Välkommen hem Blondie!!

Se upp Sverige! Nu har hon landat! Vårt vita lilla odjur ;-)
Äntligen äntligen!!!

Det vi har märkt än så länge är att hon är en madame med mkt skinn på näsan! Otroligt trygg och kelig!

Allt gick jättebra när vi hämtade henne på flygplatsen! Där satt 3 stycken och gullade med henne när vi kom. Direkt när hon kom ut ur buren så slängde hon sig i famnen och pussades massor! Resan hem gick bra, hon pussades en stund sen somnade hon :-)

Väl hemma så styr hon redan över Balder och Adonis! Hon är inte rädd för nåt utan upptäckte hela hemmet med en gång.

Här kommer lite bilder på vår sötnos;Denna lappen satt på hennes bur. Söt va?!!
Glad Blondie!

Drömmen om SVCH

I helgen har jag och Tindra tillsammans med Erika och Nico varit på viltspårskurs.Vi har haft två lärorika och trevliga dagar med fint väder!
I lördags gick vi 2 lättare spår på äng och igår 2 svårare spår i skogen i terräng. Tindra gjorde för första gången ett längre spår med bloduppehåll. Det gick väldig bra för henne och jag har fått rådet att inte snitsla spåren jag lägger ut för att jag måste lära mig att lita på henne! :-) Tindra är så känslig så minsta lilla jag drar i linan eller håller fast henne så stannar hon, så jag måste även tänka på att bara hänga efter o försöka påveka henne så lite som möjligt.
Som alltid när jag varit på kurs så är jag nu helt eldad och vill bara ut o spåra mer!!! Så Tindra får in rutinen.

Jag drömmer just nu om ett viltspårschampionat på henne i framtiden....
SVCH Littlefrogs Highwood Shiraz...
Klingar fint!!! ;-)

Valpkurs med Adonis, och övrig "vardagslydnad"

Igår var vi på valpkurs med Adonis, för den sista gången. Det är avslutning på tisdag men den hinner vi inte hem till för då ska vi ju hämta hem Blondie. Så tyvärr missade vi ganska många ggr på kursen. Förra onsdagen drog vi ut valptänder på Adonis så då var han inte i skick att gå på kurs på kvällen.

Adonis var sååå trött igår när vi kom hem! Inte konstigt för vi tränade ca 1,5 timme och det är lång tid för valpar. Syrran Troya går samma kurs och både Adonis och Troya är jätteduktiga!!!  Staffarna är lättlärda och roliga att jobba med, men det som gjorde mig mest glad var att se att båda två är så duktiga med de andra valparna!!! Dom leker jättebra med alla möjliga andra hundar! Vi hade bra variation på hundar, allt från grandisar till en liten dansk svensk gårdshund och cavalierer. Jag tycker att det är så viktigt när man har en kamphund att dom tränas socialt med andra hundar MYCKET och TIDIGT! Så hunden fungerar bra med andra hundar även som vuxen. Jag är så glad att Adonis som dessutom ju är en hane leker så fint med både små och stora hundar.
Som valpar brukar staffarna vara ganska elaka mot andra valpar, för att dom kan! :-) Dom vet ofta sin styrka. Men inte Troya och Adonis. UNDERBART ATT SE!!!

Vi tränade följsamhet, inkallning och stanna kvar igår. Och hade lite "friträning" då vi fick välja själva vad vi ville träna på. Jag tränade stanna och följsamhet och lärde Adonis sitt första "trick". -Tass :-)
Mellan övningarna passade jag på och tränade STÅ med honom så jag inte ska få problem på uställningarna med att han sitter, ligger eller gör tass i ringen :-)

Det har varit superkul att gå samma kurs som Troya och vår foderfamilj. Hon är en sån superduktig tjej och jag är väldigt stolt över henne och foderfamiljen. Det är så härligt att se framstegen och veta att hon har det sååå bra! Tack för att ni tar så bra hand om henne!!! :-)

Nu vet jag inte hur jag ska göra, ska jag gå en fortsättningskurs med Adonis, ska jag gå valpkurs med Blondie?!! Vill jättegärna gå en tävlingslydnad 1 kurs med Tindra. Vill absolut gå en valpkurs med Blondie så hon också får socialträning och får ensamtid till träning en gång i veckan MEN det blir ju så kallt nu... Inte alls kul med en staffevalp! Dom fryser så mycket... Igår fick jag inte Adonis att ligga den sista stunden. Det var blött i gräset.... Får se hur jag gör!!!

