Bye bye

I helgen reser vi bort!

Ska på spännande föreläsning av veterinär imorn i Göteborg. Och på söndag är det medlemsmöte med staffordshire bullterrierklubben.
Ska bli superkul att träffa alla kändisarna från utställningar som man inte sett på länge! På lördag kväll ska alla käka middag ihop och det blir fest. Men det blir nog inte fest för mig o Stefan. Som småbarnföräldrar ska vi istället njuta av att vara bara vi på kvällen :-)
Vi ska bo på hotell, bara jag o Stefan... inga hundar ingen bebis.
På söndag börjar mötet kl 14= Big time sovmorgon. Har även hört att där finns bubbelpool på ovanvåningen... Nice!

MEN stooor klump i magen. Lämnar bort Viljah för första gången. Har man en extremt mammig bebis så det är extra JOBBIGT! Bara hon inte blir allt för lessen! :-/
Nojig nojig!

Tindra hänger med Viljah o ska vara i Lomma.
Adonis ska bo med sin älskade Blondin hos Tobbe. TACK för hjälpen! :-)

Jag spenderar föresten MKT tid med google. Då jag har hittat en ev framtidsplan :-) En satsning för framtiden och för framtida hobby... :-)
Just nu är det bara i början och jag måste ha mer kött på benen ang detta innan vi ger oss in på det. Just nu har vi varken tid eller råd. Men kanske i sommar!?!
Jag kommer att berätta mer om det blir nåt av det.
Ja, det har med hundar att göra! :-D

Babyrytmik!

Idag startade vår bab
Ryrytmik i Lomma! Blev tipsad av föräldragruppen. Så vi var många därifrån.
Var lite tveksam till om jag skulle köra dit eller inte. Det e halt och mkt snö... Men det gjorde jag, och vad glad jag är för det! :-)
Det var superkul! Precis så där lagom. Bäst var att Viljah oxå tyckte det var roligt! Hon var glad och hoppade i knät och flörtade med sin kompis Nils :-) Hon gillade min kråksång!!! Efteråt lekte bebisarna en stund. Trött blev hon oxå, sov 1,5 timme efteråt.
Det passade oss bättre än babysimmet! Hon gillar ju simningen men HATAR omklädningarummet. Det var skönt att ha en glad Viljah hela tiden :-)

Babyrytmiken hålls i Lomma församlinghem.
Som den totala ateisten jag är har jag varit tveksam till det innan. Men där var mysigt o trevligt på kyrkans minsta. Inte sista gången vi var där :-)

Vi fick en välkommen present av kyrkan:


Hahahaha!
Dom skulle bara veta att varken jag eller Stefan är medlemar i Svenska kyrkan...
Det var inget guds snack alls på rytmiken, och inte heller före eller efter. Bra!

Detta händer med Viljah nu:
*Viljahs 2 små kanintänder i underkäken syns när hon ler stort.
*Hon sträcker upp armarna mot en när hon vill komma upp. Skitgulligt.
*Hon tar tag i mig och hiver sig upp så hon står. Står i krypställning på tvären i sin säng och försökte ta tag i spjälorna. Då sänkte vi sängen!!
*Ena dagen e hon exremt gnällig och ska bäras och sysselsättas hela tiden, andra dagar kan hon vara nöjd med att sitta på golvet och leka, eller i soffan för sig själv ganska långa stunder (för att vara Viljah ;-) )
*Ligga ner är inte poppis. Hon ska sitta eller stå. Kommer hon ens att krypa?
*Sitter stabilt. Nu lägger jag bara en vikt filt bakom henne ifall ifall hon skulle tipa så hon inte slår huvudet.
*Har börjar kunna förflytta sig när hon står och håller mig i händerna. Hon börjar kunna gå framåt.

Inatt har jag sovit uselt.
Hundarna o Stefan har väckt mig 100gr... alla har snarkat...

Det börjar dra ihopa sig mot helgen! Både skönt o nervöst. Ska bli härligt att komma iväg, men e nervös för att åka ifrån Viljah :-/


Viljah låg o sov på pappas morgonrock igår kväll :-)

Föll för trycket till slut

Nu har även jag facebook :-)

Har varit väldigt skeptisk, e fortfarande skeptisk.

En av mina "försdommar" mot FB var att det verkar vara en statusgrej att man ska ha så många vänner som möjligt. Skit i att man aldrig pratar med personerna, men dom ska stå under -Vänner. För många vänner= hög status. Popis person.
Eller?
Jag fixade FB igår. MASSOR med vänner förfrågningar har trillat in. 2st har skickat meddelande till mig :-/ Jaha? Why "vänner" om inget prat?

