Blondie 8,5 månad

Och äntligen har hon löpt klart!! :-D sååå skönt! Men vi klarade det bra med hanarna, 4 dagar fick vi ha dom i sär annars har det gått bra att ha dom ihopa, med ett öga på dom såklart!
Det har ett jobbigt löp, Blondie var inte 100% rumsren innan och under löpet har hon kissat som tusan! Hon har inte varit ett dugg bekymrad över att kissa i sitt tikskydd, det struntade hon totalt i... Hon e ganska nasty! Så hon har kissat VARJE natt i sin bur och gärna nån gång inne på dagen oxå... Nu efter hon har slutat löpa så har hon faktiskt skärp till sig lite och slutat att kissa på nätterna. HOPPAS att det går över nu och att det var en fas under löpet...!!! 8,5 månad och inte rumsren... Gräsligt!

Här kommer några nya bilder på vår Blondin;


Såg ni dokumentären igår?

På SVT 2?!
Om inte så se den när den går i repris!

Här kommer mina personliga åsikter om den och det som togs upp!

Först vill jag bara nämna vilken bra kennelklubb vi har i Sverige!! Snacka om skillnad mot den Engelska!! SKK har skärpt till sig och hälsoprogrammen de sista året och jag tycker dom gör ett stort kliv i rätt riktning!! En eloge till SKK!

Nu senast i hundsport så näms det om våra sjukaste raser och hur om det inte blir en förändring så kommer tex fransk bulldog inte att få ställas ut längre om några år. HELT RÄTT!!
Vi har tagit vårt ansvar, vi hade kravet att vi skulle ha en valp som var naturligt född, från en frisk tik!! Det fick vi! Vi vägrar att ha en fett bulldog bara för att Balder ska gå så bra som möjligt på uställningar! Vi kommer att fortsätta ställa vår, enligt många, för klena bulldog. Men han kan röra på sig i skog och mark! Han lever ett normalt hundliv. Med långa promenader och utan att svimma eller spy av utmattning...

Ja, uppfödare har det största ansvaret, men det är ett stort personligt ansvar som vilar på oss ALLA!!!
Så länge folk köper "sjuka" hundar så fortsätts avlen! Så länge folk köper smuggelhundar så fortsätter det att smugglas! Vem är "dummast"? Dom som föder upp eller dom som köper?!! Svår fråga va? Jag tycker båda är idioter, men mest dom som köper! Speciellt när man tänker på smuggelhundarna... Hur kan man köpa en hund i en bagagelucka?!! Ont i hjärtat?! Jaha, det gör nog mer ont sen ska ni se...

"Blandraser är friskare", dumheter!! Helt ärligt! Alla hundar har problem! Visst våra rashundar bär på mer genetiska sjukdomar. Men hur ligger det till med våra fruktansvärt konstiga blandraser idag? 
Hur många blandraser avlivad inte varje år efter att ha bitit barn eller vuxna?! Hur många blandraser skadar inte människor o andra djur varje år?!! Dom är mer sjuka mentalt än våra rashundar. Det är väldigt bevisat!

Det är stora problem med allergi på många många av våra blandrashundar idag. Vi har själva gått igenom det... Det är fruktansvärt! Men man lär sig av sina "misstag". Jag kommer aldrig att köpa hund på det sättet igen. Saknaden är så stor efter henne och det har gått över året nu!!! Usch vad hemskt det var! (Ängla var en blandras som vi tog hem från England via hundar utan hem) 
Jag försvarar inte rashundar, men det är helt klart fel att säga att blandraserna är bättre!! Rashundar biter oxå, men det är mkt vanligare att blandraserna gör det...
Jag har själv haft blandraser så jag är inte emot dom, jag är emot osund avel!

Näe, domare ska inte döma fram sjuka hundar till vinnare, men det är lättare sagt än gjort! Självklart hade det bästa varit med en sån lag, men det blir ju väldigt luddigt när man tänker efter. 
Hur kan en sjuk cavalierhane, vinnare på Crufts, blivit far till så många valpar?!
VEM VAR SÅ DUM SÅ ATT DOM ANVÄNDE HONOM I SIN AVEL DÅ!? Medvetna om problemet? Vem var "dummast"? Uppfödaren till Cavaliern eller dom som lånade honom till sin tik!? 
Personligt ansvar!

Det är helt sjukt att friska valpar avlivad pga att dom inte är kosmetiskt rätt!! Usch! 
MEN jag tycker helt klart att det borde vara en lag på att dom ska steraliseras eller kasteras!! För våra hundars skull i framtiden.
Jag har skrivit det tidigare, men jag skriver det igen. Jag är sååå för kastrering!! Jag tycker det är så självklart att göra det om dom inte ska gå i avel! Vi ska INTE avla på allt...! Om hunden visar fysiska eller mentala fel så SKA hunden kastreras. Helt vanliga sällskapshundar, varför ska dom vara fertila? Ta anvar där med!
Tindra har fått en kull valpar, hon kommer inte att få fler, hon ska steraliseras. Minsta problem som Adonis eller Balder skulle visa, så kastreras dom! Vi tvekar inte en sekund.

