Uppdatering efter helgen

I fredags körde vi till rasspecialen som i år är i Västerås. Det var vår första rasspecial.
Det gick superbra hela vägen upp. Tog ca 6,5 timme och med en 12veckors valp i bilen kan det vara en lååång resa. Men Adonis sov gott hela vägen och vi stannade och kissade honom med 2 timmars mellanrum.

Vi bodde på Ibis hotell, vilket de flesta staffarna och ägarna gjorde. :-)
Vi hade 4 hundar med oss och MASSOR med saker såklart.
Vi fick en liten chock när vi öppnade dörren till vårt rum...
Det var sååå litet! Hahaha!

Detta fotot är taget ifrån dörren. Jag står så långt bort man kan göra i rummet:
Oj Oj vad mysigt!! :-)

På kvällen trillade det in fler och fler och det blev en riktigt trevlig kväll på hotellet.
Dagen efter var det upp tidigt och vi körde ner till utställningen och slog upp vårt lilla CAMP:
CAMP Jönsson/Jahnke :-)


Tindra kollar läget

När vi satt där och väntade och tittade på staffar så fick jag plötsligt syn på en trevlig påg:


Captain!!! Metalstaffs hane som är pappa till Adonis


Och Adonis fick såklart hälsa på sin far. Hoppas hoppas att Adonis fortsätter att vara lika lugn och trevlig som sin pappa är.

Sedan var det dax för mig och Saga. Det var lååång väntan då vi var 20st i hennes klass.
Dom delade ut gott om blåa band denna dagen och så blev det även för oss. Men det var en väldigt rättvis bedömning då Saga åkte ut på sin front. Och det behöver utvecklas. Men hon var duktig i ringen och stod och gick väldigt bra. I kritiken stod det att hon var välvisad så jag var glad ändå. :-)På kvällen var det middag anordnad för alla. Supergod mat och en hel del öl och cider blev det till middagen innan alla drog sig tillbaka till hotellet och fortsatte i baren där.

Det var en jättetrevlig och helg!!!!


Trött Adonis på vägen hem.

Vår lilla Troya har varit hos några vänner till oss över helgen som varit intresserade av att ha Troya. Det var ett bra tillfälle för dom att få lära känna henne under helgen när vi var borta.
Och det är nu bestämt att Troya kommer att bo hos Linus, Caroline och Loke. Det känns mkt bra!!!

Efter en härlig helg och många glada skratt och ett roligt besked på att Troya ska bo hos Carro och Linus har vi tagit ett tufft beslut.
Vi hade Saga på halvfoder. Eftersom vi själva ska ha en liten uppfödning vill vi inte ha en tik på halvfoder hemma. Efter att ha pratat med Sagas kennel (som vi har haft bra kontakt med hela tiden) och fått reda på att dom inte vill sälja och släppa Saga helt så blev beslutet taget att Saga flyttar tillbaka till sin uppfödare. Vi har full förståelse och respekt för att dom inte vill släppa henne. Saga är en mkt lovande tik.
Det kommer att bli tomt här hemma men vi vet att hon får det bra.
Vi kommer att få träffa henne minst en gång i månaden på utställningar och jag hoppas på och tror att jag kommer att fortsätta vara Sagas handler.
Det känns bra att vi har en god relation med Sagas kennel.

Att ha många hundar hemma och uppfödning är inte alltid en dans på rosor. Man får ta många svåra belut för hundarnas skull och uppfödningens framtid. Man har så många fler att tänka på än bara sig själv!!!

Träning i trädgården idag

Jag är förkyld!!! Usch!
Men idag mår jag 10 gånger bättre än vad jag gjorde igår iaf!

Igår fyllde Saga 1år. GRATTIS GRATTIS GUMMAN! Det firades med att vara med mig på jobb hela dagen... :-/ Men efter jobb så var vi vid sjöarna och Saga badade och simmade massor som vanligt.

Idag har jag tränat hundarna en och en och tillsammans i trädgården. Får ta och skärpa till mig nu! Träningen har hamnat helt på andra plats nu en längre tid. Dels för valparna och dels för att Tindra varit så sjuk. Men nu så ska det bli pli på hundarna igen. :-)
Jag tränade lite Rally med Tindra, bra träning för henne för det är inte så fysiskt ansträngande. Sen tog jag ut Saga också och tränade lite stanna med båda två samtidigt med olika störningar. Och sen tränade vi lite inkallning, jag sätter båda på stanna och sen kallar in dom en och en.
Sen tog jag ut Balder och tränade lite stanna med honom, han har precis lärt sig det. Sen kallade jag ut tjejerna och tränade stanna med alla 3 samtidigt.

Sist ut var lilla Adonis som jag tränar lite inkallning och kontakt med.