Jag e oxå inne o snokar rundor på sidor.
Men det är sidor som tillhör dom som skickat vänförfrågan till mig.
Jag anser helt klart att skickar man en vänförfrågan till någon ska man även skicka ett meddelande. Göra sig hörd på nåt sätt. Kommunicera. Prata. Ska det inte vara därför man skickar vänförfrågan!?!
Jag har skickat 2 vänförfrågningar. Med båda två skickade jag även meddelanden.
SÅ, skickar du vänförfrågan till mig, för jössenamn, skicka även nåt typ av meddelande ;-) Ville inte att FB skulle blir ett ställe med massa död namn (= namn på personer man ändå aldrig talar med)

Vintern håller sig fortfarande fast. Och lär göra det ett tag till. Finns inte så mkt att göra i detta vädret. Utmärkt att roa sig med datan :-)
Det känns som om jag går o väntar mkt nu. Väntar på vår, värme. Ta längre o fler promenader. Aktivera hundarna bättre. Spring i grustaget och simning. Och med våren kommer även "hundgrejor" igång. Lydnad, utställningar mm. Vi ska ju para 2 av våra tikar i vår. SÅ SPÄNNANDE! :-)

Vi har köpt Tobbes digitalkamera (eller ska köpa... Tobbe, kom med ett pris nu!! :-) ) Liten och smidig. Ska ta fler bilder från vardagen med den och lägga ut här. Mkt lättar med en liten enkel kamera :-)

Skickar med en bild tagen härom dagen;


Beslut

BVC ringde. Vi får nu ta beslutet ang om vi ska ge Viljah vaccination mot svinis...
I Mars slutat massvaccineringen. Humm... Lönt!?!
Svårt! 
Det är ju inte så långt kvar tills våren och värmen.
MEN jag skulle ju aldrig förlåta mig själv om hon blev sjuk.
SKITSVÅRT!

Viljah sover äntligen!

Hon vaknade 10,30 efter att ha sovit 45min. Först nu somnade hon igen! Hon var vaken 4 tim!!
Vi var ute 1 timme och 15 min. Och hon var vaken heeela rundan. What? Hon brukar somna efter max 15 min.
La henne i sin säng. Tog lite längre tid än vanligt, och lite mer gnäll. Men hon somnade.
Jag e megatrött!!!
Har varit vaken sen 05 då Viljah började böka. Kunde inte somna om.
Blir slappande på soffan nu. Borde kanske ta i tu med stöket här hemma. Har inte gjort ett SMACK iom att Viljah varit vaken hela tiden. Vi har lekt massor!
Men näe, blir inget städ nu iaf. Idag prioriterar jag min vila. Ögonen e sååå tunga...

Omänskligt!!!

Kallt ute är det! FRUKTANSVÄRT! :-(

Igår var babysim. Men vi var inte där. Tänkte åka dit, men utan att bada. För att se vad dom gjorde och för att Viljah skulle ta sig igenom omklädningsrummet utan att behöva bli avklädd. Förra veckan kom min gräns. Jag orkar inte längre med gråtet och skriket innan och efter simningen. Av nån anledning avskyr Viljah omklädningsrummet.
Viljah somnar in vid 10-10,30 tiden på fm. För att det ska funka med babysimmet som börjar kl 11, får jag väcka Viljah vid 07, och gå en promenad med vagnen vid 09 tiden så att hon sover iaf 45-50min. Nån morgonpromenad var jag INTE sugen på igår morse i -10grader...

När Viljah vaknade från sin morgonlur körde vi till Lomma och till mamma. Hon skulle passa Viljah på em för att "träna" inför helgen.
Vi ska nämligen iväg lördag-söndag till Göteborg och SSBTK möte (staffordshire bullterrier klubben) + föreläsning, och då ska Viljah va i Lomma.
Passningen gick bra! Hon va bara lessen 15-20 min när hon precis hade vaknat.
Jag var hemma och skrev på mitt CV och personliga brev. Tankarna flög hela tiden till Lomma... ;-)

06 imorse ville liten tjej inte vara ensamen i sin säng. Efter många spring in till henne tog jag med henne ner i vår säng. Där somnade hon fort om igen när hon fick ligga tätt in till. Hon sov sedan till 7,40.

Idag ska vi bara vara hemma och jag ska försöka ta en promenad med hundarna utan att frysa ballarna av mig...
Det har inte blivit mer skrikdagar, det tackar jag för! Det kan stundvis vara gnälligt och hon ska sysselsättas hela tiden. Inte vara själv :-) Men det är LYXPROBLEM mot skrikandet hon låg inne med i 4 dar...
Viljah e 26 veckor gammal. Och mitt i en utvecklingsfas enligt min braiga bok -Växa och upptäcka välden. Min räddning.

På torsdag ska vi börja på babyrymtik!!! KRAX KRAX! :-D

Viljah har fått en skyddsängel i guld, med hennes namn graverat på, av mina föräldrar. Det är jätte fint!!!
Här är vår guldklimp i sitt halsband;
Bilden är nu en tavla här hemma.


Framtidsångerst

Idag träffade vi 3 av de andra mammorna i föräldragruppen och gick en promenad tillsammans i fm. Sen blev det fika hemma hos Anna och Nils. Väldigt trevligt! :-)

Efter det körde jag ut till mitt jobb för att höra orden jag länge vetat att jag kommer att få höra, men inte velat höra o inse...
Jag e officiellt väldigt arbetslös...
I nästan 1,5 år hade jag ett vikariat för en tjej som var mammaledig. När jag själv gick på min mammaledighet visste jag att det skulle vara svårt att komma tillbaka. Min kollegas mammaledighet var över och finanskrisen var ett faktum.
Jag får nu bittert bita i det sura äpplet. Jag sa upp en fast tjänst för ett vikariat för 2 år sen, och nu e jag arbetslös. Jag e megaglad för jobbet jag haft i 1,5 år, och hoppas på att nån gång kunna jobba där igen. Men det e väldigt surt att nu vara arbetslös. Tur att jag e mammaledig!!!

