Staffordshire bullterrier helg!

I fredags vid elva tiden på fm packade vi med Adonis och Blondie, och Hanna och Tobbe med Nova in oss i bilen o körde mot Uppsala. Det tog ca 7 timmar upp. Vi bodde på Scandic mitt i centrum! Så vi fick gå ett par kvarter för att hitta en gräsmatta att rasta hundarna på :-)
I lördags morse ringde klockan halv 05:30... URG vad tidigt! Vi rastade hundarna gjorde oss i ordning och åt en GOD STOR frukost! :-)
Kl 08 körde vi mot Hedby och dagens utställning! Det var 55 staffar anmälda. Det var ohyggligt kallt!! Jag trodde ändå att jag var klädd som hade vinterjacka o allt med men fyyy vad kallt det var! Tempen steg inte över +4 grader denna dag... Men det var sol och uppehåll i alla fall! Men det var inte roligt att ta av sig vinterjackan o på med kavajen när jag skulle kliva in i ringen...

Luna från Norge med ägare kom för att ställa ut! Det var så kul att ses och att få träffa Luna live! :-) Hon har blivit så tjusig! O det syns att det är Tindras dotter o alla systrarna har blivit väldigt lika varandra! Snackig var hon oxå! Det blev hela kullen! :-) Undrar var det kom ifrån?!! Måste vara Captains sida ;)
Tyvärr var dom inte med på middagen o dagen efter, så det blev lite stressigt på utställningen. Får hoppas att vi ses snart igen o att vi kan talas vid närmre då! :-)

Först ut var Adonis i juniorklassen! Det var 3 hanar i klassen.
Adonis har varit sjuk och gått på medicin så han är i dålig kondition nu :-(  Han har tappat massor med musker och är allmänt klen.
Han tyckte det var riktigt roligt att stå i ringen och ställde i princip upp sig själv!!! Han var så duktig! Jag var så stolt över honom och det var så kul att ställa honom!
Trots att han var klen så kom han 2a i sin klass med bra kritik! Jag är såååå nöjd med det!! :-D Och speciellt nöjd med Adonis som var så duktig!
Adonis kritik:
Pied brindle, top size dog, good bite, with keen expression, straight front, good topline held on the move. 

Här är bilder på Adonis, och mig ;-)


Alla 3 hanarna


Domaren tittar på Adonis


Domaren tittar på tänder


Och känner o klämmer lite


Sen ställde vi upp framför domaren


Jag släppte kopplet o gick fram för att se hur han stod


Ett 2a pris wheiii!! :-)


Uppställd på 2a platsen m rosett

Sen var det junior tikarnas tur!
Blondie har varit väldigt svår att ställa och att utställningsträna!!Hur ska det gå!!? Dagen började bra när jag ställde henne på hotellet, men när vi kom fram och jag började värma upp henne och provade att ställa så tramsade hon... ÅHH NEJ! Snälla Blondie inte idag...
Efter mkt lekande och farande fram o tillbaka med boll o leksak skärpte hon till sig och började stå bättre.

Det var 10 tikar i juniorklassen!! Den största klassen på utställningen.
När vi väl klev in så fortsatte Blondie att stå bra, hon var duktig när domaren klämde på henne o stod stilla o lungt, och hon gick kanonbra!!! All träning hade lönat sig!!! :-D
Även vår Strålande Staffars Cocao-Leaf "Luna" ställdes i juniorklassen! Trine och Luna var superduktiga!!
Tobbe och Hannas Nova ställdes oxå i junorklassen. Nova har en oönskad färg, men det är kul att få en kritik och att ställa ändå. Jag tyckte det var superkul att ni var med ;-) Tobbe och Nova har NOLL utställningsträning och det gick så himla bra!! Tobbe handlade Nova kanonfint i ringen! Riktigt bra jobbat Tobbe! Han fick även lite blodad tand erkände han sen ;-)
Domaren valde ut 5st, jag och Blondie var med men Luna och Nova blev oplacerad.
Luna fick en bra kritik, men även den var tråkigt kort! :-/ Jag minns att det stod att hon var i riktigt fin form tyckte domaren o det var hon verkligen! TACK för att ni tar så bra hand om henne Trine och Kristian!!

