Terrier Derby Borås

kl 03,20 ringde klockan igår.
Då hade jag fortfarande inte somnat...

Det gick fort och smidigt att köra till Borås. Väl på plats bytte jag om i bilen och så rastade vi hundarna. Det var sååå kallt!!

Det var 82 staffar anmälda!! OJOJOJ! 27 valpar!! Det är jättemånga!

Vi åkte upp med Troya, Adonis och Blondie. Det var Blondie första utställning! Vi har tränat mkt på att stå, men att gå är inte lätt att träna hemma. Man vet aldrig hur det går förens man gått  i ringen med de andra hundarna. Mitt mål var att få henne att gå med 4 tassar på golvet iaf! :-)

Det var inga mattor i ringarna... Så dåligt!!! Golvet var jättehalt!

Vi fick många positiva kommentarer på Blondie innan vi gick in med henne så förhoppningarna på henne var höga!! Tack för alla fina ord om henne!!!! :-)

Det var 5 valpar i Blondies klass. Hon stod stilla och fint, men ville inte att jag drog bak bakbenen för då halkade hon på golvet. Hon hoppade upp och pussade domaren i näsan, men lät att titta på tänder och känna på henne utan problem. Och hon gick med alla 4 tassarna på golvet och hade jättebra kontakt med mig!
Domaren placerade Blondie 3a med HP. En jättebesvikelse!!! Hon var ju så duktig och hon är ju så fin!!?Vi är JÄTTENÖJDA med hur Blondie uppförde sig i ringen! Det gick bättre än vi hade vågat hoppats på. Men vi blev besvikna på resultatet.
Jag gick bara ut ur ringen och tog in Adonis istället så jag hann inte fundera så mkt på det.
När vi sen fick kritiken fick vi reda på varför. Vi fick reda på dagen innan att domaren tittar mest på rörselser. Och han tyckte inte om hur Blondie gick. För korta steg! (vi gick alla med korta steg eftersom golvet var så halt....)
Men men bättre lycka nästa gång! :-)

Blondie fick annars superbra kritik:
"Mentalitet: Glad och vänlig
Välutvecklad valp, mkt vackert huvud, välburna öron, mörka ögon, bra stopmarkering, lagom kort välutfyllt nosparti, bra hals o front, mkt bra bröstkorg, ryggen är lite välvd över ländpartiet, tillräckligt vinklad, rör sig med korta steg"
Sen var det Adonis tur...

Adonis stod och gick bra! Han ville inte heller stå riktigt bra med bakbenen för att det var så halt, jag lät han stå vad han tyckte var bekvämt. Han står med mer stolthet nu, det är roligt att se! Träning ger framgång! :-)
Det var 5 hanar i hans klass, Adonis slutade som 2a med HP! Det är vi supernöjda med!!!

Adonis kritik:
mentalitet: U:A
"Välutvecklad valp, mkt bra huvud, välburna öron, mörka ögon, borde ha lite tydligare stop, bra bett, prima front, bra tassar, utmärkt bröstkorg, ryggen kunde vara lite kortare, bra vinklar, rör sig OK, utmärkt benstomme"