Jag ska nu söka ett helgjobb. 1-2 helger i månaden vill jag jobba. För att kunna "dra" ut på mammaledigheten o vara hemma med Viljah i vardagen så länge som möjligt. Om jag får ett jobb behöver jag ju inte ta så många mammadagar i månaden.

SÅ, om ni vet nån som söker helgjobbare i butik, eller ser nån lapp om nån som söker extra personal när ni e och handlar, eller går på köpcentra så hojta till! :-)
Jag har JÄVLIGT bra erfarenhet! ;-)


Viljah har de senaste dagarna "pussats" tillbaka när man säger puss, och pussar henne. Vet inte om det har varit tillfälligheter eller om hon faktiskt förstår! :-)


Här får jag en rejäl kyss av henne!


Viljah igår


Vilken min!?!
Sköljmedelsförpackningen med makaroner (som gör att den låter) är en höjdare!


Fina Hello Kitty kläningen passar äntligen!
Men nog inte så länge till troligen, hon växer så det KNAKAR nu!


Mammaträffen i måndags

Här kommer bilder från i måndags, vi var först på babysim, sen traskade vi hem till en av mammorna i föräldragruppen och åt lunch;På simningen!
Alla barnen!
Äldst till vänster.
Viljah e den rosa bebisen i mitten som försöker äta Elliott som sitter brevid henne ;-)


Nils ville smaka lite på Viljah! :-)


E hon lika söt som hon ser ut?!! ;-DPå nyår blev jag mobbad av Stefan för min klädsel när jag följde med hundarna ut en morgon...


Tack för att du fotade mig baby!! :-/

Morgonrock, Stefans jacka utanpå och Stefans skor +morgonrufs i håret...

Sovmorgon! :-D

Idag vaknade Viljah 8,30! UNDERBART!
Hon vaknade kl 05 inatt och skulle ha mat!?! Hände för nån dag sen oxå. Hon slutade ju äta på nätterna när hon var 4 mån. Jaja, hon somnade om igen och sov sen gott o länge :-)

Idag har jag tvättat och plockat lite. Mest busat med Viljah som gärna ska stå hela tiden nu. Då e hon skitlycklig! Även idag så är hon som vanligt igen. Inga skrikattacker. Mega skönt!

Vi tog en promenad med Tobbe o Blondie innan. Viljah sover fortfarande gott ute i vagnen. Hon har sovit 1,5 tim.
Hon sov 45 min i fm... hon sover väldigt mkt på dagarna nu!

Den senaste veckan har jag provat igen att "natta" henne i sin egen säng på fm. Nu funkar det bra!! (testade det för ca 1 månad sen, då blev hon bara lessen) Tar allt mellan 10-15 min sen sover hon.
Först när jag lägger in henne så står hon i krypställning o gungar. Sen börjar hon gnälla lite, men somnar strax där efter. Jag sitter brevid sängen och gungar den och har speldosan igång. Jag e jättenöjd med framstegen! :-)
Eftermiddagsluren tar hon i vagnen, och på kvällen inför natten somnar hon i bärselet.

Behöver gå ut med berget av skräp som står här inne... men jag fryser! :-/ Får vänta tills jag fått upp värmen igen.

WOW vilken bra dag! :-)

Dagen igår var bra tills kl 12. Sen var det gnäll och mest skrik konstant. Åkte hem till mina föräldrar, fick åka därifrån för Viljah bara skrek... :-( I bilen på väg hem blev hon plötsligt tyst, tog ut sin napp o la av ett jätte leende och var sen helt glad. Förstår ingenting?Idag var vi på BVC morse. Jag fruktade det. Hon har gallskrikit de sista gångerna vi varit där. Så fort jag måste lägga ner henne så sätter hon igång. O idag var det dessutom läkarundersökning...
Förklarade direkt för vår barnmorska att Viljah nu gråter jätte mkt igen...
MEN det gick hur bra som helst! Jag kunde lägga henne, byta på henne, väga henne utan att hon blev lessen. Läkaren undersökte henne när hon satt upp. Både läkaren och barnmorskan fick några riktiga leenden och lite av hennes "högfärdighetshosta" :-) WHAT!?!
Viljah väger nu 8,05kg och är 67cm lång.

Jag pratade länge med barnmorskan och läkaren ang hennes gråtattacker.
Igår timade jag hennes gallskrikattacker, och totalt under dagen skrek hon 3-4 tim... Inte helt normalt...

