Vagnsträning på weight pullingen

Igår  var vi på wp träning och skulle prova att dra vagn med hundarna. Det var planerat att vi skulle prova med Tindra men när vi kommer dit ser vi att dom hade ett litet sele också som Karina kunde ha utanpå sin jacka.

Vi började med Tindra, det gick inget bra alls! Hon la sig ner och snurrade runt i selet. Vi kämpade och lockade med allt möjligt men så fort vagnen tog emot så ville hon inte...
 Hon har dagit saccovagn innan med Stefan o Tess i och det gick jättebra, jag tror det var att hon var på fel humör, hon e så tjurig innan löp och så tror jag att det var tyngden. Det var inte jätte tungt men tillräckligt för att hon skulle tappa motivationen. Tindra är fostrad med att aldrig få dra i kopplet, benhårt! Hon får spänna kopplet men inte dra i det. Tror att det kan vara därför hon blev så osäker också.
Efter några försök och tvärstop så satte vi en kedja efter henne istället så att hon fick dra den ett par gånger fram o tillbaka och då blev hon helt överlycklig och drog den med svansen viftandes hela vägen. Vi satte på den så att det inte skulle blir för mkt negativt med selet och att hon inte skulle tappa motivationen för att ha sele på sig. Men så fort vi satte vagnen efter så la hon sig igen. Jaja, vi får se om vi kan träna bort det. En vagn utan tyngd och att öka succesivt tror jag ska funka bra!

Karina fick prova selet direkt när vi kom, det gick jättebra! Sen testade vi att sätta en skrinda efter henne utan tyngd det gick också bra! Vi satte Tindra i skrindan men då halkade Karina på golvet så vi tog av det igen och väntade på vår tur att få prova på mattan.

Och hon var superduktig!!! Det såg så komiskt ut med en sån liten hund. Men hon var så duktig!!!Hon drog utan några problem skrindan med lite vikt i. =)
Många hundar brukar hoppa i början när det tar emot med vikten, Karina hoppade inte hon bara tuffade på direkt.

Här kommer lite bilder:
image49

image50

image51
Skrindan kopplas på Karina

image52
Svansen rätt upp, hon tar i tjejen! =)

image53

Så Karina slog Tindra med hästlängder på vagnsträningen. =)

Karina har käkat bra de sista dagarna nu, superskönt! Och hon har inte kissat inne! Hoppas nu det håller i sig.

Hundarna är trötta idag, det märks att det var mkt för dom igår. Dom sover som stockar på soffan nu...

Wp träning och en matvägrande Karina

image47
Karina myser under täcket


Äntligen har vi varit på wp träning igen! Superkul att träffa alla igen o nu är vi ett rejält gäng! Många nya! =) Tindra gick med klövjeväska och Karina utan nåt.
Lite bilder från uppvärmningsrundan. Tess och Carro var fotografer

image45

image46

Vår Karina har matvägrat i 3 dagar... Jätte jobbigt! Jag trodde att jag haft min dos att matvägrande hundar när Tindra var valp men nej.
Karina åt dåligt hos oss i början med men sen blev hon bättre och har varit först i köket när man skrammlar med skålen. Ibland har hon hoppat över ett mål men på sistone har det blivit oftare o oftare. Och nu så vägrar hon äta... Igår fick vi efter 3 dagar utan mat i henne en deciliter mat iaf. Genom att ha med mat ut på träningen och på promenad.

Imorse fick hon mat lite då och då i gräset på morgonrundan och då åt hon! Sen när vi kom in så slängde jag ut mat i lägenheten till Tindra och då gick hon efter en stund och plockade kulor hon också! Så skönt! Hoppas att det håller på att ändra sig nu. Hon blir ju tunnare o tunnare. Vi har såklart även plockat bort allt godis. Hon får INGET förutom sin mat.