Så även Adonis fick väldigt bra kritik, och helt rätt kritik tycker vi :-)
Sen var det Troyas tur!
Det var 13 tikar i Troyas klass!!! 12 kom. Vilken konkurrans!
Troya rörde sig som en gud även idag! Stolt och fint! Men att stå är inte lika kul... Hon var stel som en pinne och skakade ibland. Vi väntar på att hon ska börja löpa när som helt! Hon är väldigt känslig just nu. (kvällen innan klipptes det klor på henne och badades direkt efter och det var inte så poppis...) Så när jag höll fast hennes huvud för att rätta ben skakade hon igen och spännde sig. HON ÄR SÅ LIK SIN MAMMA!!! Tindra var precis likadan... Jag fick kämpa jätte mkt med att hon skulle tycka det var kul att stå! Men troya stod OK, och jag visste ju att domaren tittade mest på rörselser... De andra tikarna var mer utvecklade i kroppen så jag stod och tänkte att blir vi placerade är det superbra!!!
Han valde ut 4 st och tackade av resten. Vi var med bland de 4a. Vi fick gå ett par rundor till och ställa upp hundarna ett par gånger mellan. Det gick så fort och Troya var inte alls med på att det skulle gå så fort att stå...
Domaren placerade tillslut Troya 2a med HP!!! WOW!! Så glad jag blev!!! :-)
Troyas kritik följde med fodervärden hem... Jag ska uppdatera den senare när jag fått den via mail. Men hon fick bra kritk, speciellt för hennes rörelser!
UPPDATERAT TROYAS KRITIK:
"ganska bra huvud, mörka ögon, borde ha lite mer stop, bra bett, bra hals, prima front, bra bröstkorg, bra rygg och vinklar, rör sig bra"

Troya gjorde sig inte på bild igår, alla blev så suddiga! Men här är 2 st iaf!

Om ni undrar vad jag har i munnen så är det ostbitar... ;-)

Nu har vi en lååång paus från utställningar. Nästa blir i Mars i Malmö då det är Svensk vinnare!
Tills dess ska vi snåla o snåla med motionen på Adonis (vilket vi redan gör...) för han är så välutvecklad för att vara 7 månader.... Vi hoppas att Troya snart börjar löpa så hon börjar bredda sig sen efter det och Troya ska tränas massor i hantering så hon klarar jobbigt siturationer bättre. Men det lossnar nog mkt efter löpet oxå!! Och vi hoppas att hon fortsätter att röra sig som en drottning över golvet när hon går! :-)

GRATTIS ERIKA OCH BOJAN!

Nu är underbara lilla Filippa äntligen här!!!! MASSOR av kramar till er!!!
Och vi har äran att ha fina amstaffen Nico här tills familjen kommer hem!

Höst...

Balder och Adonis roar sig med att kissa över varandra på alla träden i trädgården.
Blondie roar sig med att bita i sin svans.
Tindra myser brevid mig.
Jag planerar vinter/vår/sommaren -09

Har just nu noll motivation att blogga...
Förhoppningsvis bloggar jag i början av nästa vecka då vi varit på terrier derby i Borås. Ska köra hemifrån vid 05...

Min ängel

Har nu blivit en stor påg! Idag lyfte Adonis på benet och kissade på ett träd på en promenad vid Saxtorpssjöarna!! :-)
5 dagar innan hans 7 månaders dag.

Nu har vi två könsmogna hanar hemma. Än så länge är dom bästa vänner och vi hoppas verkligen att det förblir så. Men det tror jag!
Min största skräck är att dom ska börja kissa inne! Vi kommer att ha löptikar hemma...

Adonis e fortfarande mammas påg, han ligger på rygg framför Tindra och blir tvättad på magen!! :-) Det ser så roligt ut nu för han har växt om henne :-)

Nu ligger han och sover gott efter 45 min skogspromenad i skogen med mig och Tindra.

Malmö valputställning

Igår var vi på valputställningen med Adonis och Troya. Adonis skulle in som nr 2 i ringen och det började klockan nio så vi var där vid halv nio.
Det var 7 staffar anmälda.
I Adonis klass var vi 3st. Domaren var väldigt noggran!!! Hon klämde och kände igenom dom lääänge på bordet.

Adonis blev bästa hane med hp (hederspris) i valpklass 6-9 mån!!! :-)

Sen var det Troyas tur, hon blev ensam tik och blev såklart bästa tik med hp! ;-)

Adonis tävlade om bästa hane mot hanen som vann 9-12 mån klassen och Adonis vann!!!
Så det blev Troya och Adonis som klev in i ringen och tävlade om BIM (bäst i motsatt kön) och BIR (bäst i ras) och det blev Adonis som tog BIRet! UNDERBAR känsla att stå där med två av ens egna hundar!!!