Detta tränar jag på just nu med mina hundar:
ADONIS:
All ögonkontakt han tar med mig spontant på promenader belönas! Inkallning, jag kallar in han då och då och belönar mkt med olika saker tex godis, han får pussa mig i ansiktet (vilket han älskar att få göra) vi springer i kapp. Att sluta bitas! Det har han fått för sig den sista månaden. Han har inte bitis så mkt innan som liten valp men nu gör han när han blir glad. Vi tränar även "Stå" ,inför utställningar, lite då och då.
BALDER: Att få han att sluta skälla på grannarna i trädgården! Jag trodde att frallan var en tyst hund som staffen men där hade jag fel. Det har blivit värre och det är ganska tröttsamt nu med tanke på att vi bott här i 6 måander nu och han skäller FORTFARANDE på grannarna när han ser dom.... Dessutom har han lärt sin lillebror nu att man gör så. Det måste sluta!
TINDRA: Backa och stå, och vi finslipar fotgåendet.
 DETTA TRÄNAR JAG ALLTID MED ALLA HUNDARNA PÅ GEMENSAMA PROMENADER: (alltså när jag är ute med alla 3 samtidigt) Inkallning! Jag kallar in dom alla samtidigt då och då och belönar på olika sätt. Eftersom dom alltid är lösa så gäller det att dom kommer direkt alla 3 på en inkallning om vi får möte med någon. En favourit är att springa i kapp och jaga mig. När dom tittar nån annanstans eller är långt ifrån mig så säger jag "KOM" och så far jag iväg åt motsatt håll i full fart och berömmer dom med rösten och klappar i händerna när dom kommer efter mig. Det tycker dom är JÄTTEKUL!!!
Jag tränar även "stanna" med alla 3 samtidigt. Jag sätter dom på stanna och går ifrån. Så ska dom sitta på led och vänta.

Vad tränar ni på?

3x valpar i olika åldrar...

Adonis är nu 5 månader gammal och Balder 8 månader. Så fort tiden går!!
Nu äntligen så är det lättare med allt, dom klarar sig själva hemma fler timmar, balder kan vara med på längre promenader oftare, han kan motioneras som Tindra nu (cirkus 1 timme om dagen). Adonis klarar att vara ensamen när jag är ute med Balder o Tindra och han kan vara med på på våra promenader ett par ggr i veckan. Allt börjar bli lättare med hundarna här hemma...

tlls på tisdag... Då kommer Blondie hem. Hon är då 10 veckor gammal. Sen är det SVÅRT igen... Jag kan inte lämna henne o gå med de andra, jag kan inte kånka runt på henne en staff på 10 v väger för mkt! Då är vi tillbaka som vi hade det för nån månad sen igen. Får gå med hundarna så när både jag och Stefan e hemma, och det är inte så kul. Speciellt inte nu när det börjar bli mörkt så tidigt.

Det ska bli så kul att äntligen få hem Blondie!!

Men det ska också bli så skönt när vi har hundar som alla är över 8 månader så alla kan motioneras tillsammans och klarar av att vara själva!!!! :-)

Snart...

Nu börjar det närma sig, nästa tisdag hämtar vi hem vår vita skönhet Blondie :-)

Blondies vackra pappa:


KANON HELG på Sofiero INT och Terrierutställningen i Bjuv

Då var det utställningsdax igen!
I lördags var vi på Sofiero INT med Balder han ställdes i valpklass 6-9mån. Och det var jag som ställde honom för första gången.
Balder gick inget bra alls för det var så blött i gräset så han gick och skakade på sig hela tiden men han stod väldigt fint.
Här är bilder;


Balders konkurrenter


Balder står framför domaren

Han vann sin klass (!!!) och tävlade om bäst i ras och bäst i motsatt kön, och han blev för bästa valp i rasen denna helgen också!!! UNDERBART!!!Så det blev en lång dag då vi skulle stanna till finalen och tävla i Best in show.
Som tur var det fint väder och vi satt och tittade på staffarna efter att Balder var klar.

Som vanligt var det försenat med finalen....

Här går vi in i finalringen. Det var 60 valpar i final!!!!!Domaren valde ut 10 valpar som fick gick vidare, och vi kom med :-) Hjärtat slår så man tror att det ska hoppa ut....Här står vi i topp tio.

Men tyvärr så blev Balder inte placerad. Men vi är väldigt nöjda över dagens resultat!!!!