Det som har bekrymrat oss mest är att Karina fortfarande kissar inne då och då och de dagarna hon har matvägrat så har hon gått rätt ut i hallen och satt sig och kissat!!! Hon har tittat på maten och sen gått ut i hallen.
Även om vi nyss kom in från en runda! Hon kissar mini mini pölar, så det är revir kissande rätt av! Vi har tagit henne på bar gärning ett par gånger men det hjälper inte. Vi förstår inte alls varför hon gör så. Hon har inga konflikter med Tindra. Trivs som fisken i vattnet annars...

Är det någon som vet om en kastrering eller sterilisering av tik hjälper mot urin markering ?!! Hör gärna av er!

Så just nu kör vi på att ge Karina mat då och då bara lite utomhus och se om hon kommer igång med maten o slutar kissa inne. Idag har det funkat iaf. Vi får se om det även kan hjälpa att vi flyttar till hus och hundarna kommer
att vara ute mkt mer. Hon får även snart mer konkurrans om maten när Balder kommer. Det kan också hjälpa. 
image48

Till er som har matvägrande hund, bästa tipsen jag kan ge är att:
PROVA ER FRAM TILLS NI HITTAR EN LÖSNING SOM GÖR ATT ER HUND ÄTER SIN VANLIGA MAT!
Gör inte misstaget att börja lägga in godis eller leverpastej i maten!!! Man hittar nån lösning som får igång hunden tillslut.
Ge mat många ggr om dagen på oilka sätt för att reta igån aptiten! Hunden ska vilja ha mer. När den vill det så ge inte mer utan vänta en stund eller ett par timmar innan ni ger igen.
OCH en hund kan gå 3 dagar utan mat utan att kroppen tar nån större skada. Så bli inte helt till er för att hunden inte käkar på ett par dagar!

Nu ska jag gå och slänga 3-4 kulor mat till Karina på golvet...
Lycklig sjukling!

Okey!
Nu har vi köpt HUS! Underbart! Vi blir saxtorpsbor så fort vi sålt lägenheten. 1800 kvm skogstomt för våra hundar! Drömläge för både oss och hundarna!

Hoppas bara nu att vi kan flytta innan lilla balder kommer.
image44
Balder är den bruna valpen i mitten med vitt på bröstet. 3 dagar gammal.

För tillfället är jag hemma ifrån jobb. Har ont i halsen och är förklyld. Idag har jag nästan ingen röst heller. Ropade på Tindra 3 ggr imorse innan hon hörde mig. Det kom bara när väsande ljud hur jag än försökte. Hoppas jag snart är bra igen.
MEN det gör inget, jag är lika lyckligt ändå!

Denna våren händer massor med skoj!
Hus i ny kommun
Fransk bulldogg valp
Valpar efter Tindra
Nytt jobb
Fler kurser i vår på Hundig

Spännande!!!

Välkommen till världen Balder!

image42

Det var en väldigt efterlängtad Fransk Bulldogg pojke som döljde sig i mamma Brynhildes mage! =) I fredags föddes äntligen vår Balder. Vi har längtat och undrat om det skulle bli en påg till oss och det blev det. Så nu är det jätte spännande att följa utvecklingen av valparna! Om fyra veckor kan vi hälsa på vår lilla gris.
Välkommen Balder! Vi längar så efter dig!

image43

Karina går med sin klövjeväska nu men lite tyngd i. Hon har fått bra kondis nu och hänger utan problem med på skogspromenaderna. Hon ser så stolt ut när hon har sin väska på sig. =) Tänkte ge mig ut på en lång skön strandrunda idag. Det har äntligen slutat blåsa så mycket!

Tindra håller fortfarande på sig. Hon vill inte börja löpa... =( Vi börjar nästan bli lite oroliga nu. Ska hon hoppa ett löp? Tindra som brukar vara som en klocka med löpet. Kom igen nu Tindra!!!
 

Så mycket på G

Det händer massor nu...
Skriver mer sen när allt är helt klart!
Så därför har jag inte tid eller ro att blogga så mkt just nu. Men snart snart är allt klart...

En av sakerna som är på G:
image41

Vad döljer sig i denna magen?!! Den som väntar på nåt gott...
O näe, DET ÄR INTE TINDRA SOM VISSA HAR GISSAT PÅ. =)
Tindra har fortfarande inte ens börjat löpa.

