En skön ledig dag

Tindra mår bra! Hon mår till och med mycket bra! Vi var på återbesök förra torsdagen och provsvaren var toppen! Hon var uppe i 34 i värdena, alltså snart normalt. Hon producerar egna blodkroppar och blodplättar. Vi ska klara detta! Hon blir bara piggare och piggare. Och har nu de senaste dagarna börjat titta på mej med den där blicken som säger "Kan vi inte göra nåt?" Hon börjar bli uttråkad av att bara gå hemma. Och det är ett bra tecken! :-)

Så idag tog jag Tindra och pojkarna och körde ner till Saxtorpssjöarna för att bara gå och strosa, så hon får lite miljö ombyte och för att Adonis ska få känna på vatten för första gången.

När mamma Tindra och brosan Balder gick i vattnet så hängde Adonis på.

Här kommer lite bilder ifrån vår sköna lediga dag:Tindra doppar som vanlig ner HELA huvudet under vattnet


Adonis känner på vattnet


VARNING:
FRALLA I VATTNET

Balder: What?


Det blåste idag nere vid sjöarna :-)Mmmm TÅNG!!!


Mor och son


Adonis på upptäcksfärd


Mmmm MASSOR MED TÅNG!!


HELLO Balle Bulldog


Fin kille!Efter en stund nere vid vattnet gick vi på en liten promenad. Och vem träffade vi då, Jo dottern Troja med familj!!! :-) Superkul!  Hon hade växt lilltjejen. Jätteroligt att få se henne igen! Troja blev helt till sig och mamma tindra, brosan Adonis och låtsas brosan Balder också!! Alla fotona jag tog på Troja blev därför suddiga. Så till sig blev dom. :-)Så här såg Troja ut på alla fotona...:
Inte ens mamma Tindra hann med henne :-)


Troja och Adonis tog sig en brottningsmatch


Efter besöket vid sjöarna packade jag in hundarna i bilen och åkte hem till Carola för att lämna en bok. Carola är dvärg pinscher uppfödare och hemma hos henne fanns lilla Engla snart 10v. Adonis fick komma med in och träffa Engla och några stycken av hennes vuxna dps. BRA träning för Adonis! :-) Dom hade jättekul tillsammans.

Väl hemma igen lekte Balder och Adonis en stund.
Hur orkar dom?!!


Just nu ligger allihopa, (utom Saga :-) ) på soffan och sooover gott.
Det blir nog en lugn kväll igen som vanligt. ;-)

Vi får nog snart skaffa en soffa till eller en större för vi får inte plats i den... Hundarna tar upp hela. :-)


Balders sköna sov stil igår när vi kom hem ifrån valpkursen. Trött bulldog!!! :-)

Äntligen hemma!

Då har vi fått hem vår älskade Tindra.
Hon mår bra, men är väldigt trött.
Dagarna hemma än så länge har gått bra! Hon äter med väääldigt god aptit och är glad.
Idag har vi varit på djursjukhuset på återbesök, nu väntar jag på att veterinären ska ringa med provsvaren. Och hoppas hoppas att dom är positiva.
Tindra har gått upp 1 kg på en vecka och hon tar sig. Jag tycker att hon blir lite piggare för varje dag som går.

PRATADE NYSS MED VETERINÄREN; HON HADE MKT GLADA NYHETER! VETERINÄREN VAR LYCKLIG ÖVER PROVSVAREN, TINDRAS VÄRDEN STIGER! HON HAR NU 32 I BLODVÄRDE, HON HADE 18 I MÅNDAGS OCH 6 NÄR HON KOM IN TILL DJHUSET I TORSDAGS. EN NORMAL HUND HAR 40, SÅ VI ÄR PÅ GOD VÄG! TINDRA BILDAR ÄVEN BLODPLÄTTAR IGEN DET GÖR ATT RISKEN FÖR BLÖDNINGAR ÄR MKT MINDRE NU. UNDERBART!!!! :-) NU SKA VI IN PÅ ÅTERBESÖK OM EN VECKA IGEN. GUUUD VAD JAG ÄR GLAD!!!