*Köp inte sjuka hundar!!! Vid minsta känsla eller misstanke om att nåt är fel, köp den inte!
*Använd inte sjuka hundar i DIN uppfödning! Ställ krav och var stolt över det!
*TA INTE en kull valpar på din hund bara för att du tycker den är trevlig... Tänk i så fall efter länge o noggrant först, vad kan min hund ge rasen? Är den verkligen en perfekt hund för avel? Vi ställde oss dom frågorna ofta, och bollade länge fram och tillbaka innan vi tog beslutet att avla på vår tik. Nu har vi en liten uppfödning. Om nån frågar oss vad Tindra har gett för staffarna och rasen så kan vi svara direkt. Det måste man kunna göra!
*Ska du köpa en ras som har specifika hälsoproblem så se till att det inte finns på din hunds stamtavla. Ställ krav på uppfödaren! Och lita inte bara på vad en säger, kolla upp med många! Läs på!
*Köper du blandras så måste du kolla upp alla raserna i din hund, inte försvinner problemen för att man mixar flera raser, det kan förstärkas! Och tex inte får man mindre vaktinstinkt för att man parar två vakthundar... tex dobberman/rottweiler eller genom att para 2 hundar med stark kamplust tex amstaff/staffe eller den vanliga blandrasen pitbull/amstaff. Tänk på den mentala biten oxå!
*Har du inte en "perfekt" uställningshund, men en frisk sund (RASTYPISK) hund, så ställ ut den! Visa hur bra din hund är, även om den inte vinner!! En 1 eller 2a i kvalite e skitbra kombination med en frisk sund stabil hund. 
Det gör vi! Vi ställer ut och är skitnöjda med 1or i kvalite på en frisk trevlig hund! Tex Adonis eller Balder. Var stolt över din friska hund. Men visa ändå upp att den är rastypisk! Visa för domarna att det finns mer än bara dom "vanliga uställningshundarna" som jämt snurrar på alla uställningar.

Så tycker jag!


Torsdag

Igår rastade jag Adonis och Balder riktig rejält med en promenad ner till sjöarna och grustaget. Tyvärr tror jag att det är nog den promendens fel att jag haft SÅ ONT i mina höfter och rygg i natt... Det blev en långrunda i terräng och jag har farit med dom och lekt. Jag har bara vridit o vänt mig hela natten. Hur jag än har legat så har det gjort så ont!
Så idag har jag tagit det lugnt! Jag ska jobba hela dagen imorn o helgen...
Jag har för tredje veckan försökt få en tid hos sjukgymnasten, men fick samma svar idag igen, "-Nej vi har inga tider, försök i slutet av nästa vecka igen" TRÖTTSAMT!!

Denna veckan har Adonis och Balder varit superpolare igen! Igen gruff och Balder har slutat spänna sig för Adonis. Dom har lekt massor varje dag och Adonis vårdar Balders öron igen som vanligt :) Hoppas nu det kan hålla sig så här!!

Idag har vi Troya hos oss och idag har hon äntligen blivit sig själv lite mer igen! Idag känner vi igen Troya! Efter många månaders surade och tjurande är hon idag på strålande humör och har lekt i timmar med pojkarna i trädgården!!! Vi hoppas nu att det bara varit en period hon haft efter löpet och att det fortsätter att lätta nu.

Här kommer lite busbilder tagna i fm;


Toksyskonen
Troya hittade en halv struts
En anfådd Donis

Snart ska Blondie få komma ut och hälsa på Troya! Får se om Troya kan tänka sig att busa lite med Blondan oxå idag! Då blir hon glad! :)

Denna månaden blev det mycket anmälningar till utställningar, vi fick tillbaka 4000kr på Tindras veterinärkostnader och direkt så försvann på anmälningar till utställningar i April och Maj.
I April ska vi på staffeutställning i Heby, Uppsala med Adonis och Blondie.
I Maj är det hässleholm NAT, terrierutställning och fransk bulldog special :-D Nu börjar utställningssäsongen på riktig och utomhus utställningarna! Härligt!! Ska bli så spännande att se vad dom går för! ;)
______________________________________________________________________
Öppnade nyss posten o Blondies o Adonis provsvar på rabiessprutan har kommit. Blondies var godkänt men inte Adonis. Tusan!! Vi funderar på en resa till England i Oktober... hinner man få klart Adonis!!? Får kolla runt o se hur reglerna är för England...

Vår väder

Idag är det mestadels sol!! :-D Visst, det blåser kallt, men det är ändå underbart!

Jag började dagen med att gå ut på en runda på ca 30 min med Tindra, Adonis, och Blondie. Det gick sådär att gå med Adonis ihop med Blondie, men så får det bli på den 1a rundan. Jag orkar inte gå 4-5 rundor om dagen... Det får räcka med 3! En med alla, en med pojkarna o Tindra, o en med bara Blondie o Tindra.

Sen åt vi frukost i trädgården! Såå skönt! Solen värmde och det blåste inte så mkt på ute platsen.
Mitt sällskap när jag åt frukosten;


Visst ser det somrigt ut?!Fina Donis 11 månader


Balder 14 månader


Balder jobbade mest på att få igång Adonis till lek när han letade mat!

Ett par timmar efter det så tog jag en runda på ca 30 min med Adonis, Balder och Tindra. Senare i em är det Blondies tur att gå en runda.Eftermiddagen från ca kl 15 är Blondies tid. Hon tar en busrunda, sen slänger hon sig framför brasan där hon spenderar större delev av kvällen med att steka sig;

___________________________________________________________________________
G R A V I D I T E T E N

 •  Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 18-Jul-2009
 •  Du är gravid i vecka 23+3
 •  Du har klarat av 58% av graviditeten.
 •  Du har 115 dagar till förlossningen

 • Var tar tiden vägen? Jag tycker det går väldigt fort nu! Veckorna bara rullar på.

  Jag har insett mina begränsningar nu och tar det lugnare. Speciellt på promenaderna med hundarna, jag kan inte gå i 190 längre. Jag tänker på hur jag rör mig och det har gett resultat. Man vänjer sig lixom. Jag har får ganska mycket sammandragningar om jag anstränger mig mkt fysiskt.

