Välkommen vår!

Jösses vad skönt väder det är idag! Kom nyss in från en härlig långrunda med hundarna. Gröna knoppar syntes överallt i skogen och solen värmde gott. Underbart! Äntligen! :-)
Hoppas vädret håller i sig i em och ikväll, då är det 2 kursavslutningar på Hundig. Tiden går så fort, för fort! Tack för denna tiden alla ekipage i januari/februari kurserna! Känner på mig att det kommer att bli en toppen avslutning ikväll! ;-)

U P P D A T E R I N G:   T I N D R A S   D R Ä K T I G H E T   13   D Y G N E T

Jag har tagit bort Tindras blogg, det blev för jobbigt med 2, så nu kommer ni att kunna följa Tindra och hennes valpar i denna bloggen istället.
Tindra har de senaste dagarna visat tecken på att vara dräktig. Hon blir skendräktig efter varje löp så helt säkra kan vi inte vara än men jag tycker att det skiljer sig från hennes vanliga skendräktighet.
Hon är väldigt trött, allt hon gör går i slow motion nu, hon vill vara nära en hela tiden och bara mysa, hon är tjurig på andra hundar. Hon vill inte hälsa på nån annan hund och morrar på dom som försöker hälsa på henne. Det är inte likt Tindra. Hanarna är fortfarande intresserade av henne. Hon vill inte leka med Karina. Och hon börjar få riktigt stora tuttar. Om ca 2,5 vecka vet vi, då ska vi göra ett ultraljud. Håll tummarna!!
Vi fortsätter att hålla henne i top kondition. Vi har börjar ge henne laxolja i maten för pälsen. Så hon inte ska bli mer skallig än vad hon redan är. Och myser massor med henne och magen. :-) Hon är lite jobbig just nu att vara ute med för att ALLT går i slow motion, men det finns ju förhoppningsvis en bra anledning till det. Så vi trugar inte henne.

L Å T   I N T E   D E T   V A C K R A   A N S I K T E T   L U R A  E R
Karina är en riktig sötnos som får de flesta att säga "Nawww" när dom ser henne. Men man ska inte låta det vackra ansiktet luras! Karina är super duktig när hon är lös, lyssnar direkt och håller sig nära, sitter fint vid dörren och väntar tills man säger varsegod. MEN vi har fortfarande problemet med att hon kissar inne... 2 gånger nu på 2 veckor har hon kissat i soffan. UTAN att mat har varit inblandat. Hon kissade först ner en filt och i förrgår kissade hon på ett täcke som låg i soffan. Detta rakt framför ögonen på mig. Och en hund kissar eller bajsar till 95% aldrig där dom sover eller vilar. Men det gör Karina.
Frågorna är många i huvudet på oss men den största är VARFÖR!!?? Kan det vara att hon ska hävda sig över Tindra? Karinas självfötroende har växt, men kanske lite åt fel håll... Karina har varit långt ner i rangen tidigare och nu har hon märkt att hon ligger högt upp. Tindra har stor respekt för Karina, vilket jag kan tycka att Karina utnyttjar lite väl ofta och mkt.... Bara Karina lyfter på läppen går Tindra därifrån. Men annars med andra hundar har jag fått intrycket av att Karina är väldigt osäker på sig själv.
Hon har dessutom börjar vakta i bilen. hon blir ett riktigt monster ibland. Och skälla hemma när vi lämnar henne. Trots antiskall halsband. Vi har provat lite olika saker, lämna henne i bur, lämna henne lös med Tindra, lämna med buren övertäckt, lämna med buren öppen, med antiskall halsband, utan antiskall, med godis utan godis. För det mesta är hon tyst men ibland skäller hon 2 min efter vi gått... Och det är SÄLLAN dom är ensama hemma.
VARFÖR??!! Vi ska låta tiden avgöra hur det går. Förhoppningsvis är det bara återfall, hon skällde mkt i början när vi fick henne.
Underbara Karina - Skärpning nu!!! Sluta tramsa!
Världens sötaste Balder!