Våra små valpar har flyttat hemifrån nu. I torsdags flyttade Selma, i lördags Buddah, i söndags Luna och Donna och sist i måndags flyttade Troya. Det blev inte riktigt så som vi tänkt oss när valparna flyttade iom att Tindra var på djhuset. Men vi fick förklara läget för våra valpköpare och alla förstod och höll tummarna för mamma Tindra.

Så nu har vi bara Adonis kvar hemma. Och tur är det! Annars hade det blivit för tomt! Adonis blev jätteglad när mamma kom hem. :-)
Han är en väldigt snäll valp! Sover hela nätterna, vi ställer inte klockan längre, han håller sig från ca 23 till 06. På dagen är det fullt ös med storebror Balder! Idag fick han följa med på återbesöket med Tindra. Det var första gången han hade koppel på sig. Det gick bra, han följer efter mig jättebra! STOR skillnad ifrån Balder... han vägrade röra sig själv hemifrån tills han var ca 4 månader....

Här kommer lite bilder:

Balder har fyllt 5 månader nu, GRATTIS GRATTIS Balder!


Världens längsta tunga?!! :-)
De värsta dagarna i mitt liv...

Jag kan inte me ord beskriva dagarna som gått.

Tindra är sjuk. Jättesjuk.

I tisdags började Tindra få medicin så att hon ska sluta producera mjölk. Så vi kan få tillbaka vår Tindra. Det är bara halva Tindra kvar.

I onsdags blev hon slö. Jag ringde veterinären som berättade att det var en mkt vanlig bieffekt på medicinen. Vi skulle avvakta några dagar.

I torsdags morse ville Tindra inte resa sig i sängen. Hon var som en trasdocka i kroppen. Hon var blek och hjärtat slog jättefort.
Jag tog henne akut till Lunds djursjukhus. Där röntgade dom och tog blodprov. Vi satt i ett bås och väntade på provsvaren. Veterinären kom springande till oss och berättade att Tindra var allvarligt sjuk. Hon svävade mellan liv och död. Jag trodde att mitt hjärta skulle stanna. Hon hade akut anemi -akut blodbrist. Veterinären hade aldrig sett så dåliga värden och sa att det var ett mirakel att hon var vid medvetande. Vi skulle köra direkt upp till helsingborg för vidare vård och Tindra behövde blod.

Vägen till helsingborg var fruktansvärd.

När vi kom fram mötes vi direkt av flera veterinärer och djursjukvårdare. Dom granskade provsvaren från Lund och gav Tindra syre, och tinade blod till henne. Dom körde i väg henne till intensivavdelningen. Veterinären förklarade att detta var allvaligt, Tindra var i väldigt dåligt skick och det var inte säkert att dom kunde rädda henne. Orden bara ekar i ens huvud...
Vi skulle få ett telefonsamtal ca 2 tim senare.
Varken jag el Stefan ville åka ifrån djursjukhuset. Jag gick i sönder.

Veterinären ringde 2 tim senare och berättade att Tindra levde och fick blod. 
Tindra har en blodsjukdom som gör att hennes eget immunförsvar bryter ner hennes blodkroppar. Det är inte smittsamt. Inte ärftligt. Och vi kommer nog aldrig att få reda på varför o hur hon fått den. Det kan komma ifrån ingenstans. Det beror inte på valparna eller på medicinen hon fick.

De kommande dagarna var kritiska. Tindra fick mkt blod och risken för blodproppar och inre blödningar var stor. Hon måste komma igång att bilda egna blodkroppar igen. Annars finns det inget att göra.

Dagarna har krupit fram. Känns som en dimma. Vi har haft telefonen brevid oss hela tiden. För varje timme som gick var jag så tacksam över att ingen ringde. För de betydde att Tindra levde.
Gråtit mkt, pratat mkt, kelat med de andra hundarna, framförallt sonen Adonis -mamma måste bli bra, tittat på film o tv för att slippa tänka.
Tanken på att Tindra kanske lämnar oss gör så ont så att det känns som  om hjärtat går i sönder. Tindra betyder så oroligt mkt för mig...