  Halsbrännan har kommit tilbaka. Jag hade halsbränna vecka 7-12 då jag mådde så illa, men sen försvann den, men nu är den här igen! Men det är bara att knapra en pilla om det blir jäkligt så släpper det fort.

  Magen växer fort nu tycker jag. Börjar lixom komma högt upp och långt ut på sidorna.
  Ligger kvar på +9kg.

  På måndag ska jag på mitt första riktiga barnmorskebesök. Ska bli spännande! Får man lyssna på hjärtljudet då? Hoppas det!!

  Jag har kommit på att det nog är dax nu för att börja läsa på lite om bebisar och den 1a tiden. Herre gud jag kan ju inget om barn!!? Ska skaffa mig en bok! Nån som har nåt bra förslag? Vill ha en om det 1a året typ. Skriven för nån som inte kan nåt! :)

  Här är vi i mitten av vecka 24;
  Svensk vinnar utställning -09 Malmö

  I lördags ringde klockan tidigt och jag hade sovit precis lika mkt som jag brukar inför en uställning, inget! ;)
  I lördags var jag nervösare än någonsin... det var ju debut i juniorklassen. Vi räknade med 2or på hundarna, men självklart så ville jag sååå gärna att dom skulle ta 1or på sin första officiella uställning!

  Väl framme så var det inte lång tid kvar förens Adonis skulle in.
  Det var 5 anmälda i klassen. Direkt så tänker man ju då -Då borde alla få 1or o bli placerade?!! Men det är ju aldrig säkert... Men mina förhoppningar steg... När jag kikade i programet så var konkurransen stenhård. 3 av de andra hundarna ska slå Adonis, dom är finare....
  1 hund åkte ut på en 2a direkt....

  Inne i ringen så skötte sig Adonis OK, han va inte på topphumör men det gick ganska bra att stå ändå. Han rörde sig bra och hanterade bordet bra (så löjligt att ställa staffar på bord!! Hanarna fick ju knappt plats...)
  Jag trodde jag skulle tuppa av så nervös jag var när vi ställde upp framför domarbordet, och varm och trött i armarna, Adonis la hela sin tyngt på min hand som höll hans huvud uppe... Snälla ge oss ett rött band...
  O YES!!! VI FICK ETT RÖTT BAND!! Lyckan var total!!! :-D
  Adonis fick en 4e placering med HP, vi är såååå nöjda med hans resultat!!! YES en 1a i kvalite på 1a uställningen! Så kul! Adonis är en "bonushund" som inte skulle stannat hemma, men han var ju så söt och charmig, och så länge han dessutom plockar 1or i kvalite och blir placerad så är vi supernöjda!! Han är ju ingen utställningshund.

  Här är bilder på oss;
  Åhh vad vacker Adonis e på denna bilden! Hahaha!


  Mättstickan var rälig...


  Vi ställer upp framför domaren
  Åhh husse! Stod du där! Adonis fick span på Stefan. Man ser i mitt ansikte hur ansträngd jag börjar bli... ;)


  Adonis vann en leksak på sitt HP, den höll en liten stund iaf! :)

  Och som vanligt hade Adonis inga större bekymmer med att slappna av, här myser han med husse:  ADONIS KRITIK:
  Kritik: 38,5cm, correct size, well balanced body, head is broad enough, fore face could be stronger, stop could be more defined, chest could be broader even at this age, well agulated, front and hind legs, typical movment

  38,5 cm?!! HAHAHAHA! Han är 41-42 cm och maxad! :) O jag var orolig för att han skulle bli mätt till för hög!
  Jättebra kritik som verkligen stämmer klockrent, UTOM att han kunde haft breddare bröst för sin ålder!!? VA? Han har verkligen inget klent bröst!


  Efter hanarna var klara var det Troyas tur. Carro hade "värmt upp henne" i flera timmar då :) Allt för att få henne på bättre humör!
  Och det betalade sig! Hon var inte fullt lika eländig i ringen denna gången. Hon hade till och med öron upp. Carro gjorde ett kanon jobb med att ställa Troya! Jättefint! Jag höll mig framför carro hela tiden och hjälpte henne att se om hon stod bra med fronten. Och det gjorde hon! YES, kan det bli en 1a här med?!! Mina förhoppningar steg! Troya såg ganska liten o klen ut mot de andra tikarna, men har hon kanske ändå en chans!? Troya gick inte med samma power som hon brukar men hon såg mer självsäker ut än tidigare iaf.
  Tyvärr fick Troya ett blått band och en 2a i kvalite och åkte ut.... NAJ!! :-( Vi hämtade kritiken och förstod då varför hon åkte ut. "Lackning of temperament". Det lös klart igenom att hon inte har nåt självförtroede eller power i ringen. När vi sedan kikade på bilderna, så stod hon kanonbra med fronten, men böjde hela ryggen och svansen mellan benen.
  Vi är jätte stolta över Carros jobb i ringen!! Men självklart besvikna på 2an. Men nu ska inte Troya ställas från i Maj igen, så mer stå träning och tid så att hon utvecklas i kroppen så hoppas vi på bättre resultat då!!

  BIlder på Troya o Carro:

  TROYAS KRITIK:
  Kritik: Höjd 36,5 cm, correct size but to long in body, lacking temperament, head is in good propotions to body but could be better filled up to ears. topline correct, deep chest which is broad enough, forchest should be better, could move with better drive.

  Ja, vad ska man säga, mest ris, men inga nyheter eller nåt som inte stämde. 36,5 cm var oxå intressant då hon är 39-40 hög! :) Det är bara till att fortsätta träna henne psykiskt med ringträning och fysiskt så att hon biffar till sig i kroppen.