Båda två sa att hon nog helt klart är en väldigt känslig bebis som har svårt för att hantera intryck och känslor. Att hon läser av en miljö och människor väldigt enkelt och är det nåt konstigt eller nåt spänt så blir hon lätt lessen. Dom tror fortfarande oxå att hon är lite fånge i sin egen kropp. Huvudet ligger före i utvecklingen, men kroppen hänger inte med än.
Vi ska fortsätta gör som vi gör, och om det fortsätter att vara lika mkt skrik och jobbigt så har jag fått nummer till BVC barnpsykolog. Känns skönt att man har nån att vända sig till om det inte går över snart.
Annars var hon kärnfrisk! Lite före i utvecklingen med sittandet osv. Men en helt normal bebis (om man bortser från gråtattackerna!) Dom tyckte inte att jag skulle oroa mig för att det är nåt fel på henne. Typ autism osv. Tro mej, jag har tänkt mkt på såna problem...

Efter BVC besöket körde vi till Madelaine och Wincent i Malmö! :-) Superkul att ses! :-) Viljah fortsatte att chocka mig genom att vara helt glad och go. Hon satte läääänge (för att vara Viljah) i mitt knä och stunderade Wincent som lekte :-)
Hemma igen så har hon fortfarande inte fått några gråtattacker. Så himla skönt! Idag har jag min glada mysiga Viljah igen!!! :-D
Får se om det ska hålla i sig!

Bättre dag?

Än så länge idag så är det bättre!
Viljah har kunnat sitta i bumbon o titta på när jag har sorterat paper en bra stund. Och hon har skrattat när vi har busat. Det har hon inte gjort på nästan 2 veckor! :-/
Nu sover hon, jag hoppas att dagen fortsätter lika bra som den börjat!!

Kvällen igår var ganska mild.
Hon sov 5 timmar totalt under dagen igår!!! (Hon sover normalt 2,5-3 tim)
Efter babysimmet traskade jag o tre mammor till från föräldragruppen hem till dom andra mammorna och käkade lunch. Viljah sov lite över 2 tim! Hon var bara uppe 40 min innan det var dax att traska därifrån och åka hem. Men dom 40 min var hon kanonglad, tyckte det var superkul med dom andra barnen o alla nya leksaker! :-) Den enda stunden igår som hon var på bra humör! På kvällen mellan kl 17-19 sov hon igen.

Idag har jag börjat projektet med att sortera paper o pärmar här hemma. Köksskåpen ska oxå få en rensning. Det är trångt o ont om plats här hemma. Vilket resulterar att det alltid är stökigt för det finns ingen plats att ha alla saker. Så nu ska det omorganiseras! Röjas så det finns bättre plats för det vi verkligen behöver. Skittrtåkigt... :-/

I em ska jag o Viljah hem till mina föräldrar en runda och sen ska vi åka o hämta Viljahs sänghimmel som vi beställt via nätet :-) 

Orkar inte... vill inte...

Viljah var alvedon och fri från ont i 2 dagar.
Sen var det dax igen.

Men det verkar inte vara tänder. För det är inte ont skrik o gnäll. Det är argskrik och "inget passar utbrott" PRECIS så som hon höll på i 2-2,5 månad innan... i tre-fyra dagar har det varit såååå jobbigt igen!!!
Jag orkar inte mer, jag vill inte mer.... Varför varför är hon så här?!!
Vi var på babysim idag. Hon gallskrek innan och efter simmet. Var hyfsat glad i badet. Jag kan abslout inte lägga ner henne. Då sätter hon igång o skriker o jag får inte tyst på henne. O jag måste ju lixom lägga ner henne för att kunna få på/av en blöja...
Just nu är det mindre kul igen att vara mamma. Därav bloggtorka.


Fina mössan!

Jag har försökt fånga krypförsöken på bild idag. Inte lätt!!! Det går så fort, hon står bara så ett par sekunder...

De flesta bilderna blev så här;Platt ner på magen igen :-/


Jag lyckade fånga ett halv lyckat försök till slut;


Å så gungar hon lite :-)


När jag var liten fick jag en fin mössa som min faster hade gjort. Har fina bilder i mitt fotoalbum på mig i mössan!

Jag ÄLSKAR "gammeldags" babykläder/saker. Klassiska tidlösa fina saker! Viljah hade 2 mössor när hon var 1-2,5 månad som min farmor gjort en gång i tiden. Min pappa hade dom, jag hade dom, min systers barn och min lillebror har haft dom. Jag var jättelessen när dom inte längre passade Viljah... :-(

I måndags träffade vi min faster hemma hos mina föräldrar.
Hon hade en present med sig till Viljah. En lite tidig 6 månaders present :-)
Hon hade gjort en precis likadan mössa till Viljah som jag hade när jag var liten! :-D

Den e helt bedårande!
Lite för stor, men går att använda redan nu!

Här är Viljah i den;


Hon tröttnade på att vara fotomodell och försökte rymma ;-)

Tack tack tack faster för den fiiiina mössan!!! :-D
Jag ÄLSKAR den!

BLOD!

Kom precis in från promenaden. Carro upptäckte halvvägs att Adonis blödde från bakbenet! Han har lyckats få ett ganska rejält skärsår på hasen.
Carro offrade sin strumpa (hon hade dubbla på sig!) och så la jag den som förband. Det blödde ganska rejält :-( OHHH NO
Nu e såret tvättat och han har ett fint rosa förband med lila hjärtan på (Tindras!!) Det var dom enda jag hade hemma! :-D
Hoppas att detta läker av sig själv! Han får hålla sig lugn nu. Blir svårt för han med tanke på att syrran Troya är med oss hemma nu, och hans älskade Blondie kommer vid 17 tiden... :-/
URG!