I lördags började Tindra få medicin och veterinären sa att vi ger det några dagar till och ser om hon svarar. Igår hade medicinen bromsat sjukdomen. Men hon låg fortfarande för lågt i blodvärdena. MEN dom berättade att hon var glad, hon åt bra, hon ville vara med hela tiden, men orkade inte riktigt lika mkt som hon ville. Men hon hade sin gnista! Sin livsglädje! Hon charmade alla på sjukhuset. Det är vår Tindra!

Idag skulle vi få domen. Kommer Tindra att få komma hem eller kommer vi att få åka in och ta farväl.

Veterinären ringde för ca 1 timme sedan.
TINDRA FÅR KOMMA HEM IDAG!!!
Jag gåter o gråter för att jag är sååå glad!! Jag ska få träffa min älskade kämpe Tindra!
Nu får vi ta en dag i taget. Det är en lång väg tillbaka. Men Tindra lever och hon ska få komma hem!!!

Tack alla som stöttat oss!! Och tänkt på Tindra! Hon vet att hon har för mkt att leva för! Vi klarar oss inte utan Tindra! Jag tror att hon vet det och har kämpat!! Kämpat för sitt liv och nu får hon komma hem!

Dålig dålig bloggare... Med bra ursäkter! :-)

Ja, jag vet. Jag har varit JÄTTE dålig på att blogga. MEN, det har varit sååå mkt! Speciellt med våra små valpar. Det händer massor nu de sista veckorna och vi gör vårt allra bästa för en lyckad start i våra valpars liv. Vi har haft många trevliga besök av både nära o kära och valpköpare.
Valparna har fått träffa många olika hundar av olika raser i olika åldrar. Dom har dessutom fått åka bil och uppleva Kikkis trädgård. :-)
Bla har dom nu fått träffa; Chihuahun Eddy, Frallan Walter, Cavalierna Tilda o Theo mf...

Denna veckan har vi dessutom haft fint herrbesök i form av amstaffen Nico som har bott hos oss när husse o matte var på semester. Det har varit väldigt uppskattat här hemma av alla i familjen!!!

Jag har även haft kursavslutningar denna veckan och förbrett inför kursstarterna nästa vecka.

Vi var iväg på weight pulling träningen i torsdags med Saga. Hon skulle få prova på att dra i ett riktigt sele. Vi körde med en lätt kedja iom att hon inte är så gammal, men så börjar vi träna in selet och kommandona. Det gick superbra o Saga tyckte det var kul!!! Hon var duktig!

Idag var vi på Bosjöklosters inofficiella utställning där Balder o Stefan gjorde debut i ringen. Superduktiga var dom båda två! :-) Det var 8 frallor anmälda och Balder blev BIR valp m HP. :-) Tjoho!
Saga var ensamen staffetik valp o blev BIR med HP hon med. Vi tävlade mot varandra i BIG finalen där vi gick vidare till semifinalen men sen tog det slut o vi blev inte placerade.
Det blev en lång o trevlig dag!! Mkt trevligt sällskap hade vi hela dagen! :-) O det var VARMT!!! Vi hällde vatten på hundarna så dom fick svalka sig då o då. Så ikväll är jag röd som en kräfta om axlarna. 

På måndag ska valparna vaccineras, chipas o veterinär besiktigas o pass o blodprov till våra valpar som ska till Norge o Danmark. På torsdag flyttar Selma hemifrån.... :-( Men vi vet att dom kommer att få det bra, men det känns i hjärtat...

Här kommer bilder från veckan som gått;Adonis o Luna


Adonis o Luna


Bozzi


Bozzi blir jagad av mamma Tindra


Valparna på besök hos Kikki och hennes Cavalierer Tilda 9,5 vecka och Theo 2 år


Tindra med valparna


Valparna med Tilda, cavalier 9,5 v


Busa busa busa


Finn ett fel!!

TILDA diar Tindra :-) Hon passade på och smakade lite av mjölbaren hon med


Balder, Saga o Nico har haft sååå kul hela veckan!


Balder, Saga o Walter (fralla 1år) busar


Saga provar på att dra på wp-träningen


O det föll tjejen i smaken. Det var kuul! :-)


Gänget i Bosjökloster


Balder o Stefan


Saga o jag


Stefan o Balder i BIG finalen


Jag o Saga i BIG finalen


Jag o Saga i BIG finalen

RSS 2.0