  Så här trött var Adonis när vi kom hem:
  På kvällen kom dock både Balder o Adonis på att Blondie nu var i höglöpet... Det börjades fara rundor och små pipas hela tiden. Så from i lördags är hemmet uppdelat i läger. Blondie o pojkarna får turas om att vara ute resp sitta instängda. Hoppas att löpet bara varar en vecka till nu.... Det börjar bli drygt. 5 veckor med löptik hemma. Först Tindra o sen direkt Blondie.

  Även vi var helt slut!! Jag var sååå trött!! Men väldigt glad över att min rygg o mina ben hade klarat av dagens utställning väldigt bra!

  När klockan ringde på söndagen var jag helt död... Jag var så himla trött!! Men det var bara att ta sig upp och in till Malmö igen för det var Balders tur!
  Förhoppningarna på Balder var en 1a i kvalite och en bra placering, men eftersom han inte är i form så var vi beredda på att det kunde gå sämre.
  Direkt när Balder klev in såg man att han såg ut som en sticka mot de andra.... det var 9 st i ringen.
  Han stod bra, uppförde sig bra, tog bordet bra och gick bra. Han fick en 1a och placerades på reservplats. Inget dåligt resultat, men självklart så även här blev vi lite besvikna... Han brukar ju gå bättre! Men vårt fel, han var inte i form. Bättre lycka nästa gång!

  Här är bilder på Balder o Stefan:


  Domaren tittar på dom fula tänderna! :)  BALDERS KRITIK:
  Resultat: 1kv, R kk Kritik: En maskulin välbyggd junior, trevlig hund med bra bredd, kunde haft ngt djupare underkäke, ngt lågt placerade öron, näsborrarna kunde vara ngt mer öppna, kraftig hals, utmärkt benstomme, välutvecklad bröstkorg, tillräckligt vinkel i bakstället, mkt spänstiga rörelser

  Även här var det kanon kritik, helt mitt i prick, allt stämde bra med vad vi tycker om Balder.

  I söndags stack vi hem direkt när Balder var klar. Vi hämtade de andra hundarna o tog en långrunda i skogen med alla 4a. Denna veckan får jag verkligen försöka aktivera dom mer än vanligt eftersom de sitter instängda mycket pga av Blondies löp.Igår eftermiddag så sa mina höfter nu räcker det! Tusan var ont jag hade efter rundan me hundarna. Ändå så gick vi långsamt! Men kroppen klarade helgen o utställningen iaf, det var huvudsaken ;)  
  Regnet hänger i luften idag o vi ska snart ge oss ut på en långrunda, hoppas det blir uppehåll ett par timmar till. Just nu går Adonis o tindra o letar mat i trädgården. Balder fick gå in för han sprang bara o terroriserade Adonis. Kaffet kokar o jag ska käka frukost snart. Jag är trött idag!! Nu är det ca 3 veckor kvar till nästa utställning. Blondies debut. Hur nervös kommer jag att vara då?!!

  Fredag

  Sitter här nu me dunkande ömmande fötter och ben, och en nacke som känns som om den ska går av... Ja, jag är gnällig och det är min rätt som gravid!! ;-) Kom hem från jobb lite i åtta, sen har jag badat Adonis och packat inför morgondagens utställning i Malmö.

  Jag förbereder mig mentalt på att Adonis och Troya kommer att få 2or i KV i morn.
  (Får dom 1a så är jag sååå nöjd!!!! ) Men jag vet att hur jag än förbereder mig och räknar med 2or så blir jag besviken när det sker.... Det är den dåliga tävlingsmänniskan i mig. Kan inte hjälpa det!
  Det är stenhård konkurrans och debut i juniorklassen.
  Adonis har sitt dåliga stop mot sig och Troya sitt dåliga humör i ringen samt att hon inte är riktigt i form efter löpet.
  Jag hoppas att jag och Adonis är ett bra team imorn och att vi gör vårt bästa, då är jag ändå nöjd med dagen!
  Det ska bli kul att ställa och att träffa staffefolket!! 59st staffies anmälda!

  Det blir en sömnlös natt, jag har så DÅLIGA tävlingsnerver... Jag sover aldrig bra inför en utställning. Kommer det nånsin att släppa?

  From att vi kommer fram till en utställning så är jag ett vrak. Jag är sååå nervös. Kissnödig trots att jag nyss varit på toa och kan inte äta förens det är över. Ganska otrevlig mot folk kan jag nog oxå vara just för att jag är så nervös. Det kan ju inte hända mer än att vi åker ut, men ändå så mår jag riktigt dåligt innan.
  När jag väl kliver in i ringen så tar adrenalinet över. Jag är så på G men på ett skönt sätt. Illamåndet släpper! Pulsen dunkar och det känns som om hjärtat ska hoppa ur bröstkorgen på mig!
  Vad utsätter jag mig för igentligen?!! Hahahaha! Men när det går bra och hunden och jag har roligt tillsammans och är ett bra team så är all trötthet och nervositet bortblåst och man mår så bra! :-)

  VÅR!!!!

  Jag njuter varje dag av detta vädret!! Vad jag har saknat våren!! Och nu börjar den komma! :-D Snart ställer vi om klockan och får längre fina ljusa kvällar!!
  Idag åt jag frukost UTE för första gången i år. Helt underbart! Så god macka och kopp kaffe var det länge sen jag avnjöt så som jag gjorde idag. Solen värmde och det var helt vindstilla. Satt i bara mjukisbyxor o hoodtröja. JAG ÄLSKAR ATT BO I HUS!!!
  Balder o Adonis har busar järnet i nästan 2 timmar i trädgården. Dom e ju skumma, ena dagen är dom såna bästisar o andra dagen går dom bara o spänner sig... Men det var jättekul att se dom leka så fint och länge tillsammans i dag utan nåt gruff.

