Välkommen vår!

Jösses vad skönt väder det är idag! Kom nyss in från en härlig långrunda med hundarna. Gröna knoppar syntes överallt i skogen och solen värmde gott. Underbart! Äntligen! :-)
Hoppas vädret håller i sig i em och ikväll, då är det 2 kursavslutningar på Hundig. Tiden går så fort, för fort! Tack för denna tiden alla ekipage i januari/februari kurserna! Känner på mig att det kommer att bli en toppen avslutning ikväll! ;-)

U P P D A T E R I N G:   T I N D R A S   D R Ä K T I G H E T   13   D Y G N E T

Jag har tagit bort Tindras blogg, det blev för jobbigt med 2, så nu kommer ni att kunna följa Tindra och hennes valpar i denna bloggen istället.
Tindra har de senaste dagarna visat tecken på att vara dräktig. Hon blir skendräktig efter varje löp så helt säkra kan vi inte vara än men jag tycker att det skiljer sig från hennes vanliga skendräktighet.
Hon är väldigt trött, allt hon gör går i slow motion nu, hon vill vara nära en hela tiden och bara mysa, hon är tjurig på andra hundar. Hon vill inte hälsa på nån annan hund och morrar på dom som försöker hälsa på henne. Det är inte likt Tindra. Hanarna är fortfarande intresserade av henne. Hon vill inte leka med Karina. Och hon börjar få riktigt stora tuttar. Om ca 2,5 vecka vet vi, då ska vi göra ett ultraljud. Håll tummarna!!
Vi fortsätter att hålla henne i top kondition. Vi har börjar ge henne laxolja i maten för pälsen. Så hon inte ska bli mer skallig än vad hon redan är. Och myser massor med henne och magen. :-) Hon är lite jobbig just nu att vara ute med för att ALLT går i slow motion, men det finns ju förhoppningsvis en bra anledning till det. Så vi trugar inte henne.

L Å T   I N T E   D E T   V A C K R A   A N S I K T E T   L U R A  E R
Karina är en riktig sötnos som får de flesta att säga "Nawww" när dom ser henne. Men man ska inte låta det vackra ansiktet luras! Karina är super duktig när hon är lös, lyssnar direkt och håller sig nära, sitter fint vid dörren och väntar tills man säger varsegod. MEN vi har fortfarande problemet med att hon kissar inne... 2 gånger nu på 2 veckor har hon kissat i soffan. UTAN att mat har varit inblandat. Hon kissade först ner en filt och i förrgår kissade hon på ett täcke som låg i soffan. Detta rakt framför ögonen på mig. Och en hund kissar eller bajsar till 95% aldrig där dom sover eller vilar. Men det gör Karina.
Frågorna är många i huvudet på oss men den största är VARFÖR!!?? Kan det vara att hon ska hävda sig över Tindra? Karinas självfötroende har växt, men kanske lite åt fel håll... Karina har varit långt ner i rangen tidigare och nu har hon märkt att hon ligger högt upp. Tindra har stor respekt för Karina, vilket jag kan tycka att Karina utnyttjar lite väl ofta och mkt.... Bara Karina lyfter på läppen går Tindra därifrån. Men annars med andra hundar har jag fått intrycket av att Karina är väldigt osäker på sig själv.
Hon har dessutom börjar vakta i bilen. hon blir ett riktigt monster ibland. Och skälla hemma när vi lämnar henne. Trots antiskall halsband. Vi har provat lite olika saker, lämna henne i bur, lämna henne lös med Tindra, lämna med buren övertäckt, lämna med buren öppen, med antiskall halsband, utan antiskall, med godis utan godis. För det mesta är hon tyst men ibland skäller hon 2 min efter vi gått... Och det är SÄLLAN dom är ensama hemma.
VARFÖR??!! Vi ska låta tiden avgöra hur det går. Förhoppningsvis är det bara återfall, hon skällde mkt i början när vi fick henne.
Underbara Karina - Skärpning nu!!! Sluta tramsa!
Kommentarer
Postat av: Alexandra

Hej,

Lite trista nyheter på slutet... Det är verkligen synd att hon gör som hon gör och jag förstår att man funderar och funderar, beteendet går inte ihop med "normer" och det gör det ännu svårare att hitta en lösning. Förstår att det är frustrerande när man verkligen har provat allt och med den kunskap som du besitter så förstår jag att du verkligen har provat allt. Jag kan bara hoppas att det är någonting som hon kommer att sluta med det. Jag blir lite rädd för att Milou ska göra som sin mamma, jag hoppas inte det, men vi har inga problem med att lämna hundarna hemma och dom skäller ingenting när vi har lämnat dom och Milou har inte ens varit i närheten av att kissa inne sedan hon var liten valp.
Hoppas att det blir bättre.. jag håller tummarna för det.
Kul med Tindra!!
Kram
Alexandra, Milou & Bailey

2008-02-29 @ 10:47:18
URL: http://baileymilou.webblogg.se
Postat av: Izabella

Tack för de fina komentaren i min blogg.. Sköt om er.

2008-02-29 @ 18:16:18
URL: http://izabeeella.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0