Balders kritik:
8 mån gammal. Mkt stilig hane. typiskt huvud. korrekt bett. fin öronställning. passade lång hals. korr överlinje. välst fram och bak. temp OK. Bästa valp
Domare var Alice Christensen

På söndagen ställde vi ut Adonis och Troya på terrieruställning i Bjuv

Adonis var först ut av dom. Han ställdes mot 3 andra hanar;Adonis stod och gick väldigt bra idag och visade upp sig mkt bra. Och vi vann!!!Glad matte vid den röda terriern i bakgrunden


Bästa valphane med hederspris :-)

Sen var det troyas tur;Även Troya visade upp sig väldigt bra och gick otroligt fint!!
Handler var vår fodervärd Carro som visade upp Troya väldigt bra!

Troya vann sin klass och blev bästa tikvalp!!! WOW!!! Det kan inte bli bättre :-)


Glad Carro visar upp Troya vid första placeringen

Vi stod och jublade utanför ringen!

Eftersom Troya blev bästa tik och Adonis bästa hane så tävlade dom mot varandra om att bli Bästa valp i rasen och bäst i motsatt kön.


Båda går i ringen
(Foto: Linus)

Adonis blev bästa valp i rasen och Troya bäst i motsatt kön;
(foto: Linus)

Lyckan är total. Även idag när jag skriver detta så sitter jag med ett leende på läpparna. :-) Vilken fantastisk dag! Våra två hundar från vår första kull vann.
Tack till er som var framme och gratulerade!!

Vi stannade kvar till finalen med Adonis. Men domaren kände inte ens på Adonis. Hon kände på alla andra :-(


Adonis står i finalringen

Adonis kritik:
correct type. good head. good dark eye. mouth good, still have some babyteeth. good round bone. movement very good. Best puppy

Även Troya fick bra kritik väldigt lik Adonis.
Domare var Tom Hehir

När domaren presenterades i ringen så sa jag till Stefan att jag kände igen honom, men kunde inte placera varifrån. Efteråt fick vi reda på att domaren är Captains uppfödare! Alltså Adonis och Troyas pappas uppfödare. Lustigt!! :-)

Stort tack till Carro för att du visade Troya så fint!!!

Lilla Staffen Nova på besök

I Måndags fick vi besök av Nova en staffe som är halvsyster till våra Adonis och våra valpar. Dom har samma pappa. Hon är 9 veckor gammal. Nova är speciell för att hon har en väldigt annorlunda färg, hon är black and tan, "Rottweiler färg".

Tindra blev överlycklig av valpbesöket och fostrade ljudligt med svansen viftade som vanligt... :-)
Adonis och Troya var båda två jätteduktiga med den lilla tjejen och lekte fint med henne.

I Oktober blir Nova storebror Eddy (chihuahua) med matte och husse grannar till oss här ute i Saxtorp! Roligt!!!

Här kommer lite bilder;


Söta Nova
Nova och Eddy


Alla var nyfikna på Nova :-)


Tindra nosar över Nova


Tindra tyckte inte att Nova skulle vara inne, hon tog henne i selet och drog ut henne i trädgården :-)


-Kom nu Nova!!


Fostra valpar är det bästa som finns!!


Adonis och Nova


Så här kan det se ut hos oss ibland. Hundar ÖVERALLT :-)


Troya och Eddy


...?.... Hahahaha!!

Vi har precis fått besked från England, om 3 veckor får vi äntligen hem Blondie!!! :-)

Tindras provresultat denna veckan

För en vecka sedan sänkte vi dosen kortison till 2 tabletter varannan dag.
Igår var vi inne och tog prover på henne för att se om hon klarade sänkningen.
Det gjorde hon!!! Hennes värden var kanonbra!! Helt underbart!! På måndag ska vi sänka dosen ytterligare till 1tablett varannan dag. Helt fantatastisk att hon har klarat det! Nu vågar man faktiskt hoppas på att hon kommer att bli bra igen vår älskade Tindra. Bieffekterna kommer att försvinna mer och mer nu. Det kommer att ta tid innan hon får sin päls tillbaka men vad gör det!!?

Tindra tar igen för förlorad tid och leker massor med pojkarna här hemma! Hon e som en valp igen emellanåt. :-)
Detta ska nu firas och jag ska iväg och handla spårsnitslar så vi kan spåra mer och så ska jag hitta nåt gott till henne. Nåt fettsnålt. Hahaha!

Här kommer en bild på Tindra 5 månader gammal, precis som våra valpar snart är.
Man ser var Adonis stora öron kommer ifrån ;-)


WOOOOW!!! ÖLANDS NATIONELLA USTÄLLNING :-)

I Lördags direkt när jag slutat jobba på körde vi till Kalmar för att sova där inför utställningen på söndagen på Öland.
Vi ringde runt dagarrna innan och försökte hitta ett hotell men alla "hundrum" var slut överallt. Så det blev till att boka ett vanligt rum och smuggla in hundarna.... :-)

Det var Balders första stora uställning och det skulle bli jätte spännande att se hur han går då!!