Ny dag!

O hoppas denna dagen blir bättre än gårdagen. Igår var jag sååå trött i huvudet! O Viljah stackaren hade nog väldigt ont hela dagen... :-(
Än så länge idag så verkar hon inte ha ont. Får se hur det blir när hon vaknar, det var då hon började få ont igår.
Som tur e så sover hon bra på nätterna! Varannan/var tredje natt får vi gå in o hjälpa henne med nappen 1 max 2gr per natt.

Hon har börjat dra in knäna under sig och står i krypställning ett par sekunder o gungar lite då o då. Det ser så himla sött ut! :-)
Får se hur lång tid det tar innan hon står så längre o oftare, och sen börjar förflytta sig!
Jag har skickat en förfrågan om plats till babyrytmik ida, frågade i min föräldragrupp om man måste kunna sjunga?!! För det kan INTE jag... :-/ Hoppas man sjunger alla samtidigt så man inte hörs!?!

Idag ska vi ta en promenix med Carro o hennes hundar. Var JÄTTE länge sen vi sågs!

Imorn kommer Maria, Jonas och Viljahs BFF Cornelia!
Hon har lärt sig att krypa! Ska bli så spännande att se! Cornelia gör allt i rasande fart! :-D Hon e bara 5 veckor äldre än Viljah.
Vi ska äta Thai mat och spela Wii :-)
På dagen få vi besök på kennlen och ska ha alla 4 hundarna hemma. Mysigt!

PUHHH vilken dag...

Skulle aldrig skrivit att det var mindre gnälligt igår... På em blev det värre igen. På kvällen började hon tokgråta o vi fick ge alvedon igen... :-(

Hon har varit gnällig hela fm. Hon sov sen o vaknade 11,30. Sen skrek hon HYSTERISKT o va jätte lessen till 12,20... 12,10 gav jag alvedon!
20 min efter alvedonen tystande hon helt o nu ligger hon o leker på golvet. Gnälligt ibland, men hon e inte lessen längre.
Ni som har/har haft bebis m tandont, hur länge ska detta hålla i sig? Sen i lördags har vi gett alvedon varje kväll o två dagar även mitt på dagen.
Man känner båda tänderna tydligt nu i underkäken.
Vi försöker dra ut på det så länge som möjligt o försöker "klara oss" utan alvedonhjälp, men kvällarna går inte utan. Hon har såååå ont!! :-( Det tar ca 15-25 min minuter efter alvedonen, så slutar hon gråta!
Hoppas hoppas detta slutar snart!!

En Rosa Drake

Igår lämnade vi in vår ford (ja, det var på tiden....) det tar 2-3 v MINST innan den e klar. Om den blir klar... Beror på hur den ser ut undertill efter smällen i Malmö i höstas...
Stefan skulle samköra med sin kollega så varannan dag skulle jag ha bil hemma. Idag e jag bil lös.

Det är lite mindre gnälligt här hemma idag. SKÖNT! Både för mig/oss och speciellt för Villjah.

Nu i fm när hon blev trött testade jag att söva henne i sin egen säng.
Hon somnar alltid i bärselet, famnen eller vagnen annars.
Och JÄKLAR hon somnade tyst i sin säng!!! Med hjälp av smek på ryggen, pussar i nacken och speldosan igång så somnade hon på 4-5 minuter... Hon kanske är redo igen för att somna i sängen, bara hon känner att jag är där!?! Får se hur det går nästa gång! :-) Det kanske bara var en tillfällighet ;-DAtt få kräla rundor i knät och famnen är favvoleken just nu :-)


Nyduschad Viljah framför brasan igår
Nu har vi hittat vår andra favvodräkt till Viljah!
Hon hade ju en leoparddräkt som hon har växt ur :-(
Men nu har vi en ny favorit!!!

En rosa drakdräkt;


Storlek 74, för stor, men det gick med uppkavlade armar :-)Kolla fötterna!! Helt underbara :-)Dräkten hade hon på sig på babysimmet. Perfekt att bara dra på efteråt så man slipper bråka med body, byxor och strumpor!

Den e sååå bedårande!!!
Igår var vi iväg och köpte en i storlek 80 oxå... :-D

Idag blir det plock här hemma och långpromenad. Finns inte så mkt mer att göra :-/
Viljah sover fortfarande! Har sovit sen kl 11, så länge brukar hon inte sova på förmiddagen nu.
Hon brukar sova 30-40 min på fm, 30-40 min tidig em och sen 1,5-2 tim vid 16 tiden, så har det iaf varit den sista veckan. Hon ändrar sina rutiner heeela tiden!!