Vi var klara i ringen lite över nio och finalen skulle börja kl 15. Vid fem kom vi in i gruppfinalen! Både amstaffen och bullterrier hade oxå stannat kvar och vi gick in efter varandra, det var roligt! Det var 14 terriers i BIG finalen
Vi blev en av de 5 utvalda och Adonis slutade som BIG2a (bäst i gruppen 2a)!!! WOW!!! :-) Helt fantastiskt!!!

Här är bilder från dagen;


Adonis på bordet
Sen var det Troyas tur;


Troya på bordet
BIR och BIM valdesSen var det lååång väntan....


Adonis gör tassFinaldax....


Jag först in i finalringen, sen amstaffen och sen bullen..


Vi ställer upp en sista gång för domaren


Och blev BIG2a!!!! :-)


Adonis med vinsterna (vi gav bort den dåliga hundmaten vi fick...)


Troya med vinsterna

Domare var Britta Roos-Börjeson både i vår ring och i grupp 3 finalen. Jag läste på lite om henne innan utställningen och hon är staffuppfödare sen 4-5 år tillbaka.

Adonis kritik:
lovande med mkt bra kropp för åldern, ganska välbyggt huvud med kraftfullt nosparti, ngt trång i underkäken, vällagd skuldra, med fin stomme, mkt bra tassar, utmärkt bakställ med särskilt bra hasvinkel, rör sig med utsmärkt steg/längd. tilltalande

Troyas kritik:
Feminin, harmoniskt byggd, bra skalle, utmärkt brett bett, bra framställ, korrekt överlinje, mycket bra kors och bakställ, redan bra djup och förbröst, lovande, utmärkta rörelser för åldern

VI ÄR SÅÅÅ NÖJDA!!!! :-)

LuckyBulldog

Tur för Balder att han är så söt som han är och att han dessutom har visat att han är snygg med för igår var han väldigt billig när han lyfte på benet och kissade på vår golvlampa i vardagsrummet...

Balders resultat och vi är med på Djursjukhuset på SVTb

Balders resultat på Växjö INT blev så bra som vi bara vågade drömma om... :-)
Det var 52 frallor anmälda, dom var sju st i juniorklassen och Balder blev 2a med ck (=championkvalite) han tävlade sedan i bästa hane där dom sju st, och placerades 4!!!! :-) Han slog 2 champions!!! WOW! En riktig dunderdebut! :-) Vi är såååå nöjda!!!
För ca 6 månaders sedan hämtade vi hem Tindra från djursjukhuset när hon var så dålig. Då var SVT där och spelade in djursjukhuset. En av dom som jobbade med programet hade varit med och hjälpt till med Tindra och förälskat sig i henne. Hon hade suttit vid hennes bur och hållt henne sällskap. När vi väntade på Tindra så kom hon förbi och hälsade på Adonis och började prata med oss, när hon sen kom fram  till att vi var Tindras matte och husse frågade hon om dom inte kunde få filma oss. Dom hade inte vågat följa Tindras kamp under tiden hon låg inne för ingen trodde att det skulle sluta lyckligt. Vi sa ja. Helt slut och söndergråtna!! 
Hon kallade på filmteamet och dom gjorde ett litet reportage om oss för att visa det lyckliga slutet  som inledning till ett reportage till blodlämning.
Ikväll sändes det programet, i SVTb, såg ni inte det så kika gärna här (Vi är med i början precis efter reportaget om delfinerna);
http://www.svt.se/content/1/c8/01/29/89/49/081102djursjukhuset.asx

Jag blev helt tårögd själv när jag såg det... Väckte många känslor igen. Älskade Tindra!!! Känns bra att vi bidrog till att det gjordes ett reportage om blodlämning. Det räddade Tindras liv!!

RSS 2.0