Äntligen har vi varit och hälsar på vår lilla prins! Han var såå söt! Man kan knappt tro att han är sann, han ser ut som en liten serie figur. :-)
Balder är nu 5 veckor gammal.image80
Nannar gott hos matte

image78
Hur söt är han inte?!!

image79
Jag var helt trollbunden...

Vi har börjat fixa i huset nu, vi var där och började måla taket och väggarna i vardagsrummet.
Tindra och Karina var såklart med

image81
Bara Tindra och Karina har sitt täcke med sig så finner dom sig överallt. :-)

image82
Dom spenderade även nästan en timme i trädgården med att leta mat. Underbart!

image83
Vårt hus

Denna veckan är det fullt ös.
Idag städar jag lägenheten för full, vi ska ha visning. Jag skriver ut paper till alla som börjar kurs nästa vecka och tänkte gå en riktigt lång runda med hundarna i saxtorp. Ikväll ska vi och hundarna spendera 4 timmar i bilen... För en speciell liten tjejs skull... ;-)
Resten av veckan är det förbredelser inför kursavslutningarna (vad tiden går fort!!) Och kursstarterna nästa vecka och så jobbar jag till helgen. Tänkte ju hinna med att måla lite till i huset också...

Näe, nu ska jag packa in mig o hundarna och köra iväg och ta en skön promenad i det härliga vädret!

Nu är jag också sån...

När Tindra var valp så förstod jag mig inte riktigt på alla hundtokar som fanns, jag menar dom som verkligen bara lever för sina hundar. Klart att man älskar sin hund, men man behöver väl inte överdriva? Jag tyckte att dom överdrev som:
*Har burar hemma, 2-3 st typ
*Hundbäddar i varje vrå
*Bilen helt anpassad efter hund
*Utställningsbur på hjul och stolar och matsäck med till ägaren och så tillbringar man en hel dag så ofta man kan 
*Pratar knappt om nåt annat än hund
*Far verkligen land och rike runt med hund och för hundar
*Umgås bara med hundfolk
*Anpassar sina kläder helt efter hundarna

Och idag faktiskt inser jag att jag är sån nu. Hundarna är mitt allt! Jag lever för hundar! Och jag har en sambo som är pecis likadan... nästan iaf. ;-) FARLIGT!!!
Vi har två burar stående framme alltid, hundbäddar överallt, pratar verkligen knappt om nåt annat, varken hemma på jobbet i affär eller med vänner och familj, har en vanlig garderob och en "hundgarderob" hundkläderna används oftast! Vi har sjukligt många halsband o selar och pratar och funderar ständigt över vår famtid med hund. Och vi far verkligen GÄRNA land och rike runt för hundar.
Jag gör inte mkt annat än håller på med hund på ett eller annat sätt om dagarna;
*Börjar dagen med att gå ut med våra egna hundar
*Frukost til hundarna när vi kommer in
*Jobbar framför datan med Hundig
*Kollar alla andra hundiga sidor på nätet
*Går en långrunda med våra egna hundar
*Kör och jobbar i djuraffären
*Eller håller kurs på hundig
*Går med hundarna
*Pratar hund med sambon
*Myser massor med hundarna
*Går sista rundan med hundarna
*Ger hundarna kvällsmat
*Sover med hundarna
Så ser en vanlig dag ut för mig

Jag ÄR totalt hundgalen. Och jag ÄLSKAR DET!

Folk frågar ibland; "Hur hinner du med?"
-JAG GÖR JU KNAPPT NÅT ANNAT! :-) 24 TIMMAR OM DYGNET HANDLAR OM MINA EGNA HUNDAR ELLER OM ANDRAS.
Och det är precis så jag vill ha det!

image77
Jag och min älskade Tindra i början av min instruktörsutbildning.
Tindra var med mig varje dag och vi hittar alltid tid för lite mys


Snart får vi träffa Balder

image69
Balder 4 veckor gammal.
Nästa helg ska vi äntligen träffa vår prins!