  SNÄLLA VÅREN STANNA NU BARA!!!

  Magen o jag

  Min barnmorskan ringde igår, jag blir vidare skickad till en sjukgymnast då det verkar vara foglossningar som gör att jag har ont...
  Det var ett par grejor som jag sagt att jag säkert kommer att få problem med när jag blir gravid;
  *Illamåede -Ohhh yes det fick jag en rejäl släng av....
  *Gå upp asmycket i vikt -Ohhh jepp, det tycker jag att jag gjort och det är INTE roligt alls....(vågar jag skriva det!!? Ja, va fan, jag ligger nu på ca + 9kg nu.... )
  *Foglossningar så jag säker får ont större delen av graviditeten -Yes box, det kom oxå. Jag ska inte klagar för mkt, det finns helt klart dom som hade det 10ggr värre. Men det känns inte så kul just nu! Igår råkade jag slånga mig ur bilen för fort och då låste sig höften, fyyy vad ont det gjorde. Jag ville bara skrika! Känns som om kroppen ska gå i sönder närsom helst och det värker konstant i svanken och kring höfterna. Man känner sig som en invalid när man får röra sig så sakta och hela tiden tänka på hur man rör sig. Vissa dagar är det inte så illa vissa dagar är det värre.

  Det ÄR underbart att veta att man bär omkring på ett liv!!! Och när hon sparkar kan man inte annat än att le, hur dåligt humör man än är på. Och det är supermysigt att ha handen på magen och känna henne flytta sig och sparka. Jag längtar supermycket efter att få träffa henne! Men allt det där runt omkring med graviditeten är inte så lovley. Detta med att vara gravid för min del är nog verkligen en gång i livet bara. Men det räcker så bra så för oss :)
  Så därför är jag glad att jag dokumenterat graviditeten med foto sen v 14 och skrivit ner datum osv.

  Just nu längar jag efter lönen så jag kan köpa på mig lite fina mamma kläningar och tunikor att ha till leggins. Det är skönt att ha på sig och det kan få en att känna sig lite bättre till mods med kroppen när man känner att man har fina kläder på sig.

  Här är vi i vecka 23, 22+3

  Nu ska jag ta en sväng med hundarna, sen ska jag in till Malmö och äntligen få träffa en vän som jag inte träffat på länge, det visade sig att hon också ska ha barn!! :-D Så i eftermiddag blir det massor massor med gravidsnack! Och fika ;-) 

  Måndag

  Lördagens spårning med Blondie o träning med Adonis gick bra!
  Blondie var lite snurrig i början av spåret, men överlycklig av doften, sen gick det bra och hon e så taggad på klöven när hon hittar den!! Får väl börja bruka lite mer allvar med spårningen med henne, tanken är att viltspår ska bli Blondies grej i framtiden (då blondinen inte är så smart, så får det bli spår i stället för olika lydnadsträningar... ;-) )

  Igår jobbade jag, och idag är jag ledig!
  Jag packade in Adonis, Blondie och Tindra i bilen o körde ner till sjöarna. Där gick vi en runda på ca 45 min i rask takt, sen tillbaka till bilen o så fick Blondie en 1,5kg kedja o sele på sig, Adonis sele o 3 kg kedja och Tindra fick gå med klövjeväskan med tyngd i, också tog vi ett varv runt den stora sjön.

  Detta var första gången som dom dragit lite mer på riktigt, dom har bara tagit korta rundor kring huset innan för att vänja sig. Efter en bit gick det bra, men först så krånglande dom med att byta sida med varandra o det funkar ju liksom inte när dom har långt sele o kedja efter sig.
  Dom drog en runda på ca 20 min. Sen var vi tillbaka vid bilen igen och Blondie fick hoppa in och vila och så tog jag Tindra och Adonis och tog en promenad o bus runda runt sjön.
  Jag har börjar träna Adonis med boll som belöning, han är den första hunden jag tränar med boll som belöning! Han är inte överförtjust i godis och han är så lugn o sig själv så han kan få bollen som belöning utan att bli stirrig.
  kan ju nämna ATT TRÄNA MED BOLL MED HUNDAR ÄR ÖVERLAG INGET JAG REKOMMENDERAR, DET ÄR FÅ HUNDAR SOM KAN FÅ DET SOM BELÖNING UTAN ATT BLI STRESSADE!!
  Jag skulle tex aldrig aldrig träna Blondie med boll som belöning... usch villket hispo till hund jag skulle få då...

  Vi var hemma efter ca 2 timmar, då stängde jag in Blondie i buren med ett ben och de andra fick oxå vars ett och sen gick jag ut och tog tag i dagens projekt. Städa vår ford fokus... FYYY vad smutsig, ja rätt av äcklig den var... SUCK vad har jag gett mig in på!!? Det tog en bra stund men nu är den hyfsat ren i alla fall och jag kan åka i den utan att bli äcklad och slipper skämmas över att ha passagerare med sig i den.

  Hundarna ligger o sover nu. 3 av dom är trötta efter dagens fyspass :-)
  Anledningen till att Balder inte är med är för att han just nu håller på att "äta upp sig". Det blev som vi misstänkte när vi lämnade bort honom i en vecka när vi var bortresta. Balder åt inte.... Så han får nöja sig med trädgården och lite andra aktiviteter tills han tagit sig i kroppen igen. Målet är att få han i bra form til helgen, då det är Malmö INT, Svensk vinnar uställning. Balder var vårt stora hopp, men vi får se hur det går nu när han är tunn i kroppen. Men han har tagit sig lite och det är några dagar kvar innan det är dax :-)

  Här är några bilder på jäsarna;


  Schysst löptik som lägger sig sked med Adonis.... ;-D Men han misstyckte inte!