Babysim och ONT

Igår var vi på babysim igen! Det var 4 veckor sen sist!!! Förra gången var jag sjuk, och sen har det varit uppehåll.
Viljah ska absolut inte ligga ner på rygg på "främmande" platser nu! Hon ska bara sitta eller stå! :-) Jag klädde av och på henne så gott jag kunde sittandes i famnen. Blöjan fick tas på o av liggandes. Då protesterades det HÖGT. När jag klädde på och av mig satt hon nöjd i en stol och pillade på sin älskade badanka (som hon fått av mormor). Så himla bra att dom har barnstolar i omklädningsrummet och duschrummet.

Bebisarna fick dyka! OM man kände sig redo :-)
Jag provade med Viljah, hon blev nog mest paff! Andra gången började underläppen darra lite när hon kom upp igen, men jag var snabb o gav henne en leksak så blev det bra igen! :-)

Igår gav jag en halv dos alvedon på morgonen. Resten av dagen var hon glad och verkade inte ha ont av tandsprickningen. SKÖNT tänkte jag, då är det bättre!
Idag har hon varit mega gnällig hela förmiddagen... jag kände henne i munnen och då håller en tand till på att spricka igenom, precis brevid den andra... :-(
Just nu sover hon, sen blir det nog en omgång alvedon ikväll oxå...

Idag har vi duschat tillsammans hemma!
Har bara gjort det fort efter babysimmet.
Jag satte först henne i bumbostolen i duschen och så fick hon bekanta sig med duschmunstycket :-) Inga problem. Hon skulle bara stoppa in den i munnen...
Sen tog jag upp henne i famnen. Halt men mysigt! Sen la vi oss framför kaminen och mös en stund. :-)


AJAJAJ

Ojoj vad Viljah hade ont igår kväll! :-(
Hon grät hysteriskt i 25-30 min, sen gav vi henne alvedon!
30 min tröstande och vyssjande i famnen sen lugnade hon sig.
AJAJ! :-(
Usch det är HEMSKT när hon e så lessen! Dumma dumma tand...

Även idag är det ganska gnälligt och hon ska helst vara i famnen och man ska underhålla henne hela tiden. Ikväll ska vi vara snabbare med alvedonen om hon får lika ont! Så det inte går så långt.

Hörde nu på nyhetsmorgon om vargarna på skånes djurpark! :-(
Vad hemskt!!!
Vad/vem har skrämt dom så mkt så dom har försökt fly i sån panik?!! För inte gör dom så utan att bli rejält skrämda...!


Nr 2

Nej, jag ska inte skriva om bajs... ;-)

Igår kväll skrek Viljah hysteriskt i 40 min innan hon snyftade sig till söms i min famn när jag satt o guppade henne i famnen (genom att stutsa på sängen...)
Vi provade ALLT. Inget hjälpte. Och det var inte trötthets skrik som hon kan hålla på med vissa kvällar. Snuttan var riktigt lessen :-(

Imorse när jag tog in henne i vår säng låg hon o tuggade på mina fingrar som vanligt, så stack det till rejält i mitt finger!
I underkäken har det kikat fram en bissing! SUPER VASS e den!!
Så det var nog därför hon var så lessen igår kväll!
Idag har det varit gnälligt stundvis. Hon ska helst vara i famnen och nappen är flitigt använd. STACKARE! Bissingont nu igen....

Jag har lovat lite bilder på Viljahs rum, här kommer de:Hennes fina rosa säng :-)


Taget från dörren in i rummet.
Mammutbyrå från Ikea (vi ska ha den serien)
Och en döskalle matta som jag fått av Stefans familj :-)


Vi fyndade nalle puh tavlor! 2 för 89kr...!! :-) Super gulliga är dom!


Här kommer bilder från igår;


Viljah busar med sin farmorÄNTLIGEN hittade vi en rosa gåstol!
Förstår inte varför det skulle vara så svårt? Det brukar ju vara lättare att hitta tjejgrejor än killgrejor, men av nån anledning e alla gåstolar så grabbiga!?


Viljah i sitt vrålåk


Hon ÄLSKAR DEN!


Än så länge kommer hon bara bakåt eller ibland lite åt sidan när hon skumpar i den :-)
Men hon tycker om att sitta o pilla på alla sakerna!
Efterrätt till lunch idag;
Hemmagjord björnbärspure!!! Mums! :-)


Gott var det!!!


Stefan Viljah o Adonis e på promenad i hopp om att Viljah ska sova en stund.
Tindra stannade inne med mig ikväll. De sista kvällarna när dom har gått kvällspromenad har hon bara försökt ta sig hem igen...
Det är FÖR kallt för Tindra på kvällarna nu. Hon vill inte med ut!
Det är för kallt för mig med.
Avskyr denna kylan... :-(
För nåt år sedan fick jag en spricka i min näsa. Och när det är kallt ute så gör det SKITONT i näsan :-( Funderar skarp på att skaffa mej en "rånarluva" så jag slipper ha så ont i snoken!!!

Dagens och gårdagens outfit ;-)

Det e fantastiskt roligt att ha en dotter när det gäller kläder!!!
En livslevande docka som man kan klä upp ;-D

Detta hade hon på sig igår när vi var hos Maria och Cornelia, och idag när farmor och farfar var på besök:
Body: My Wear (Ica maxis såklart! ;-) )
Klänning: Name It
Strumpbyxor: Name It
Skor: Puma


Nu kan jag sitta även på hårt underlag!
Ett par min innan hon tippar... :-)
Klänningen är en present från mina vänner i Göteborg, Frida och Björn, som dom skicka ner till oss när Viljah var nyfödd. Äntligen passar det fiiiina klänningen!


