!!!!!


080808 var vi på bröllop, det var Stefans bästa kompis som skulle gifta sig.
Det var ett jättevackert bröllop!!!
Här är några bilder;


Brudparet


Jag och Stefan uppkläda över öronen. :-)

ADONIS


Igår var jag och hundarna hemma hos Erika och Nico och hälsade på. Balder är helt öveförtjust i Nico, det är hans stora idol i livet!!! Det blev mkt bus för både Balder och Adonis. :-)

Vi kom hem på em och Adonis sov 1 timme sen var det dax...
Vi har nu börjat på valpkurs!
Några timmar innan den skulle börja så var vi väldigt tveksamma om vi skulle träna el ej... Regnet öste ner och det åskade och blixtrade. Och vi ville inte stå ute på landet när det åskar....
MEN ibland ska man ha tur! Det klarnade upp och det blev uppehåll.
Precis när vi skulle börja dök det upp ett bekant ansikte, Kikki med lilla cavaliern Tilda hade precis gått vardagslydnadskursen. Tilda hade växt, men plötsligt så såg jag hur mkt Adonis har växt... OJOJ!

Syrran Troya går samma kurs, men vi försökte hålla dom ifrån varandra, dom träffas ju så ofta ändå.
Det blev kontaktövningar, namnövningar och sitt och ligg
Och det är med ligg har vi inte tränat alls med Adonis. Och han skulle såklart inte ligga hur vi än kämpade. :-)

Troya och Adonis fick leka med en 6mån flatte och en grandis. Vi önskade det själva eftersom vi har två helsyskon i kurs och dom är staffar = oftast väldigt tuffa mot andra valpar... Jag tyckte det var bättre att dom först fick leka med lite större hundar. Som gaddar dom inte ihopa sig, Adonis och Troya. :-)

Vi hade sedan en trött Adonis efter bus med Nico på dagen och sen valpkurs.

Idag tänkte jag att jag skulle prova igen med ligg.
Jag tog ut Adonis i köket och la mig själv. Men hur jag än lockade med godis och mig själv ville han inte ligga. Humm... Efter en stund fick jag tänka om. Han är ju väldigt lik sin mamma. Och hon ligger minsan inte var som helst... Golvet i köket är kallt och halt. Kan det vara det? Jag tog ut badrumsmattan och gjorde samma sak. Direkt la sig Adonis ner. WHEE! :-) Mega belöning fick han då och massor med beröm. En gång till: PANG, Adonis lägger sig direkt och viftar på svansen. Precis som om han sa; "AHHA! Det detta du ville att jag skulle göra! Jag fattar jag fattar!!"
Vi upprepade det några gånger och han la sig direkt ner.
Stolt så ringde jag husse och sa -"Så, nu kan Adonis ligga. Det tog 10min hemma och en badrumsmatta till hjälp"
:-)


Här kommer lite bilder på vår bäbis:


Tuffa besked och valpträning

För exakt en vecka sedan nu fick vi Tindras provsvar, hon har sjunkit i sina värden igen. Beskedet slog oss som en knyt näve i magen... Det var inte farligt lågt, men det har sjunkit. Hon klarade inte sänkningen. Vi har nu i en veckas tid ökat på dosen igen, men inte lika mkt. På måndag ska vi på återbesök igen och ta nya blodprov för att se hur hon ligger nu.
Det är så tråkigt!! Vi märker av bivärkningarna på kortisonet mer o mer. Framförallt på pälsen och så är hon så varm jämt. Så just nu är vi oroliga och det känns inte alls kul... Hoppas verkligen att vi får positiva svar nästa vecka!!!

Imorgon börjar vi på valpkurs med Adonis. Och nu har jag ett normalt schema igen, jobbar inte lika mkt som jag gjort den senaste tiden, så nu ska jag börja träna Adonis mer.
Igår var vi i Lund, han och jag och en stor godispåse med korv och köttbullar. :-)
Vi vid stationen lite utanför den värsta smeten och gick bort till parken och tittade på hönsen och började tränade lite stanna, kontakt, och följsamhet. Han fick även hälsa på några hundar.
Sen gick vi tillbaka längst gågatorna. Vi stannade och satte oss och bara tittade på folk och passitivetstränade lite.
Det gick väldigt bra! Han är en väldigt skön valp! :-) Han har helt klart ärvt sin mammas och pappas goda sidor. Utseende mässigt så har han även ärvt sin mammans "dåliga" sidor och det kommer nog aldrig att bli en utställningshund av honom. Men det är inte viktigast för oss, han är precis en så valp och hund som vi hade hoppats på annars, till och med bättre...  :-) Det är så spännande att se han utvecklas.
Idag har jag gått en liten runda med honom ensamen, jag ska börja göra det varje dag nu så han får ensamtid och vi kan träna lite i lugn och ro. Vi har bara tränat ögonkontakt på promenaden idag.