  Adonis är ett riktigt mysproffs!


  Balder o Adonis fåglar sig framför brasan
  Ena dagen är dom bästa kompisar och andra dagen så spänner sig Balder  (mest av dom) hela tiden...


  Mysproffset nr 2 är helt klart Blondie, som finner de konstigaste sovställningarna!


  Blondie o Tindra myser  I Lördags frågade Anna om vi inte kunde göra en sån bild på hennes Zeke som den vi gjort på Adonis (som är upplagd här i bloggen för ett tag sen)
  Som tur var så hade jag kameran med mig så jag knäppte bilder på Zeke, o sen tog Stefan över o fixade till bilden, så här blev den;
  Imorn ska jag till veterinären med Adonis och Blondie för att kolla om rabiessprutan tagit, sen på em är det kursdax med Hundig!
  Eftermiddag blir lugn, jag ska plocka lit häre hem och ta det lugnt. Jag är oxå trött nu... :-)

  Öm så öm...

  I onsdags hoppade jag in och jobbade kvällen i djuraffären, torsdagen lika så, och igår jobbade jag 9 timmar. Efter halva dagen var jag helt slut i benen och hade sååå ont i fötterna!!! USCH vad jobbigt det var! Vi står ju upp hela dagarna där. Idag e jag riktig öm i benen och speciellt i fötterna. Som tur e jobbar jag inte idag. Jag fruktar min helg vecka när jag jobbar hela fredagen, lördagen o söndagen. Hur känns det då?!! Det börjar helt enkelt bli jobbigt att kånka runt på sin tunga kropp nu en hel dag på jobbet...
  Jag har 2 månader kvar tills jag är ledig! Sen får vi se om det blir på havandeskapspenning eller föräldrapenning.

  Mina prover från barmorskan visade att jag inte hade nån urinvägsinfektion. Besviken blev jag! En antibiotikakur och så hade det varit bort hade jag hoppats på.... Vad kan då det ömma och smärtan i svank o vid höfter vara?!!

  Inatt har jag sovit jättekasst igen...
  Men pallade mig upp i tid idag för att snart åka iväg och möta upp Erica och Anna med deras hundar och så ska vi spåra och träna lite. Jag ska testa att spåra me Blondie igen, 2a gången, och passa på att träna lite tillsammans me andra hundar med Adonis.

  På promenad med 6 hundar

  Vi är nyss hemkomna efter en tur vid sjöarna och järavallen med ett sällskap av 6 hundar och 4 människor
  Jag hade alla utom Balder med mig, Hanna och Tobbe kom med Nova (staff 8 mån) och Eddy (the chihuahua 2år) och Carro med Troya (staff, vår fodertik)

  Det blev full rulle när alla träffades! :-) Adonis var snäll mot Eddy och uppförde sig, det är skönt att se, Eddy är ju en hane och dessutom en Chihuahua, men Adonis tycker fortfarande mycket om Eddy ;-) Efter en stund fick dock Eddy vika av promenaden för han var väldigt intresserad av Blondie som började löpa för några dagar sedan.
  Hundarna hade superkul!! Jag släpte Blondie i omgångar, det går en stund sen börjar hon sticka iväg och inte lyssna första gången jag kallar. Och då åker hon i koppel igen. Ska hon nånsin kunna gå lös fint?!!

  Jag och Adonis blev stora ovänner när han gick fram och åt något äckligt från marken och inte lyssnade direkt på mitt NEJ. Sen när jag kallade in honom så sprang han bara rundor runt mig. Fasiken vad förbannad jag blir då.... Sen satt jag honom på stanna men han smet nästan direkt.... AHHH! Till slut kom han o då åkte han i koppel och fick gå på väldigt kort koppel en stund. Det var precis som om han tappade huvudet helt bara för att det var andra hundar o människor.

  Nu har jag i alla fall väldigt trötta hundar här hemma, skönt! Jag ska iväg o jobba snart så dom kommer att sova gott tills husse kommer hem!

  Efter promenaden så ställde Carro upp Troya ( i det fiiiina nya utställningshalsbandet, inköpt i England) så vi kunde knipa några nya bilder på henne, det blev 3 st riktigt riktigt bra! Hon stod stundvis kanon idag, problemet kommer bara sen när hon ska stå i ringen... Vi hoppas att hon visar upp hur fin hon är i Malmö och slutar tramsa ;-)

  Här är bilderna på Troya:
  Blondie surade för att hon satt kopplad en bit bort när vi fotade Troya... :-)

  Crufts 2009, mm

  I tisdags hade jag kurs från 17 till 20,30. Jag var hemma vid tio tiden. Vid elva kom vårt resesällskap, Thomas från Metalstaff som skulle ställa sin Hayden, Johan från Britishsteel och Nilla som skulle ställa sin Enzo. Efter en fika här så begav vi oss mot England ca 23,30 :-)
  Eftersom det var 2 hundar med så var det minst sagt tufft att få plats med packningen bak i bilen. Vi var 5 vuxna i bilen så det var ganska trångt inne i bilen oxå! ;-)
  Det tog oss 19 timmar innan vi var framme i England! Då var man något mörbultad i kroppen och trött, men glad!
  Vi fick en supergod middag hos kennel Megabite, där vi även skulle stanna över natten.

  På torsdagen efter några få timmars sömn gav vi oss i väg mot Crufts! :-D Det var några timmars bilkörning dit.
  Promenaden från parkeringen till mässhallen var låååång. Det gick bussar där mellan.