Hemma hos oss just nu försöker vi njuta av lugnet före stormen...
Om fyra veckor hämtar vi hem Balder och förhoppningsvis flyttar vi den helgen också.
Tindra är parad och förhoppningsvis dräktig. Efter 8 timmar i bilen blev det tre dagar hemma hos Metalstaff och en lyckad parning mellan Tindra och Captain.
Så i fyra veckor till är allt som vanligt sen börjar det hända saker, fullt ös med Balder och vi vet då om Tindra är dräktig.

Jag började på mitt nya jobb i går, för första gången på länge var det kul att köra till jobb! Trivs som fisken i vattnet där. Jag hade lite fjärilar i magen när jag körde dit. Men dom försvann sen när jag började jobba. :-)

Idag ska jag packa lite och sen går en lång skön runda i skogen och på stranden med hundarna.
Tar massor på Tindras mage gör jag... Man är ju lite fjantig redan nu. :-)

Här kommer lite bilder från dagarna hos Metalstaff;
image70
Captain i Thomas knä

image71
Molly, 1 år, Captains dotter. Precis lika tjusig som sin far!

image72
Izzy 2år, Captains dotter, nybliven mamma. :-)

image73
Molly och Tigra 7 månader busar i trädgården

image74
Tigra, Molly, Tindra och Karina busar i trädgården

image75
Hayden, Metalstaff hane hade det jobbigt de dagarna som Tindra var där. :-)

image76
Underbara Captain

Nockad, dp träff och sista dagen på jobbet

I torsdags eftermiddag var jag ute med hundarna. Plötsligt kommer det en stor labrador springandes mot oss. Ingen ägare finns i närheten. Jag tar Karina och Tindra bakom mig. När den kommer närmre och stannar till ser jag att det är en hane. O jag har en löptik...
Labben springer fram till oss för att säga hej och jag böjer mig ner för att ta den i halsbandet då hoppar labben upp mot mitt ansikte och nockar mig rätt på näsan...
Jag har aldrig nånsin haft så ont!!! Det svartnade för ögonen så jag fick sätt mig ner, med labben hårt hållen i halsbandet så den inte skulle komma fram till Tindra. Tårarna sprutar och ur näsan rinner det blod. Ägaren kommer springades fram till oss och undrar vad som hänt. Jag var såå arg och det gjorde såå ont!!!
Jag går hemåt efter en stund när jag kunde resa mig upp igen. Labbe ägaren fick sig en liten avhyvling...

Det dunkar i hela mitt ansikte och när jag kommer hem har jag en stor bula på näsa. Jag hade kurs kl 17 så jag begav mig ner till lokalen med en gång med en påse med kallt på snoken.
Jag berättade för mina ekipage som det var för jag hade så ont och näsan började blöda lite då och då. Jag tog mig igenom båda kurserna med min huvudvärk och stora näsa. GUD VAD DET GJORDE ONT!
Det känns som om jag har bihålsinflamation och näsan är öm fortfarande. Troligen har jag fått mig en lätt hjärnskakning för jag går fortfarande på voltaren o värktabletter annars har jag jätte ont i huvudet. Två dagar efter så låg jag mörkt inne i sovrummet och kunde inte röra mig så ont jag hade. Som tur är så har jag inte fått nåt större blåmärke, det är skönt!!

I lördags var jag på dvärgpinscher träff. Det var jätteroligt att få träffa alla!!! Det var några kampare på plats också, det var kul! Typiskt att Tindra löper så hon fick inte följa med. Fick träffa en staffe valp som satte sig rätt i mitt hjärta, varför gör visa hundar det med en gång?!!
Karina var jättetrött på kvällen. Vi gick en långrunda på stranden när vi kom hem från träffen också.

Igår jobbade jag min sista dag på mitt jobb. Jag har jobbat på samma ställe i 5,5 år nu, jag har hela tiden sen jag sa upp mig tyckt att det ska bli sååå skönt att sluta tills jag igår skulle skriva en lapp till mina kollegor och säga hejdå. Då kom jag på att jag lämnar ju dom med... Och det är inte lika skönt! Plötsligt blev det jobbigt... JAG KOMMER ATT SAKNA ER JÄTTE MKT!!! Hade det inte varit för mina kollegor så hade jag slutat för länge sedan. Trivs inte med de nya chefernas sätt att driva företaget. Trivs inte med att bli piskad i ryggen och aldrig få höra nåt positivt längre.
Men nu är det nytt jobb nästa vecka! Spännande! Med ny/gamla kollegor. Alla som jobbar på mitt nya jobb har jag jobbat med tidigare. :-)

Snart kör vi och parar Tindra, spännande!!!