Det ÖSREGNADE på Söndagen!!! BLÄ!!! Som tur var så skyndade domaren på och vi fick sen skula och torka i Helgas och Olas husvagn. :-) TACK TACK!!! (PS: Det va gott kaffe!!! Hahahaha!!)

Det var en tik och Balder anmälda i valpklassen på Fransk Bulldog.
Trots regnet gick Balder fint och stod bra. Han ville dock sätta sig några gånger.

Balder blev bästa hane med Hp och sen Bäst i rasen mot tiken!!! WHEEEIIIII!!! :-)
Vi körde ifrån kameran, så tack till Helga för bilderna!


Blött BIM och BIR bild
På eftermiddagen blev det uppehåll och vi tog en tur och tittade på de övriga klasserna på Fransk Bulldog.
Det vräkte ner när det var staffarna så då höll vi oss under tak.

Balders uppfödares hane blev också Bästa i rasen. GRATTIS!!!


När det var dax för finalen så var det helt Ok väder. Sån tur!!!

BALDER BLEV BEST IN SHOW 3A VALP!!!
WoW!!
Vi vann för andra helgen ett års veterinärvårds försäkring!!!
(Och hundmat som vi gav bort... SKITMAT!)
Vi räknade på det och på 2 helger har vi vunnit ca 7000kr i försäkring. Vi har nu ett år framåt 2 hundar gratis i folksam. KANON!

Balders kritik:
Lovande. God könsprägel. Ännu ngt litet huvud. Välkroppad med det rätta stuket. Mkt bra ben och tassar. Typ rörelser. Härligt temperament. Rör sig bra. Bästa valp!

Hur ska det gå nästa helg då? Ska vi få ett nederlag nu när det gått så bra eller kommer det att hålla i sig... Spännande!! Balder ska ställas på Sofiero och på söndagen är det Adonis och Troya på terrieruställningen i Bjuv...
Vi har äntligen fått en ny bild på Blondie, hon är 8 veckor på onsdag och ni börjar det känns i magen att det är nära. Snart snart får vi hem vår vita skönhet.


Viltspår med Tindra, och början till det med Balder...

Vi är nyss hemkomna efter en spårtur idag jag och Tindra. Vi var iväg med Erica med Nico och Carro med Loke. Det är tredje gången Tindra spårar klöv och idag gjorde jag ett spår med 2 vinklar för att göra det svårare för henne.
Det gick bra! Hon gick lite lugnare i spåret idag, det var bra. Hon hade sååå bråttom sist.

Här kommer lite bilder;Tindra hittar klöven!!! :-)
Så när hon hittar den får hon bita lite i den sen bytar jag klöven mot ett grisöra


Ca 1 minut sen är det slut. MUMS!!!När vi väntade på Carro och Erica så fotade jag Tindra lite;


Min prinsessa!!!

_________________________________________________________________________________________________

Jag har nu lagt ett lätt kort spår på vår framsida i trädgården till Balder. Ska prova och se hur det går med honom! :-) Uppdatering med bilder kommer snart.... Nu ska jag ut och leka med klöven med honom. Spåret har legat i en timme nu.

UPPDATERING:
Miss nr 1 Batteriet i kameran var slut
Miss nr 2 Att få en Bulldog att spåra...
Balder lekte och tyckte att klöven var jätte rolig. Han luktade länge i början av spåret där jag hade extra mkt blod. Han gick ett steg luktade på marken. Sen satte han sig och tittade på mig. Jag väntade och väntade och han tittade och tittade... Jag försökte få ner hans nos i marken och att han skulle bli intresserad. Han luktade lite på blodet, sen tittade han på mig igen... Jaha...Jag gick framått och försökte få han med mig och med nosen i marken utan att lyckas. Nästan framme vid klöven nosade han ett par steg och hittade klöven, jag berömde massor och lekte med honom. Vi får nog göra detta väldigt väldigt lätt och ge han massor med tid. :-) Jag ska göra några lätta köttbulle spår först och se hur han tar det och sen prova med blodet igen. Balle Balle Bulldog....Hahahaha!!!

Skurup inofficiella utställning

Igår bar det iväg med Adonis, Troya och Balder för att träna valparna till utställning. Det var Adonis o Troyas första och Balders andra inoff. Troyas fodervärd Carro skulle ställa henne. Vi var där i väldigt god tid och väntade länge tills det var vår tur. Balder var ensam fralla anmäld och det var 3 staffar.
Såklart så skulle Balder och Stefan in samtidigt som jag och Carro skulle in med staffarna.... typiskt!
(Tack Erica som sprang mellan ringarna och fotade!!)