  Väl inne så gick vi åt vars ett håll. Jag o Stefan gick mest o sög in intrycket av att vara på Crufts, Nilla och Johan letade bur till Enzo och Thomas kikade vart hans burplats var.

  Ringarna var jättestora med fina gröna mattor i hela ringen. Självklart så höll vi bara till vid stafferingarna :-) Tikarna i en och hanarna i en. Det var över 400 staffar anmälda!!! WOW!

  Vi kikade först i tikringen då det var tikarna i Blondies ålder, intressant att jämföra ;-)
  Vi har hört att staffarna i England är betydligt tuffare än våra svenska, där e det OK att vara så, dom vill ha lite mer humör i dom. Och redan i tikringen när de unga tikarna gick märkes det... Det var morrig och spänt mellan hundarna.

  Vi tog en liten tur runt ringen där det fanns stånd som sålde staffehalsband, utställningshalsband. Och vi köpte vårt första efter ca 1 timme på Crufts ;-)

  Sen tog vi en runda runt i mässhallen, vi var i 3 hallar av 5 eller 6 st. Det var vad vi hann på hela dagen... Det var så sjukt stort!!! Under dagen blev det lite mer shopping, bla ett uställnngshalsband till, klistermärken till våra bilar -"The staffordsshire bullterrier is my best friend", en fin rosa nyckelring till mig med en staffe på, ett halsband till Blondie, som finns i Sverige med, men det var billigare där.

  Sen placerade vi oss vid hanringen och kikade, ju äldre hanarna blev i klasserna ju mer odjud blev det... Hanarna gjorde utfall mot varandra til höger och vänster. INGEN ägare gjorde något, dom bara kortade in kopplet lite...

  Ringen var proppfull med hundar i varje klass!

  Sen var det vår Svenska stolthets tur, Nilla med Enzo 2 år gammal som blev bästa junior i Sverige. Dom gjorde ett kanonbra jobb, men tyärr så placerades dom inte.
  Efter några klasser till var det Thomas med Haydens tur, Hayden är svensk och dansk champion och gick i klassen bland alla andra champions, tuff konkurrans!! Dom gjorde oxå ett kanon jobb! Thomas var så tjusig i sina kläder med svenska färger ;-D Men tyvärr så placerades inte dom heller. Men jag är sååå avundsjuk på dom som har fått visa hund på Cufts! Jag var skitnervös utanför ringen....

  Det var DYRT med mat på uställningen, ett exempel på vad det kosta var att vi köpte en korv med bröd för 65 svenska kronor.... AJAJ det sved...

  Det blev en lång dag på uställningen! Efter det blev det en lååång tur i bilen igen till nästa ställe som vi skulle sova på. Vi var framme sent och uppe tidigt dagen efter igen. Då blev det en lååång tur tillbaka för enzo och hayden skulle till veterinären för att få ifyllt paper så vi kom in i Sverige igen på morgonen. Sen hade vi en slapp dag på soffan hemma hos Megabites kennel. På kvällen gick vi ut och käkade på puben. Efter några få timmars sömn igen så begav vi oss hemåt efter en god frukost på lördags morgonen. Då ville man INTE hoppa in i bilen.... vi hade ca 19 timmar framför oss i bilen igen...

  Men det gick ändå bra med bilfärden tyckte jag! Klart man inte vill göra det igen nästa vecka, men vi hade trevligt! Speciellt på vägen hem när vi var helt slut allihopa, då sjönk humor nivån något..... Hahahaha!

  Så i söndags ca 03 var vi hemma! Det var såå skönt att krypa ner och sova i sängen!!

  Det var en riktigt häftig upplevelse med Cufts! Jag har lärt mig så otroligt mycket om rasen genom att diskutera med de andra i bilen och lyssna på uppfödarna i England, och titta på hundarna där.
  Dom Engelska hundarna har helt klart med humör, och hanarna är större än här hemma. Vilken jag älskar! Det ska synas direkt om det är en tik eller hane!! De var mer musklade och "deffade" än de flesta man ser i Sverige.

  Det blev inte jätte mycket bilder tagna, vår kamera tog skitbilder inne på mässan pga ljust. Jag ska se om jag kan sno lite från de andra oxå :-)

  Men här kommer några bilder:


  Skylten när man kom in, den gav mig rysningar...


  Dessa skyltarna fann man där alla burplatserna var brevid ringarna.


  Utställningshalsband, stånden fanns runt ringarna fulla med fiiiina halsband!!


  Ha! Slå denna i Sverige Eukanuba! Det var en JÄTTE MONTER!


  Med cafe på både 1a och 2a våningen!


  Och hela deras sortiment SNYGGT uppradat


  På cufts var det riktiga foderleverantörer som sponsrade. Inget pedigree eller doggy som det bara e i Sverige!!
  Ursäkta till er som använder den maten... Det är upp till var och en men enligt mig är det skräpmat...


  Royal Canin såklart!


  Ännu ett stånd runt staffe ringen, SBT welfare


  Så sant!


  Så här såg det ut i ringarna hela tiden. Hundarna stod och mätte sig mot varandra o ägarna bara höll in kopplet lite


  Här ser ni hur stor ringen var. Domaren har här valt en en del av hundarna för en bedömning till


  SEN VAR DET VÅR SVENSKA STOLTHETERS TUR!

  Nilla med Enzo:

  OCH SEN THOMAS MED HAYDEN;


  Kolla in de fina svenska färgerna på kläderna! ;-D


  Domaren tittar på Hayden


  ? Fel håll Thomas! hahaha!