Blondie slutade på en 3e plats!! WHEIII! :-) Jag är sååå glad att hon uppförde sig så bra och att hon knep en 3e plats av 10 tikar!! Även hon fick en bra kritik, även om det tyvärr inte stod så mycket :-/
Blondies kritik:
White pied bitch, god blend, neight ears, good bite, good depth of brisket, short coupled, move and handled very well.

Här är bilder på Blondie o Luna;


Mååånga tikar var det!


Blondie ställer upp


Domaren känner på Blondie


Vi ställer upp framför domaren


Lite kel och lek körde vi mellan gångerna Blondie stod uppställd


Fina Luna!


Domaren känner på Luna


Luna står framför domaren


Domarens 5 utvalda


Blondie på en 3e plats!!

Efter BIS finalerna var klara så hade dom en ny tävling -Publikens val!
Alla fick rösta en gång på sin favorit!
Vi röstade såklart på charmtrollet o Adonis bästa kompis Nova.
Och Nova vann och blev publikens val och vann en stor fin rosett och en hel låda full med 400g påsar med foder :-D


Nova med sin fina rosett


Vi åkte till vårt hotell o försökte tina upp i duschen efter dagen!!!
Nån timme senare träffades vi 24st på en resturang o käkade tillsammans, alltid trevligt att umgås efteråt när nerverna släppt och man har tid att pratas vid närmre :-)

På söndagen begav vi oss till Heby BK igen för att det var hundträning som gällde!
Nova och Adonis var något trötta! ;-)
Vi var ca 14 st som delades upp i 2 grupper. Vi körde lydnad halva tiden och agility halva tiden. Lydnaden var kanon för mig och Adonis så fick vi tränat på läxan och jag fick lärt Adonis att ligga :-)

Ca kl 15 så satte vi oss i bilen igen för att köra hemåt! Hundarna var HELT slut! :-D Och vi oxå... Jag var såå trött!!

Lite bilder från söndagen;


Min grupp

Kel o mys :-)

STORT TACK till ssbtk för en mycket trevlig helg!! Lita på oss att vi kommer nästa år oxå ;-D
O tack Hanna o Tobbe för en kanontrevlig helg!! :-)

Kommentarer
Postat av: Hanna

Tack själva för en jätterolig helg och er röst:) Synd bara att Blondie inte blev bättre placerad för hon var jätteduktig! Självklart hade Blondan vår röst. Vi tycker att hon är såå snygg och att hon/du visar det jättebra.Internt:

Det blir alvedon i fortsättningen ;)

och till Stefan: nä du liknade inte acke :)

2009-04-20 @ 21:27:26
URL: http://novasworld.blogg.se/
Postat av: Erica

Ja det var synd att ni inte kunde komma på dopet!!fast vi ploppar säkert ut fler barn så det blir fler dop :) Ni ser ut att haft en toppen helg, all träning med Blondan gav resultat ser der det ut som på bilderna, jätte fina!! Och adonisen e ju en riktig liten show off ;)Härligt med hundar som gillar att vissa sig!!

2009-04-21 @ 08:13:02
URL: http://ericasfamilj.blogg.se/
Postat av: Hanna

Är det någon som borde haft det så är det väl du och dina hundar. Fast ja de kanske är för duktiga:) Hon kanske såg hur Tobbe fick slita med Nova och tyckte det var bra att han bara skratta och inte skällde på henne när hon la sig ner eller försökte ge tass och sådana grejer. Jag vet inte.

2009-04-21 @ 10:43:00
URL: http://novasworld.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0