Terrier Derby Borås

kl 03,20 ringde klockan igår.
Då hade jag fortfarande inte somnat...

Det gick fort och smidigt att köra till Borås. Väl på plats bytte jag om i bilen och så rastade vi hundarna. Det var sååå kallt!!

Det var 82 staffar anmälda!! OJOJOJ! 27 valpar!! Det är jättemånga!

Vi åkte upp med Troya, Adonis och Blondie. Det var Blondie första utställning! Vi har tränat mkt på att stå, men att gå är inte lätt att träna hemma. Man vet aldrig hur det går förens man gått  i ringen med de andra hundarna. Mitt mål var att få henne att gå med 4 tassar på golvet iaf! :-)

Det var inga mattor i ringarna... Så dåligt!!! Golvet var jättehalt!

Vi fick många positiva kommentarer på Blondie innan vi gick in med henne så förhoppningarna på henne var höga!! Tack för alla fina ord om henne!!!! :-)

Det var 5 valpar i Blondies klass. Hon stod stilla och fint, men ville inte att jag drog bak bakbenen för då halkade hon på golvet. Hon hoppade upp och pussade domaren i näsan, men lät att titta på tänder och känna på henne utan problem. Och hon gick med alla 4 tassarna på golvet och hade jättebra kontakt med mig!
Domaren placerade Blondie 3a med HP. En jättebesvikelse!!! Hon var ju så duktig och hon är ju så fin!!?Vi är JÄTTENÖJDA med hur Blondie uppförde sig i ringen! Det gick bättre än vi hade vågat hoppats på. Men vi blev besvikna på resultatet.
Jag gick bara ut ur ringen och tog in Adonis istället så jag hann inte fundera så mkt på det.
När vi sen fick kritiken fick vi reda på varför. Vi fick reda på dagen innan att domaren tittar mest på rörselser. Och han tyckte inte om hur Blondie gick. För korta steg! (vi gick alla med korta steg eftersom golvet var så halt....)
Men men bättre lycka nästa gång! :-)

Blondie fick annars superbra kritik:
"Mentalitet: Glad och vänlig
Välutvecklad valp, mkt vackert huvud, välburna öron, mörka ögon, bra stopmarkering, lagom kort välutfyllt nosparti, bra hals o front, mkt bra bröstkorg, ryggen är lite välvd över ländpartiet, tillräckligt vinklad, rör sig med korta steg"
Sen var det Adonis tur...

Adonis stod och gick bra! Han ville inte heller stå riktigt bra med bakbenen för att det var så halt, jag lät han stå vad han tyckte var bekvämt. Han står med mer stolthet nu, det är roligt att se! Träning ger framgång! :-)
Det var 5 hanar i hans klass, Adonis slutade som 2a med HP! Det är vi supernöjda med!!!

Adonis kritik:
mentalitet: U:A
"Välutvecklad valp, mkt bra huvud, välburna öron, mörka ögon, borde ha lite tydligare stop, bra bett, prima front, bra tassar, utmärkt bröstkorg, ryggen kunde vara lite kortare, bra vinklar, rör sig OK, utmärkt benstomme"

Så även Adonis fick väldigt bra kritik, och helt rätt kritik tycker vi :-)
Sen var det Troyas tur!
Det var 13 tikar i Troyas klass!!! 12 kom. Vilken konkurrans!
Troya rörde sig som en gud även idag! Stolt och fint! Men att stå är inte lika kul... Hon var stel som en pinne och skakade ibland. Vi väntar på att hon ska börja löpa när som helt! Hon är väldigt känslig just nu. (kvällen innan klipptes det klor på henne och badades direkt efter och det var inte så poppis...) Så när jag höll fast hennes huvud för att rätta ben skakade hon igen och spännde sig. HON ÄR SÅ LIK SIN MAMMA!!! Tindra var precis likadan... Jag fick kämpa jätte mkt med att hon skulle tycka det var kul att stå! Men troya stod OK, och jag visste ju att domaren tittade mest på rörselser... De andra tikarna var mer utvecklade i kroppen så jag stod och tänkte att blir vi placerade är det superbra!!!
Han valde ut 4 st och tackade av resten. Vi var med bland de 4a. Vi fick gå ett par rundor till och ställa upp hundarna ett par gånger mellan. Det gick så fort och Troya var inte alls med på att det skulle gå så fort att stå...
Domaren placerade tillslut Troya 2a med HP!!! WOW!! Så glad jag blev!!! :-)
Troyas kritik följde med fodervärden hem... Jag ska uppdatera den senare när jag fått den via mail. Men hon fick bra kritk, speciellt för hennes rörelser!
UPPDATERAT TROYAS KRITIK:
"ganska bra huvud, mörka ögon, borde ha lite mer stop, bra bett, bra hals, prima front, bra bröstkorg, bra rygg och vinklar, rör sig bra"

Troya gjorde sig inte på bild igår, alla blev så suddiga! Men här är 2 st iaf!

Om ni undrar vad jag har i munnen så är det ostbitar... ;-)

Nu har vi en lååång paus från utställningar. Nästa blir i Mars i Malmö då det är Svensk vinnare!
Tills dess ska vi snåla o snåla med motionen på Adonis (vilket vi redan gör...) för han är så välutvecklad för att vara 7 månader.... Vi hoppas att Troya snart börjar löpa så hon börjar bredda sig sen efter det och Troya ska tränas massor i hantering så hon klarar jobbigt siturationer bättre. Men det lossnar nog mkt efter löpet oxå!! Och vi hoppas att hon fortsätter att röra sig som en drottning över golvet när hon går! :-)

Kommentarer
Postat av: Trine

Grattis med flotte resultater på utstillingen! Dumt at det ikke gikk like bra som forventet med Blondie, men bare vent! Hun kommer nok til å gjøre det kjempe bra fremover :O)Klemmer fra søster Luna

2008-11-24 @ 13:02:02
URL: http://www.freewebs.com/staffenluna
Postat av: Kikki

Grattis till de fina utställningsresultaten!! Supernöjda måste ni vara!!

2008-11-24 @ 19:28:29
URL: http://www.theotilda.blogg.e
Postat av: Helga

Terrier derby....hm...jag tycker det låter så roligt. Inte som en utställning. Låter som om man skulle släppa lös alla hundar och se vem som först får tag i kaninen.

Ett jätteStort grattis i alla fall. Vad roligt det måste vara att känna sig ännu mer stolt över sina små fyrbeningar.

2008-11-26 @ 08:47:34
URL: http://www.aldertown.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0