Vi hörs snart igen. ;-)

Flopp på My Dog

image38

image39

image40

Jösses vad jag har varit dålig på att blogga! Lite ursäkter: Jobbat mkt, och fixar lägenheten- målar, slipar osv. Ska försöka skärpa till mig!

Vi var på My Dog i år också och ställde både Karina och Tindra. Har aldrig haft så höga förväntningar på en utställning som jag hade inför denna. Tindra vann sin klass förra året och hon var i topp form i år. Karina har gått bättre i ringen än Tindra så vi hoppades att det skulle gå bra för henne också.
Sååå 04:40 ringde vår klocka och halv 6 körde vi mot göteborg. Tindra skulle ställas först så vi satt o väntade i stafferingen. Domaren dömde ut hundar som vi trodde att det skulle gå jätte bra för. När det var Tindra tur så fick jag äntligen henne att gå skitsnyggt i ringen! Vi har fått dålig kritik för hennes gång många ggr innan för att hon inte tar för sig och ska ha kraftigare steg. Jag lyckades få igång henne så hon gick superbra! Hon stod jättefint framför domaren och vad händer... Jo vi får ett blått band och kritiken med en gång... "To big" sa domaren. VA? Jag läste på kritiken. Hon är mätt till 42 cm och en staffe får max vara 41. Tindra är 39cm hög...
Tusan vad beskiven jag blev! Fick höra sen att domaren mätt de flesta hundarna jätteknasigt. SURT!
Annars fick hon nämligen bra kritik så om hon bara blivit rätt mätt så hade hon nog blivit placerad...

TINDRAS KRITIK:
"A bit leggy Strong in type Could have more cheek and darker eyes Good neck, a bit soft topline God coat Moves quite well"

YES!!! "Moves quite well"! Äntligen! Det är även andra gången som hon får "God coat". Roligt att läsa.


Men men. Med tunga steg packade vi ihop bur och stol och gav oss bort till dvärgpinscher ringen. Fick en snabb kurs av Carola hur jag skulle ställa Karina. Det är ju lite skillnad mot att ställa Staff! =)
Det är många fler pinschers än Staffar... Oj vad många vi var i ringen. Tror vi var 12 st! Karina stod fint med mig och väntade i ringen. När det var vår tur att visa upp oss så tyckte jag att vi gjord det riktigt bra för att vara första gången tillsammans jag o Karina. Hon stod bra (tyckte jag) O visade fint tänderna.
O sen fick vi också ett blått band... ÅHHH! Då blev jag lessen på riktigt...! Men det var första gången för mig i dvärgpinscher ringen och för mig och Karina tillsammans. O vi hade kul i alla fall. =) Fast det varade inte så länge.

Så vid 3 tiden körde vi mot malmö igen. Bättre lycka nästa gång!
Vi hade en trevlig dag ändå och jag är så stolt över mina töser! Dom var såå duktiga! Skötte sig kanon bra. Vi får se när nästa blir för Karina. Det dröjer för Tindras del, hon ska ju snart paras. Lite filtar inhandlade vi till valplådan.

Annars har vi det bra här hemma. Har inte blivit så mycket motion för hundarna som vanlig nu dessa veckorna när vi har haft så mycket att göra. Trodde att karina kanske skulle börja skälla lite mer igen men det har hon inte gjort. duuuktig tjej. Mindre duktig är att hon fortfarande kissar inne ibland... Det är trist! igår kissade hon ner en kudde vi nyss köpt. Inatt sov hon på golvet i sin bur för vi har svårt att sova med henne i sängen. Hon väcker oss hela tiden genom att gå ut ut täcket skaka sig, trampar runt på oss o sen puttar hon och bökar för att komma in under igen. Får se om det är nåt hon slutar med eller om hon får sova på golvet. Hon ligger och myser med oss i sängen tills vi ska sova. Och hon har sovit gott själv i sin bur.

Vi hörs!

RSS 2.0