Hejarklack på wp tävling, Tindra aktivering och äntligen....

I söndags var vi i köpenhamn och hejade på Tess och Bosse som tävlade i wp. Det är fösta tävlingen vi var på och vi blev ett gäng från Malmö. Jättekul var det! Oroligt roligt att se Tess och Bosse, vilket team som var! Och dom hade så kul båda två!

Det bästa som har hänt denna veckan är att Tindra nu börjat löpa! Snart blir det en bilresa till hennes utvalda pojkvän långt uppe i landet! Spännande!

Idag ska vi på vagnsträning på wp igen. Karina ska med, Tindra får stanna hemma. Så vi kom nyss in från vår lång runda som gick ut på att trötta Tindra så mkt som möjligt och försöka att inte trötta ut Karina så hon orkar ikväll. Vi höll oss 15 min hemifrån för regnet hängde över oss...
Så vi tog en runda upp i furet och ner om stranden.

Detta gjorde jag idag för att aktivera Tindra på promenaden;


image63
Tindra fick gå med sin klövjeväska med vik i under hela promenaden

image64
Hon balanserade på en stock

image65
Hon snurrade på stocken
Kräver koncentration och kroppskontroll för att inte trilla ner, det stäker även musklerna


Jag slängde ut godis i havet som hon fick fiska upp

Dessutom så hade jag maten med mig ut. Jag slängde ut en näva mat lite då och då som hon fick leta upp.
Och så passade vi på att träna lite fot och hopp mellan benen. :-)

image67
Tindra o Karina

image68

Tindra har fått en kanin.
Han heter Manfred och är en hittekanin. Min kollega hittade honom mitt i Malmö en natt och tog med honom till affären. Där har han bott ca 1 vecka och han är så mysig, så han fick flytta hem till oss. Tindra har inte gjort nåt annat dessa dagarna än följt efter Manfred som en skugga. Hon smyger efter honom! Det ser inte klokt ut! Ibland så nafsar och slickar hon på honom. Hon vet inte riktigt vad hon ska göra med honom. Men hon är snäll iaf. :-) Karina bryr sig inte speciellt mycket. Han e lite spännande ibland bara.

image62
Visst är det ett snyggt halsband Tindra fått!!? Det köpte Stefan i köpenhamn.

Man kan aldrig ha för många halsband!!! :-)

Karina äter ordentligt igen och hon har slutat kissa inne i samband med mat! Så otroligt skönt!

Detta har vi gjort för att få henne att äta och sluta kissa som fungerade på henne:
De första dagarna fick hon ingen mat i skålen. Vi gav henne mat många många ggr om dagen i mini mini portioner. Vi slängde ut några kulor då och då både inne och ute. Hon fick inget godis utan vi gav henne maten som godis. Ibland tog hon det ibland inte. Vi ropade inre på henne när Tindra fick mat utan vi bara gav Tindra i skålen morgon o kväll.
 
Vi tog upp Karina i sängen igen och försökte lära henne att ligga stilla, detta misslyckades dock och from i natt får hon sova i sin bur på golvet igen. Hon far fortfarande rundor på natten. Men det kan kanske ha hjälpt att hon var i sängen mot matvägrandet o kissandet. Vi får väl se vad som händer nu när vi tar ner henne igen...

Sen några dagar tillbaka så har vi börjar ge henne i skålen igen men byt matskål och rutin. Vi kallar inte på henne utan vi sätter matskålen där hon är utan att säga nåt. Ligger hon tex i soffan har vi bara satt in maten på golvet under soffbordet. Vi har berömt henne när hon äter och skuttar in med maten o snackar med den... :-)
Det har fungerat än så länge vi hoppas att det fortsätter så nu!


RSS 2.0