Ikväll ska vi ha Rally på vardagslydnadskursen och Tindra ska få följa med. Hon har tittat surt på mig de sista halvåret när jag åkt iväg utan henne och nu ska hon äntligen få hänga med till hundskolan igen!

Imorgon bär det av till Västerås, lång biltur för hundarna. Sen ska vi bo på hotell i två dagar. SKÖNT! :-) Ska bli så skoj att träffa allt staffefolk!! :-)

BILDER TAGNA IDAG;Adonis fyller 12 veckor idag. Grattis grattis!Saga fyllde 1 år igår! Stor tös nu. Här sitter hon i mitt knä.


Tindra och Saga
Tindra har tappat alla sina muskler efter valpningen och sjukdomen, men på denna bilden ser hon ju riktigt  fin ut framifrån iaf. :-) Saga är betydligt bredare om låren än Tindra, men Tindra är fortfarande bredare om bröstet än Saga.


Saga Balder och Tindra tränar stanna tillsammans.
Balder har varit med mig på hundskolan och valpkursen och nu börjar det bli ordning på bulldogen oxå. ;-) Han är superduktig och gör stora framsteg varje vecka. Han är inte så dum som har låtsas vara ibland! ;-) Nu kan han stanna, kommer bra på inkallning, bra på följsamheten och kan pussas på kommando. :-)

Skön eftermiddag vid sjöarna


Knasig bulldog


Jag har nu varit och norpat Carros bilder sen i söndags då vi var med hundarna och badade.
Sommaren är underbar!!!
Hela gänget på promenad


Och efter promenaden svalkade sig alla i vattnet, utom vi som var så dumma att vi inte tog badkläder med oss...


Carro o fina STORA Loke :-)


Jag försökte lära balle bulldog att simma
Det gick bra en liten bit sen sjönk rumpan ner, precis som för Tindra :-)


...Henne får man också hjälpa liteSaga är ett vattendjur och simmar fort och braGärna efter pinnar eller stora rötter!!?


Troya


Valparna blev fort trötta och frusna och gosade i Linus knä istället

Och idag sitter jag här och undrar vad som hände med sommaren? Regnet öser ner....

Full rulleDagarna bara försvinner...

Hos oss är det just nu väldigt uppdelat med hundarna iom att vi har hundar i så olika åldrar nu och med olika behov. Vi kan nu börja promendera med Tindra igen, men korta runder så hon får upp kondisen igen. Så när det är fint väder så är jag iväg med Tindra, Adonis och Balder på dagen och badar, Saga är hemma för att hon just nu bara stirrar upp övriga i flocken. 

På kvällen när Stefan kommit hem är det Sagas tur, då tar vi en runda i skogen och brukar avsluta med att bada. För tillfället är Saga på och retar gallfeber på Balder.... Hon ska bara retas o retas tills han blir förbannad. Hon har även mopsat sig lite mot Tindra men vi ger henne ingen chans att starta bråk. Men det är vad hon vill just nu...
När jag har Saga ensamen är hon supergo! Duktig och lugn, men när de andra hundarna också är med så blir det så stimmigt och rörigt så fort hon är i närheten. Hon skapar just nu lite obalans hemma.


Tindra mår superbra! Vi var på återbesök i torsdags och då hade hon 41 i värdena. Så hon är nästan nästan uppe på det normala. Så nu är det slut på blodprover nu har vi telefontid med veterinären om 2 veckor då vi ska börja dra ner på hennes medicin. Hon orkar med o mer för varje dag och är otroligt glad när det är promenad på G.

Adonis växer så det knakar! Han är nu 11,5 vecka och väger 6,3kg han är snart ikapp Balders 9kg :-) Han är en lugn och mysig kille! Han sover hela nätterna, ibland 10 timmar och sen får jag väcka honom så han kan gå ut och kissa.... :-)

Just nu har vi även lilla Troya hemma igen. Vi ska inte behålla henne hemma, (hur sugen man än är...) utan vi ska hitta en ny fodervärd till henne. För er som undrar varför så får ni gärna maila mig.
Lyckan var total när hon kom hem, både för henne och för de andra hundarna. :-) Det är full rulle på henne, Adonis och Balder. Troya blev helt övelycklig av att se mamma Tindra och hon fjäskar fortfarande jätte mkt för henne.

Igår vad vi och gick med alla fem och badade efter rundan med Carro Linus och Loke. Jag hoppas på att kunna sno lite bilder från dom sen, vi hade inte kameran med oss. På kvällen blev det grillning och trötta hundar :-)

På fredag bär det av till Västerås och staffespecialen. Med 4a hundar och det är bara Saga som ska ställas. Tindra är anmäld men är inte i så bra form än.


Såklart kommer det lite bilder;


Adonis 11,5 vecka


Troya och Adonis 11,5v


Underbara Troya

Troya myser i Linus knä


Trött Balle Bulldog... :-)Matdax hemma hos oss :-)

RSS 2.0