BalleBulldog växer på alla sätt. Han väger nu nästan 11kg och är en helt annan hund än vad han var för bara 3 månader sedan!!
De första månaderna vi hade Balder fick vi ju inte honom till att gå utanför trädgården. Han sprang tillbaka in hela tiden. Vad vi än lockade med...
Nu när han snart är 7 månade får han hänga med mer o mer på mina och Tindras promenader i skogen. Ett par ggr i veckan är han med. Han har väldigt bråttom ut och tar gärna täten och springer först och undersöker. Han slår ett öga bak på mig då och då eller kommer upp vid min sida och tittar på mig. Han går alltid lös. Och han älskar att vara ute på promenad. Efter ca 1 timme i skogen så busar han med Adonis när vi kommer hem och promenaderna verkar inte trötta honom alls. Det tycker jag är en frisk och sund Bulldog!!! :-)
Även kloklippningen går jättebra nu! När han var liten så var det nästan omöjligt att göra det! Han kunde ha ett jäkla humör när man skulle hålla fast honom. Det har vi tränat och nu sitter han fint och stilla i soffan och jag får klippa klorna. Bara han slipper se det ;-) han vänder bort huvudet när jag ska klippa.

Ikväll ska Stefan koppla in vårt nya internet och snart kan jag lägga in bilder igen. Just nu kan man knappt göra nåt på internet vilket innebär att jag är väldigt handikappad med Hundig... Massos med mail som jag inte har kunnat svara på. Så imorn och på torsdag har jag att göra...

sööööligt internet...O e det dax att bli vuxen nu?!!

Jag har varit väldigt dålig på att uppdatera. Och jag sitter på massor med fina bilder på hundarna men vårt internet funkar så dåligt! Det tar såååån tid! Men nu har vi beställt nytt abonemang så alla bilder kommer om cirkus 10 dagar.

Den senaste tiden hat det jobbats ganska mkt, å såklart nu när jag e mer ledig nästa vecka så är vädret sämre. :-(
Det har planerats, fixat och pratats i telefon MASSOR den sista tiden. Och nu är det klart. I September får vi hen en liten staffetik från England. Det är jättespännande att importera! Och hon har en superfin stamtavla med underbart fina hundar. Hon är pied som Adonis och ska heta Blondie och är vår framtida avelstik. Mer information och bilder kommer. Vill du kika på hennes föräldrar så kika in på vår kennelsida www.stralandestaffar.dinstudio.se

Vi har även fått svar från SKK att vårt kennelnamn är godkänt att FCI.
Förhoppningsvis har vi vårt namn om ca 1,5-2 månader. UNDERBART!!! ÄNTLIGEN!! Vi skickade in ansökan i februari.

Nästa vecka har jag 3 kursstarter och ska börja på valpkurs med Adonis. KUL!!!
Adonis e nu lika hög som Balder, om inte lite lite högre. Han knappar in på vikten och väger nu bara 2kg mindre än Balle Bulldog.

Imorn ska vi på återbesök med Tindra igen. För 2 veckor sedan halverade vi hennes medicin. Vi tycker att hon varit pigg och glad och vi hoppas innerligt att proverna visar att hon ligger på en normal nivå. Då ska vi sänka dosen ännu mer. Bieffekterna på kortisonet har märks mer o mer. Hon har bla tappar massor med päls. :-(
Men hon bygger långsamt muskler igen och väger nu 16kg!!! :-) Bara 1,5 kg ifrån hennes normala vikt. Det är bara mer muskler som ska till nu och så länge hon går på så hög dos kortison så är det svårt! Det bryter ner musklerna. Morgondagen kommer att bli lång när man väntar på svar från veterinären...
När vi kommer hem därifrån ska Tindra få en present. Jag har köpt ett 1 meters ben till henne. Bilder kommer. :-)

På tisdag ska det firas...
Eller glömmas rättare sagt... (!!?)
Då fyller jag år...
25 år...
E det dax att bli vuxen då!!?
Näe jag tror jag skjuter på det några år till. :-)
Jag är ledig både tisdag och onsdag på tisdag ska jag bara ha det bra, äta gott och drick gott heeela dagen i goda vänners sällskap. DOM som inte jobbar. :-) Tyvärr så fick inte älsklingen ledig en vecka till så han jobbar. :-(

På min födelsedag kommer mina tankar att vara hos Bimbo. Det är nu 2 år sedan jag fick hem min illa röda juvel.
-Vart du än är så hoppas jag att du har det bra! Tänker på dig!

Bye Bye

RSS 2.0