Människovalpen

Pratade med vår underbara barmorska på BVC nyss. Pratade om hur vi ska "lösa" problemet med att Viljah är blyg och kan tycka det är jättejobbigt och kan bli VÄLDIGT lessen och otröstlig när människor vill säga hej till henne.

Jag skiter i om hon tycker om "främmande" människor eller inte (det är bara bra kan jag tycka. Så finns det ingen risk att hon följer med en främling när hon blir större), men det är jobbigt att hon inte finner sig hos vår familj, släkt och vänner alltid. Ju fler människor, desto olyckligare Viljah!!!
Det är inga problem att gå bland mkt folk, så länge ingen är framme hos oss och lockar på henne. På hundutställningen funkade det kanonbra! Hon va hos oss i famnen hela tiden. Och efter en stund kom det fram människor och hälsade på henne och då fick dom tom leenden av henne :-)
Men det funkar inte alls om vi kommer hemifrån och nån kommer fram direkt till henne och pratar mkt med henne. Då börjar hon gnälla, och sen tokskrika om dom inte flyttar sig. Och sen är kaoset igång...

Så det blir valpträning även på människovalpen!
Hon får ta allt i sin egen takt. Det får vara på Viljahs vilkor.
När vi ska på kalas el middagar så får vi säga åt ALLA att IGNORERA Viljah. Tills hon börjar pocka på uppmärksamhet. Vilket hon brukar göra efter en stund om "ingen ser henne". Och så får hon sitta hos mig eller Stefan tills hon lockar på efter nån annan. Socialträning ala blyg puppy. Råd från BVC.

Så får vi göra på julafton. För att undvika att den kvällen inte ska sluta i samma kaos som alla kalas och middagar gjort den ca 2 månader tillbaka... Får se hur det går :-)

Kommentarer
Postat av: Cicci

Det tycker jag låter som en bra idè , jag fick göra samma med Hannah , fick säga till alla att "skita i henne" , det fungerade !

2009-12-17 @ 15:28:04
Postat av: Lotta

Lycka till hoppas det kommer gå bra!!

Men det gör det säkert;)

Kramar Lotta

2009-12-17 @ 23:24:27
Postat av: Helga

Man har nog lite nytta av hundträningserfarenhet när man väl på människovalp ja. Utmaningen att lösa ett problem så logiskt som möjligt.

Ha det så fint i snön där borta. Nu är det inte bara bilen som är jobbig att köra. Barnvagnen är inte heller ett säkert alternativ. Köpte en pulka men den var inte så poppis. Ska försöka idag igen.

2009-12-18 @ 08:30:12
URL: http://www.aldertown.com
Postat av: Erica

Det kommer säkert bli bättre och bättre ju äldre hon blir med.

Du har ju hundar som bara älskar dig och vill va med dig så nu får du en bebis som bara vill vara med dig ;)

2009-12-18 @ 08:41:26
URL: http://ericasfamilj.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0