GOTT NYTT ÅR!!!


Skärpt fralla!

Jag njuter i fulla drag!
Vår fralla är en skärpt fralla nu!
Han lyssnar bra, går utmärkt lös, skäller inte för minsta lilla, morrar inte för minsta lilla och har slutat att retas med Blondie och Adonis. Som bonus för ett par jobbiga månader så har vi dessutom fått en kelen "knä" fralla som pussar och pussas... :-) Underbart!
Balder har hållts kort sen har kom in i tonåren och nu kommer belöningen. Frågan är bara hur länge det håller i sig!!? Näe jag tänker njuta NU!

Imorn är det nyårsafton.
Året som gått har som vanlig gått JÄTTEFORT... om inte fortare än vanligt...
Det har varit ett händelserikt år!
Några "highlights":
*Tindra blev parad och fick underbara små valpar i April
*Vi skaffade Balder
*Vi flyttade till hus
*Vi har haft en mkt lyckad utställnings sommar
*Vårt kennelnamn gick igenom
*Vår första import Blondie kom till Sverige
*Tindra kämpade emot en svår hemsk sjukdom och mår idag bra och är helt fri från biverkningar och kommer antagligen att bli helt fri från medicinen inom kort!
*Jag gick från blond till brun/svarthårig ;-)

Nästa år kommer nog att bli precis lika händelserikt...


Färska bilder på mina bebisar:


Skärpt fralla 11,5 månader gammal (redan!!?)Balder och Adonis är goda vänner!
Dom trängs ofta framför elementet när kaminen inte är igång.... :-)


Soffmys!


Blondie leker med "syrran" Troya och kompisen Sparta


GOTT NYTT ÅR!!


Troya har blivit tik :-)

Nu har vår fodertik Troya börjat löpa! Vi har väntat på det i cirkus 1,5 månad nu då hon visat alla tecken på att det varit på G, tjurig, lättstött och i spökåldern ;-) Nu var det dax!


Fina Troya


Adonis och Troya på stadsträning


Adonis och Troya i ett konstverk eller nåt.... ;-)

Idag fick vi klubbtidningen småfranskan från franska bulldog klubben och jag sitter och funderar på frallor och klubbens syn på hälsa. Det står överallt nu om frallor att klubben jobbar för bättre hälsa på frallorna. Hjärta, patella osv. Dom vill ha sunda friska frallor! Och ändå så är det bara feta frallor som kniper cert och championat...?!! Det vimlar av tjockisar i tidningen. Jag förstår mig inte riktigt på "frallevärlden"...
Och det är inte lite feta hundar heller... Speciellt hanarna är riktigt feta!

Vi har fått väldigt bra kommenatarer om Balders utseende från många inom "frallevärlden" men vi har även fått kommentaren "-Men han hade behövt gå upp ett par kilo till" VÄLDIGT OFTA. Många tycker att Balder är för tunn... I våra ögon är han perfekt. Slank och fin. Han har former och muskler och kan röra sig hur mkt som helst. Han har ALDRIG haltat eller kippat efter andan. Och han bor tillsammans med 3 staffar... Han rör mkt på sig och äter si sådär mellanåt. Men det lider ingen nöd på honom. Han äter när han e hungrig. Och vi vill inte "feta upp" vår bulle.
Jag har mkt mkt hellre en frisk bulle än en champion!!! Men hade ju velat ha både och... Går det?
Vi hoppas på att det blir en biffig sund fin fralla av Balder i framtiden. Och gärna en lite mindre envis sådan... ;-)

Ska bli spännande och se till våren och sommaren hur det går för han på utställningarna. Åker han på att han i mångas ögon är för tunn för att han inte är tjock?!! Humm... Jag hoppas verkligen inte det! Vill frallevälden ha sunda frallor är han perfekt... Tycker vi!!


Balder 9 månader på bilden. Skinny bulldog?


Julkort

Då var det dax för årets julkort.
Vi bestämde oss för att låta pojkarna stå för julbilden i år. Adonis fick vara tomte och Balder nisse. Här är några av bilderna;Balder undrar vad han fått på huvudet...


Så söt nisse...!! Balder är nu 11 månader


Vi fotade även Blondie i Nisseluvan för att skicka ett julkort till hennes kennel i Engand;


Detta kortet skickade vi! :-)
Tomten Adonis, 8 månader gammal


Resultatet blev;
Vår prickiga skönhet "Blondie" är nu 5 månader gammal;

Det är rörigt och stimmigt och väldigt mkt emellanåt här hemma nu med en 5 mån trotsig envis Blondie, en 8 månaders ibland döv Adonis, och en väldigt envis mopsig 11 månaders Balder.
Sen en tid tillbaka är det Balder som är den värsta tonåringen här hemma!!! Vi håller han just nu väldigt kort och bestämt och det har faktiskt blivit lite lite bättre.... Han lyssnar inte, mopsar upp sig och söker bråk med de andra, morrar och skäller för allt och struntar ett stort stycke om vi säger till han... Min erfarenhet än så länge säger mig att den staffe i tonåren är INGENTING mot en fransk bulldog hane i tonåren... han är så mkt envisare... 
Kan dom inte bara bli 2 år nu?!! ;-)Stoora Adonis! Nästan 19kg tung nu, hur tunga hade han tänkt bli?!!
Adonis myser i sängen


Den jobbiga men vackra bulldoggen ;-)

RSS 2.0