Pumaskorna fick hon i julklapp av sin faster med familj :-D Visst e dom UNDERBARA?!! O dom e helt mjuka o sköna!

Idag har som sagt Viljahs farmor och farfar varit på besök och Viljah var på strålande humör och inte alls främmande!!! :-) Hon har skrattat, hoppat och skojat massor! Så himla skönt!!!
Hoppas hoppas att det är på väg att släppa med blygheten. Det känns faktiskt så! Har gått mkt bättre nu de 1-2 sista veckorna.

Massor m bilder!

Som lovat, massor med bilder!

Först ut, hundarna på en KALL promenad i skogen igår;


Adonis flyger fram!Bus!!! Adonis är än en gång ovanför marken...
Flygade SBT


Adonis lever upp till sitt namn Jaguar-Paw ;-) Ser ut som ett kattdjur som attackerar ;-)


Vår fina Tindra! 4.5 år
Tindra har annars alltid täcke på sig (tar bara av det när dom ska busa) hon har alltid varit grymt frösen av sig, men nu e det ännu värre! Inte så konstigt med tanke på att den lilla pälsen hon hade på mage o lår, nu är borta efter steraliseringen. Här ser ni hennes kala lår! :-)
Här kommer bilder på Mini We, 5.5 månad;När hon blir trött i ryggen av att sitta fäller hon ihop sig. Och hon tyckte det var mysigt att luta sig mot Tindra :-)


Gos gos
Mys framför brasan igårkväll i pyjamasen


Igår invigde vi sittdelen för första gången!


Hon somnade gott i den med på promenaden.
Men jag tycker fortfarande bättre om liggdelen! Ska vi på långtur eller iväg så tar vi liggdelen. Viljah sover bäst på magen och det gör hon skönare i liggdelen. Blir mest den tills hon växer ur den :-)


Det är nåt speciellt med denna bilden!
Nämligen att Viljah bara har storlek 68 i alla kläderna! :-) Nu e alla 62 kläder nerpackade. Alltid kul att börja använda nya kläder, men samtidigt sorgligt att plocka undan så mkt fint!!! O jag känner att det går lite väl fort med växandet... :-/


Reser sig på armarna. Nu ska knäna bara in under oxå :-)


Gårdagens outfit! :-)
Scarfs: Name It
Klänning: Kappahl
Body: My Wear (Ica Maxi= VÄRLDENS BÄSTA BODIES!!!)
Strumpbyxor: Kappahl


I förrgår köpte vi en beg amningskudde som hon kan sitta i. Trillar hon så slår hon sig inte. Superbra att sitt träna i!!!
Fiiina figurer vad det på den!


Bra att kunna stödja sig på kanterna :-)
Ohhh en boll!


Måste försöka ta den....


Kämpa kämpa kämpa :-)


Adonis tyckte kudden var skönt stöd för rumpan när han ligger framför brasan!


Igår kunde Viljah sitta nån minut i knät eller på skötbordet. Men inte på filten, då hittade hon inte balansen utan kudden som stöd.
Idag satt hon flera minuter helt själv på filten när vi var hemma hos Maria o Cornelia. Hon stödjer med händerna i golvet om hon håller på att tippa. Det går bättre o bättre o fort! :-)

Ny skötväska!

Jag o Stefan gav inte varandra nån julklapp. Istället skulle vi göra nåt tillsammans, eller köpa nåt till fint till hela familjen.

Vår rosa skötväska med den rosa döskallen skar sig i färgen med den nya vagnen. Så vi behövde en ny skötväska.
Vi hittade Ed Hardy väskor och blev båda två helt förälskade.... Men såklart så va dom slut dagarna innan jul när vi var ute och shoppade julklappar.
Igår hittade vi väskan på Nova!!! :-D

Detta är vår julklapp;
SKITCOOL!!!

Jag sitter och fixar med dagens bilder!
Har fotat Viljah massor och hundarna i skogen idag.

Pallar inte lägga in alla bilderna nu, kommer imorn.

Här kommer ett smakprov iaf :-)


Näe Tindra har inte fått rabies!
Hon e bara GRYMT busig! Jäklar vilken fart där e i tanten!! Hon tar verkligen igen allt bus nu när hon e frisk, steraliserad o glad!! :-)


Min sessa! :-)

Titta vad jag kan!

Igår började Viljah kunna sitta själv 10-20 sekunder.

Ikväll har hon suttit själv flera minuter! Jag satte henne på skötbädden så hon kunde titta på sin blomma som hon har ovanför bädden, och sen bara satt hon där!!! Kameran åkte såklart fram! :-D

Här sitter Viljah helt själv för första gången;


Här sitter hon och tittar på sina majskrokar :-)


SJÄLVKLART så stod jag bakom henne, redo att ta emot om hon lutade sig. Här ser ni mig med på bilden.
Vilar lite mot kantenSen satte jag mig med henne i knät, och då satt hon även där helt av sig själv utan stöd en bra stund! :-D

Spännande att se imorn hur det går då!
Nu stör jag mig på att vi inte har en amningskudde som vi hade kunnat ha runt henne...

