SKIT VÄDER...

Igår skrev jag ett ganska långt inlägg som sedan bara försvann.... vad glad man blir då :-/
Nytt försök idag!


I måndags var jag på brukhundsklubbens träningsplan och körde lydnad med Adonis, precis enligt planerna. Dock var planen att träna minst en timme, gärna 1,5 timme. Men efter ca 50 minuter så var han helt okoncentrerad och flamsig så vi fick sluta... Då var Adonis trött, eller ja, helt slut rättare sagt. Bra på ett sätt, då vet man att han jobbat mkt, och riktigt funderat efter vad jag vill, men tråkigt när man själv e laddad och vill träna en längre stund, men så pallar inte hunden :-)

Eftersom vi tränar mkt operant så tröttar det ut honom mkt mkt mer än om vi hade tränat traditionellt. (Operant: väntar ut rätt beteende och igorerar felbeteende, klickerträning! Traditionellt: Visar hunden vad jag vill att den ska göra)
Jag skäms över att vi inte tränat mer denna veckan... Tänkte köra ett pass igår men vädret igår ställde till det ganska mkt eftersom det regnade hela dagen! det var först på sen eftermiddag som det blev bättre och då hjälpte jag Lena-Maria med kursavslutning.
Jag får hela tiden påminna mig om att jag och Adonis inte tränat nån lydnad innan och vi bara har tränat i tre-fyra veckor. Känns många ggr som om man står stilla och kommer ingenstanns, men det gör vi ju igentligen. Det är bara matte som har så bråttom och vill se resultat FORT :-) Det är ju ganska annorlunda att träna en staff inom lydnad än en brukshund. Vi staffägare får ju kämpa lite extra ;-) Men vi är lyriska både jag och Adonis, vi båda tycker det är så roligt!! Och det är huvudsaken, sen får det ta den tiden det tar! :-D

Idag är det samma skitväder, ja det regnar inte lika mkt men det är ruggit, kallt och småregnar till och från :-( Hoppas att det blir uppehåll ikväll då vi ska på kurs!
Jag ska plocka undan här hemma nu på dagen, gå en runda me doggarna, och träna lite starter m vändningar me Adonis i trädgården tänkte jag. Jag får inte med honom i vändningarna! Han halkar efter hela tiden...
Sen ska jag en runda inom jobb innan kursen så min chef kan skriva på föräldrapenningspaperna och så ska jag köpa en grövre apport och en plastapport, den kag köpte förra veckan var kass... Den trillar sönder bara man tittar på den.

Nu öser regnet ner här igen.... ÅHHH så tråkigt!

Så här fint hade Stefan gjort till mig när jag kom hem från jobb en dag!


Han hade fixat mat, grillat! SÅ GOTT, men dukningen var ju bara så fin! ;-D Med en handduk som duk! :-)


Så här satt Blondie o Adonis igår, jag var sååå glad att jag hann hämta kameran och dom satt kvar. Radarpar! :-)

På Stefans födelsedag så fikade vi med Stefans föräldrar och mina. Kungspudlen Lotta kom också, och Balder såklart!
Här är några bilder på Lotta och Balder in action;





Vår fralla kan hoppa ganska högt!!!


Blondie var oxå med en sväng, hon tycker fortfarande att Lotta är en märklig skapelse, detta var första gången hon vågat busa lite med henne :-)


Bulldoggen vilar lite

Det funkar bra med Adonis och Balder när han kommer på besök! Vi tar in Balder i kortkoppel så vi har chansen att säga till han när han spänner sig. Vilket han gör!! Men han vet vad som gäller när man har kan kopplad. Efter en stund släpper vi honom men får ha ett öga på han, så länge man har det och Balder vet om det så funkar det bra. Adonis blir glad när han ser Balder och så länge inte Balder är på honom så bryr han sig inte så mkt om honom sen när han varit här en stund. Dom gör gärna några försök till att leka tillsammans, men då avbryter jag direkt. Sist dom lekte så plötsligt så satt Balder fast i Adonis öra...  PANG så slår det lixom över för Balder så jag litar inte på honom. Han får leka med tjejerna istället!



Mina tankar går ofta till en familjemedlem nu som jag vet har det jobbigt!!! Jag tänker på dig!!! Jag hoppas att allt löser sig på bästa sätt.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Så fin bild på Adonis & Blondie! Snyggingar!

2009-05-06 @ 20:32:44
Postat av: Kikki

vem bor balder hos??

2009-05-06 @ 21:57:07
URL: http://theotilda.blogg.se/
Postat av: Cicci

Oh vilken vacker kungspudel .. hi hi hi

2009-05-07 @ 11:23:09
Postat av: Anonym

Tack!

2009-05-07 @ 13:52:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0