Här kommer dagens relutat i ett bilder:


Adonis på bordet


Adonis går i ringen
Han rörde sig mkt bättre än vad jag hade hoppats på


Adonis står framför domaren


Sen var det Troyas och Carros tur:


Troya på bordet


Troya i ringen

Troya går i ringen


Troya står

Adonis blev bästa hanvalp med Hp och Troya bästa tikvalp med Hp
Sen var det en 6 månaders hane efter oss men han gick inte vidare.
Så det blev Troya och Adonis som gjorde upp om BIR och BIM :-)


Adonis blev BIR och Troya BIM
(Troya var trött och ville inte riktigt stå fint längre)
Stefan och Balder visade upp sig i en annan ring:

Balder går i ringen


Balder framför domaren

Balder blev också BIR med HP. Det vågade vi faktiskt hoppas på med tanke på att Balder var ensamen fralla... ;-)
Fotografering med alla tre och deras rosetter


I väntan på finalen satt vi med trevligt sällskap och fikade. Balder och Adonis var helt slut och vilade i buren inför finalen.
Som tur var behövde vi inte vänta så länge, men det var två trötta hundar vi tog in i finalringen. Det var samma domare som dömde Balder som dömde valpfinalen.


Balder och Stefan i finalen


Domaren tittar på Adonis i finalringen
Vi blev först presenterade som en Bullterrier och sen som en Amstaff och sen som en Staffordshire bullterrier! Domaren röt på speakern... :-)
(Hon är eller har varit amstaff uppfödare fick vi reda på)


Balder och Adonis visar upp sig. TRÖÖÖÖTTA.....
Domaren väljer ut Adonis tillsammans med 4 andra valpar som går vidare och tackar av de andra.
Vi blev väldigt förvånade!!! Vi hoppades på Balder, för att domarna brukar välja ut frallor i finalen men mycket sällan Staffarna. Väldigt kul att hon tog fram en staff!!!Adonis gick vidare


Jag släppade runt Adonis ett par varv till och vi kom på 2a plats!!!

På väg fram till vår plats tog det stop i kopplet....
Adonis satte sig och kissade!!! OHHH NOO! :-)
Speakern sa: "Och på andra plats har vi.... en kissnödig valp!!!" :-)

Adonis kissar... och jag vill försvinna...


Wheeeiii!!! Vi kom på 2a plats!!


Bästa valp placeringen.
En mops vann. :-)

Vi vann ett års försäkring hos Folksam. Inte dåligt!! :-) Vi har redan alla hundarna i folksam så det var toppen!

Balders kritik:
Synnerligen tilltalande helhet, vackert välskuret huvud med bra bett, tillräckligt öppna näsborrar, bra öron, god hals, bra rygg och kropp, tillräckligt vinklad, bra päls, rastypiska rörelser, välvisad av en duktig handler.

Adonis kritik:
4,5 månad litet charmtroll, harmoniskt byggd valp, svart nosspegel, mörka vackra ögon, markerat stop, bra öron, bett u.a, torra läppar, bra hals, kompakt kropp med bra rygg, bra bröstkorg för åldern, härlig benstomme, raka framben, tillbakalagt skuldra, välvinklad bak, fina tassar, välsatt svans, rör sig utmärkt för åldern, välvisad.

Carro har Troyas kritik men även den var väldigt bra! Adonis vann över Troya för att han var mer utvecklad. Jo tack, han är stor. :-)
Carro fick också välvisad i kritiken och det var hon. TACK så mkt för att du visade vår brindelskönhet så bra!!!

Nu var det bara en inoff utställning, men vi är väldigt nöjda med reslutatet!!
Alla tre hundarna var jätteduktiga och skötte sig superbra både utanför och inne i ringen. Det var extra kul att se att både Adonis och Troya tyckte det var helt OK att visa upp sig, det var till och med roligt! Jag var lite orolig för det iom att deras mamma Tindra aldrig uppskattat det. Det var det viktigaste, att det skulle bli en positiv upplevelse för valparna!!!
Det var en lyckad dag!!
Nästa helg bär det av till Öland där Balder ska ställas.
_______________________________________________________________________________________________

Idag har jag och Tindra varit hos Camilla på Hälsa för hela hunden igen. Camilla tyckte att Tindra såg pigg och sund ut. Skönt! Hon vattentraskade i 15 min och sen fick hon laserbehandling. Om en vecka ska vi dit igen.

Här är några mor och son bilder:RSS 2.0