  Var bara tvungen att fota denna tjusiga engelska damen... :-D Hahaha! Vad tänkte hon på morgonen, hummm vad ska jag ha på mig idag?!! ;-)  Denna hanen drog mina ögon till sig direkt, han e sååå fin! Han blev 3 i sin klass
  Hasweth major tom  _____________________________________________________________________________________

  På söndagen när vi vaknade var vi snabba med att hämta hundarna.
  Balder var hos Stefans familj i Malmö, och staffarna hos mina föräldrar i Lomma.
  Allt hade gått kanonbra! Såklart kollade jag av varje dag när vi var i England hur det var med vår änglar :-)
  Blondie var först hos Erika, men hon hade ylat hela natten där så det funkade inte, så hon fick flytta hem till mina föräldrar istället. Det blev nog för mkt för Blondan att lämna oss och de andra hundarna och bli ensamen. Hemma hos mamma och pappa kände hon sig hemma med övriga flocken och det hade funkat klockrent. SKÖNT!

  Igår måndags tog vi en lång runda med alla hundarna i skogen och passade på att ta lite nya bilder;


  Adonis snart 11 månader


  Blondie snart 8 månader
  Balder snart 14 månader


  Tindra, 4 år i Maj, nu börjar hon ta sig i kroppen och få tillbaka sin päls mer o mer

  Igår hade jag kurs, en riktig knaskurs blev det! Hahaha! :-) Vi hade lite incidenter hela tiden.
  Jag hade Adonis med mig för första gången, han skötte sig OK, verkligen inte exemplariskt, men OK för att vara 11 mån, första gången han var med och för att vara så otränad som han är. (jag skäms...)

  På dagen gick jag o hundarna en långrunda i skogen, och sen sprang hundarna i grusbergen nere vid sjöarna. När vi kom hem var dom trötta!
  Nova, Adonis halvsyster går kurs hos mig och Hanna och Nova åkte med mig ner till kursen. Adonis och Nova tokbusade en halv timme innan kursen, och även efter. När vi sen satte in dom i bilen slocknade dom direkt.
  Igår när jag och Adonis kom hem så gick han rakt in och däckade på soffan. Han var sååå trött!! Jag tyckte nästan synd om honom! hahaha! Jag har aldrig sett han så trött! Han e sliten idag med :-)

  Så här såg han ut 2 sekunder efter vi kommit hem;
  Däckad Adonis!


  _______________________________________________________________________________________

  Här kommer en bild på magen, vecka 22, 21+4 idag
  Växer så det knakar nu!!!

  Jag har ganska ont i ett band runt höfterna och vid svanskotan (det blev ju inte bättre av englands resan! :-) )
  Idag ska jag till barnmorskan och så ska vi se vad det kan vara för nåt. En urinvägsinfektion eller foglossning? Jag hoppas innerligt på urinvägsinfektion...  Hej så länge från oss  SLUT...

  Jag är helt slut! Det börjar bli riktigt jobbigt att inte sova.... Speciellt när jag har jobbat hela fredagen och helgen. Dock fick jag hela 4 timmars sömn i natt, men det räcker lixom inte på en vecka...
  Idag är jag jätte slö... Vädret gör det inte bättre! Jag fixar iordning lite hemma och tvättar och börjar packa inför morgon dagen.

  Imorgon natt bär det av till England och Crufts!!! :-D Det ska bli såååå kul!!
  Vi ska hämta våra pass idag, som vi kom på att vi behövde i sista sekunden.

  Igår hade vi Stefans föräldrar här på middag, det var trevligt! Dom ska passa Balder nu när vi ska iväg så han åkte med dom hem igår. Det var så tyst och skönt här igår kväll efter han åkt... :-)

  Här är några bilder på trasdockan Adonis, han är en väldigt avslappnad kille, hur man än håller honom;


  Myyyser i mattes knä


  Lik en shar pei! ;-D  Adonis har även kollat den babysittern, den fick godkänt!
  __________________________________________________________________
  G R A V I D I T E T E N

  Din graviditet i siffor (graviditetskalender)  

  •  Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 18-Jul-2009
  •  Du är gravid i vecka 2120+2 
  •  Du har klarat av 50% av graviditeten.
  •  Du har 137 dagar till förlossningen.
  •  Din första trimester varar från 11-Oct-2008 till 08-Jan-2009
  •  Din andra trimester varar från 09-Jan-2009 till 09-Apr-2009
  •  Din tredje trimester varar från 10-Apr-2009 till 18-Jul-2009

  Källa: blimamma.se

  Vi är nu i 6e graviditetsmånaden... SJUKT!!

  Jag mår bra, förutom sömnbristen och så är jag förbaskat öm på och i magen. Jag rör mig som om jag är höggravid för hastiga rörelser eller att jag får ta i med magen så gör det skitont! Har mailat min barnmorska ang detta.
  Jag har en tydlig hormonrand på magen, men än så länge inte ett spår av någon bristning... Hoppas det förblir så!

  Magbilder får ni nästa vecka!
  ________________________________________________________________________________________________

  Nu blir det lite uppehåll i bloggandet! Vi är hemma igen från England på söndag, då kommer det att bombas med bilder från Crufts här ;-)
  Kan ju passa på att klaga lite på er läsare så länge, så har ni 6 dagar på er att skärpa er! Det är många som läser bloggen varje dag, fler än nånsin innan faktiskt, och ändå så har jag aldrig fått mindre kommentarer. Jag vet många av er som är trogna läsare och som säger det när vi ses och ändå så har ni ALDRIG satt en kommentar... FYYY på er! ;-) Kom igen nu, det är ju trist att skriva när det inte trillar in några kommentarer...


  RSS 2.0