Igår vände hon sig från rygg till mage, så nu kan hon rulla åt båda hållen! Ikväll har hon rullat runt 4-5 gr.
Hon har även lärt sig kravla runt på golvet de sista 3-4 dagarna. Fort börjar det gå oxå!
JÖSSES vad rörlig hon har blivit på bara en halv vecka!!! Nu är det inte lika lätt att byta blöja och ta på/av kläderna längre. Hon rullar över på sidorna och spänner benen :-)

De sista 4-5 dagarna har hon även börjar "prata" mer. -"Gagaga" -"Blablabla" -"Jajaja" -"Dadada"

Det händer så mkt saker nu och hon blir bara roligare o roligare!!! Hon e väldigt underhållande att titta på, har mkt "skit" för sig! :-)

O nu är det sällan hon skriker nu, hon kan gnälla och typ yla när det är nåt fel. Hon har slutat skrika i bilen TACK GODE GUD! För det var JOBBIGT!
Känns som om gallskrikperioden verkligen är över nu! 2,5 månad skrek hon mest hela dagarna... :-/

Viljah 5,5 månad

I går var vi på badhuset i Lomma!
Vi har uppehåll på babysimmet nu under jul och nyår, och Stefan har varit långledig. Så igår var det Viljah och Stefans tur att bada. Jag höll mig på land och tog hand om Viljah innan och efter badet.

Hon tyckte det var supermysigt att bada me sin pappa :-)


Min favvo bild! :-)Ny simmad :-)Lite fler bilder på Viljah 5,5 månad:


Så här ligger hon ofta mot mina ben, huvudet rakt ner och babblar, helst med benen upp i krypställning :-)
Mmm McDonald...! :-)
Näe det döjer innan hon får smaka det! Hon e nöjd med sina purer och banangröt e MUMS!Viljah har fått en matstol!


Humm... fint mönster


Slappar lite.... :-D
Jag HATAR denna årstiden....
Inte är den roligare här ute i skogen det är ju TOKMÖRKT. Inte en gatlampa nånstans...
Så det gäller att synas när man gå på kvällspromenad;Vi har även skaffat ett KNALL oranget regnöverdrag till vagnen. Syns till månen :-)

Usel uppdatering...

Jag vet!
Sorry!

Det har varit 2,5 härliga veckor med familjen! :-)
(Stefan har varit långledig)

Julafton gick bra!
Vi var mega oroliga för att Viljah skulle skrika hela julafton, iom att hon INTE gillar mkt folk på liten yta som vill hälsa på henne.
Vi var först på plats hos mina föräldrar, och när övriga gäster trillade in så bad vi alla att ignorera Viljah.
Det var stundvis gnälligt med Viljah, men inget skrik! :-) Det gick väldigt mkt bättre när folk bara skiter i henne!!!

Så vi hade en mysig första jul! :-)

Här kommer bilder;


Viljah fick öppna paket först av alla, direkt efter middagen fick hon en julklapp av sina kusiner. Tomten skulle ju komma lite senare, coh då visste vi inte om hon skulle vara vaken eller inte ;-)


Wow... fiiiint paket!!


Hon fick snits på att riva sönder papret


Gott paper var det oxå!


Hon fick en fin larv som spelar och blinkar. Hon ÄLSKAR DEN! :-)


Här ligger larven på bordet, och Viljah vill bara få tag på den :-)
Pyjamasen är nu på!


Av mig fick hon en puss i julklapp! :-D
(Och så satte vi in pengar på hennes sparkonto istället för att köpa saker till henne)


Vifta vifta vifta


Adonis e smarrig!


Mmmm! Ryggfile!
Adonis e inte lika road längre....


Han tycker bättre om att pussas mun mot mun istället.Gladast för tomten var Adonis!Först hälsade han lite fint och försiktigt. Lite läbbig var tomten...

SEN blev han förälskad...


Åhhh tomten!
I looooove you!


Det var jobbigt för tomten att lämna ut paket med 20kg Adonis flängandes i knät


Kärlek!


Till slut fick det räcka. Jag fick ta bort Adonis från tomten så han kunde få göra sitt jobb! :-D
Viljah tog vi upp i bärselet när tomten knackade på dörren. Hon somnade innan jag hade hunnit sätta i henne ordentligt! :-)

Ca 40 min senare vaknade hon igen, var vaken en stund och sen somnade hon för natten i sin vagn:


Vår FINA rosa vagn! :-)

Hon sov vidare i bilen och även hemma när vi la över henne i sin säng :-) SKÖNT!!!


TACK ALLA för de fina julklapparna! :-)

Viljah fick bla:
Leksaker
Kläder
Täcke, kudde, påslakanset till sin spjälsäng (vi har bara haft i vagga/vagn storlek)
Hello Kitty filt
STOR lekhage (perfekt till sommaren!!!)
Puma skor
Vyssjan lulltassar

RSS 2.0